Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért van az, hogy a nővérem...

Miért van az, hogy a nővérem simán kapott egy új laptopot, mert kért én meg évek könyörgöm érte és nem?

Figyelt kérdés
Kicsit igazságtalannak érzem. A nővérem szeptemberben kezdte az egyetemet. Minap megemlítette, hogy mennyivel könnyebb lenne neki egy laptopon tanulnia, mert kézzel írni fárasztó....pfff erre másnap anya mondta, hogy nézzék meg milyen laptopok vannak. Amit kinéztek, annál még egy drágábbat kapott, mert az eladó azt mondta, hogy az jobb, gyorsabb stb. 3 éve sírok egy saját számítógép vagy laptop után, de nem, minek, drága, nincs rá szükségem, fölösleges stb. 1 db asztali gépünk van, nagyrészt a szüleim használják, a nővérem a sajátját nem adja oda, mert vagy becipeli magával vagy egyetemre vagy a tanuláshoz kell neki. Szerintem manapság már nem olyan nagy szám, hogy mindenkinek van saját gépe vagy laptopja.
2015. okt. 25. 23:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%
Ha most te is kapnál, az meg a nővéred szempontjából lenne igazságtalan. Nálunk ez volt. Én mindenért évekig könyörögtem, aztán velem együtt megkapta csak úgy a 4 évvel fiatalabb húgom, mert ugye milyen igazságtalan, hogy nekem van neki meg nincs...
2015. okt. 26. 01:34
 12/25 anonim ***** válasza:
28%

"Szerintem manapság már nem olyan nagy szám, hogy mindenkinek van saját gépe vagy laptopja."

Na hát ez itt a gond, hogy manapság minden gyerek egyenesen elvárja hogy legyen saját okostelefon, saját tv, saját laptop, lehetőleg személyenként hogy véletlenül se kelljen közösködni. Az igények azok ötszörösére nőttek 10-15 év alatt, csak azt nem veszik figyelembe hogy a fizetések nem követik ezt az irányt.

2015. okt. 26. 02:32
 13/25 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem jogos, hogy neked is kellene egy, ha nem is laptop de szamitogep. Ha draganak talaljak, mi lennne ha uttananeznel a tableteknek? Sokkal olcsobbak.
2015. okt. 26. 07:36
 14/25 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem, ha megtehetnék, hogy vegyenek egyet, beleférne a keretbe, akkor igazságtalanság. Nem is azért mert testvérek vagytok és ha az egyik kap valamit, akkor kapjon a másik is, hanem mert szerintem egy középiskolásnak is szüksége van rá és kényelmesebb lenne. Nem azt mondom, hogy mindenkinek legyen külön gépe mert nyilván nem mindenki engedheti meg magának meg az szerintem is felesleges, viszont egy gépen hárman osztozni nem olyan kényelmes. Nálunk is sokáig csak egy közös számítógép volt, de senki nem szerette mert mindig éppen valakinek kellett a munka, suli miatt vagy éppen csak szórakozásból és folyton azt figyeltük, hogy mikor szabadul fel. Középiskolában is szerintem mindenképpen szükség van egy számítógépre, nálunk legalábbis rengeteg gépen készített beadandót, előadást, ppt-t kérnek illetve vannak tanárok, akik a neten küldenek anyagokat vagy nem vetetik meg a könyvet és csak egy pdf fájlként adják oda. Valamint ennyi idősen szerintem kapcsolattartás, barátságok szempontjából is hasznos, tehát azért az egyetemista sem csak tanulásra, a suli miatt használja majd azt a gépet, szerintem ugyanúgy tud ő is chatelni a barátaival facebookon mint a pár évvel fiatalabb kishúga. Próbáld meggyőzni őket vagy gyűjtögesd a zsebpénzed. Ezekhez a dolgokhoz (vagy nem tudom, hogy egyébként mire szeretnéd használni) azért nem kell nagyon fullos gép, így olcsóbban is találsz megfelelőt. A tabletek is olcsóbbak, bár szerintem az annyira nem jó alternatíva, legalábbis szerintem egy laptop sokkal jobban megéri. Akár használtan is vehetsz egyet, én elég sok hirdetést szoktam látni, ahol szinte új eszközöket árulnak mert mégsincs rá szükségük, ajándékba kapták és nem tetszik vagy mert már lecserélték egy újabbra, nézelődj.
2015. okt. 26. 08:32
 15/25 anonim ***** válasza:
85%

Miért van az, hogy nővéred, aki egyetemista, csak most szólt, amikor már tényleg a mindennapjaiban szüksége volt rá, te pedig a középiskolás évek óta könyörögsz?

