Miért van az, hogy a nővérem simán kapott egy új laptopot, mert kért én meg évek könyörgöm érte és nem?
"Szerintem manapság már nem olyan nagy szám, hogy mindenkinek van saját gépe vagy laptopja."
Na hát ez itt a gond, hogy manapság minden gyerek egyenesen elvárja hogy legyen saját okostelefon, saját tv, saját laptop, lehetőleg személyenként hogy véletlenül se kelljen közösködni. Az igények azok ötszörösére nőttek 10-15 év alatt, csak azt nem veszik figyelembe hogy a fizetések nem követik ezt az irányt.
Miért van az, hogy nővéred, aki egyetemista, csak most szólt, amikor már tényleg a mindennapjaiban szüksége volt rá, te pedig a középiskolás évek óta könyörögsz?
Mire kell neki, és mire kell neked?
Mekkora az igényeitek közti különbség, mekkora az élettapasztalatotokban látható eltésés, az anyagi dolgokban?
Részben jogos a kérdező felháborodása. Azért tartom annak, mert írta, hogy drága laptopot kapott a nővére. Tegyük fel, 150.000-eset. Abból kijött volna két nem csúcstechnikájú, de átlag dolgokra teljesen alkalmas gép. (az én laptopom 72.000 volt és két éve használom, gond nélkül, pedig az egyetemen szükséges dolgokon kívül még netezek, sőt néha játszok is rajta).
Tehát ha nem is egyidőben a nővérével, de kaphatott volna egy laptopot, mondjuk karácsonyra, persze ha a nővérének nem "még drágábbat" vettek volna.
22/L (akinek van egy 5 évvel fiatalabb öccse, és nem zavarja, hogy az öccse vele egyszerre kapott egy gamer pc-t)
Facebookozni, chatelgetni okostelefonon is lehet, még kényelmesebb is, mint gépen. Ismerve a mai tendenciákat, valszeg a kérdezőnek is van...Iskolai feladatokhoz az asztali gép bőven elegendő középiskolában, a harmadik gyerekem jár gimibe (emelt infóra ráadásul), ezzel nem tud senki megetetni, hogy azért lenne fontos. Egyetemen viszont már alig van nyomtatott jegyzet, könyv (kivéve az orvosit), vannak szakok, ahol még előadás alatt is kell a laptop, nem jegyzetelésre - kevesen tudnak gyorsabban írni a klavón, mint kézzel, ez nagyon rossz duma.
A kérdezőnek játékra kellene a gép, más ugyanis nem indokolja a kérést. Gamer laptopok viszont nem 72 ezerért vannak, ha most kapott a nagylány egy jó gépet, feltehetőleg most nem fér bele a kasszába. Egyébként én nem vennék, semmiféle igazságtalanság nincs ebben: majd ha a kérdező is sikeresen leérettségizik és felvételt nyer, akkor jogos lesz a kérés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!