Mire kell neki, és mire kell neked?

Mekkora az igényeitek közti különbség, mekkora az élettapasztalatotokban látható eltésés, az anyagi dolgokban?

2015. okt. 26. 12:08
 16/25 anonim ***** válasza:
40%

Részben jogos a kérdező felháborodása. Azért tartom annak, mert írta, hogy drága laptopot kapott a nővére. Tegyük fel, 150.000-eset. Abból kijött volna két nem csúcstechnikájú, de átlag dolgokra teljesen alkalmas gép. (az én laptopom 72.000 volt és két éve használom, gond nélkül, pedig az egyetemen szükséges dolgokon kívül még netezek, sőt néha játszok is rajta).

Tehát ha nem is egyidőben a nővérével, de kaphatott volna egy laptopot, mondjuk karácsonyra, persze ha a nővérének nem "még drágábbat" vettek volna.

22/L (akinek van egy 5 évvel fiatalabb öccse, és nem zavarja, hogy az öccse vele egyszerre kapott egy gamer pc-t)

2015. okt. 26. 13:21
 17/25 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó, azért az ilyen alsó árkategóriás gépektől nem árt óvakodni... olcsó húsnak híg a leve, attól, hogy te kifogtál egy jó darabot, még nagyon nem kell ajánlgatni.
2015. okt. 26. 19:27
 18/25 anonim ***** válasza:
48%

Facebookozni, chatelgetni okostelefonon is lehet, még kényelmesebb is, mint gépen. Ismerve a mai tendenciákat, valszeg a kérdezőnek is van...Iskolai feladatokhoz az asztali gép bőven elegendő középiskolában, a harmadik gyerekem jár gimibe (emelt infóra ráadásul), ezzel nem tud senki megetetni, hogy azért lenne fontos. Egyetemen viszont már alig van nyomtatott jegyzet, könyv (kivéve az orvosit), vannak szakok, ahol még előadás alatt is kell a laptop, nem jegyzetelésre - kevesen tudnak gyorsabban írni a klavón, mint kézzel, ez nagyon rossz duma.

A kérdezőnek játékra kellene a gép, más ugyanis nem indokolja a kérést. Gamer laptopok viszont nem 72 ezerért vannak, ha most kapott a nagylány egy jó gépet, feltehetőleg most nem fér bele a kasszába. Egyébként én nem vennék, semmiféle igazságtalanság nincs ebben: majd ha a kérdező is sikeresen leérettségizik és felvételt nyer, akkor jogos lesz a kérés.

2015. okt. 26. 20:09
 19/25 anonim ***** válasza:
29%
Nem olvastam el a többi kommentet, de igazad van kérdező. Nem tudom mennyibe került a nővéred laptopja, de ha pl. 300ezer, akkor mindkettőtök kaphatott volna egy 150ezres laptopot. Középiskola sincs gép nélkül, emlékszem arra, amikor anyám foggal-körömmel küzdött az ellen, hogy gépem legyen... kínszenvedés volt a pentium4-win2000 gépen egy ppt-t is elkészíteni... nem volt net, ezért a képeket lexinokból kellett kivadászni.. És több órás kínszenvedés árán sikerült csak a képeket feltölteni a gépre, és pendriveot találni... Azóta van normál gépem, több is, de ez a ppt készítés örök emlék marad.
2015. okt. 26. 20:58
 20/25 anonim ***** válasza:
35%
És a ppt készítés csak egy emlék a sok közül... Azon a P4 gépen már egy 1996-ban készített program is laggolt, pedig valószínűleg kisebb a gépigénye, mint az officenak.. erről ennyit...
2015. okt. 26. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!