Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Békülés a sógornővel?

Költőnő? kérdése:

Békülés a sógornővel?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Ritkán írok ki kérdést, de most egy durva erkölcsi féregjáratba kerültem és jó lenne néhány kívülálló vélemény.

Igyekszem rövid lenni. Van egy bátyám, akit imádok és ő is nagyon szeret engem. Sok éven át legjobb barátok voltunk, mindig tudtunk egymáshoz fordulni bármilyen gonddal. Aztán az (ex) legjobb barátnőm összejött vele. Sokáig sunnyogtak, de mikor megvolt a coming out, akkor aztán volt minden. Tettem és mondtam olyan dolgokat, amikre nagyon nem vagyok büszke. Kicsit sem kezeltem jól a dolgokat, bár ennek is van oka, de hosszú lenne, nem térnék most ki erre külön. Az én értékrendem szerint ez a hölgy részéről a második olyan húzás volt, amit már nem tudtam krisztusi módon benyelni. És elszabadult pokol. Próbáltam visszavenni mert a bátyám nekem ettől még a bátyám, de innentől nem lehetett igazam ezzel az üggyel kapcsolatban a hölgy ellenében igazam soha. Én voltam az epic fekete seggű a sztoriban. Addig mindig kerültem a konfliktusokat, mindig én kértem elnézést, akkor is ha nem nekem kellett volna. A történelem ezen pontján elindult valami, amikortól már nem.

Én azóta sokat foglalkoztam magammal, jártam szakembernél is és igyekszem az egész addigi elhibázott életem helyrehozni. Megtanultam nemet mondani, tanulom a következetességet és a sok szopás után amilyen életem addig volt, úgy érzem jó az irány, boldog vagyok, megtanultam szeretni önmagam. Ezzel párhuzamosan tetem kísérleteket, hogy ami a konfliktusból az én saram volt, valamiképp javítsam legalább. Leendő sógornőm részéről semmi. Minden lepergett róla, ott szúrt belém, ahol csak tudott, ott tett keresztbe ahol lehetett. Akit konkrét példa érdekel, majd leírhatom, de legyen elég annyi, hogy így volt. Tesómmal azóta javult a viszony újra, sokat tettem érte. Többek között bocsánatot kértem tőle elsősorban. Nemsokára esküvő.

Tesóm felkért, hogy legyek a tanúja. Ma rám írt fészen, hogy nem szeretnék-e a csajokkal vmikor beszélgetni erről-arról. Mivel évek óta a tesóm miatt kizárólag futom a felesleges kötelező köröket, megmondom őszintén; ambivalens érzéseim vannak. Írta, hogy ő megért engem is, de én változtam meg, nem ők. És nekem kéne nyitni. És szerinte újra bocsánatot kérni a sógornőmtől és a barátnőjétől mert ők még mindig be vannak rágva rám.

Persze, örülnék ha elsimulna a konfliktus, de őszintén? Nem ilyen áron. Én nem gondolom, hogy csak én hibáztam, mégis úgy érzem, hogy azt várják én lépjek. Megint. Én kérjek bocsánatot. Megint. Úgy, hogy erre nem volt a másik oldalról törekvés sem az elmúlt hét évben.

De a testvéremnek szar így. Nagyon.

Viszont ez az a pont, ha megint én lépek, félek, pofánköpöm magam a tükörben. Van egy bizonyos pont,ameddig feszegetem a saját szabályaim határait. Ez az a pont az durván.

Nem tudom mennyire sikerült átadnom, mi a konkrét gondom és egyben kérdésem is felétek.

Kérlek, ne haragudjatok ha kicsit zavaros a sztori, remélem azért átment a lényeg.

Sry, mégis hosszú lett. Minden vélemény érdekel.

2016. ápr. 14. 21:40
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

1. Az, hogy nagyon fiatalon, amikor ö eleve a "kiélös" fáziban volt - engedett az éppen EXbarátodnak, szerintem sokkal inkább volt a barát hibája, mint az övé, mert töled tudta, hoyg nem vagytok együtt. Ennek ellenére nem volt szép dolog, de részéröl kevésbé volt szemßetseég, mint a barátod részéröl.

2. Az meg végképp hülyeség töled, hogy családtagoddal nem léphet kapcsolatba - az, hogy az exeddel nem, még valahol érthetö, de ez nem. Az ugyanis nem túl reális, hogy annak ellenére, hogy megszeretik egymást, a te hülye "feltételed" miatt ne lehessenek együtt. Ebben semmi, de semmi kivetnivalót nem látok.

3. Most meg talán a lánytöl kellene bocsántot kérned, de nem tessék-lássék, hanem úgy, hogy azt érezze, tényleg komolyan gondolod. Egyelöre nekem ugyanis nem az jön el, hogy megbántad a dolgot, hanem csak a bátyáddal akarsz jobb viszonyba kerülni. Elöször be kellene látnod, hogy akkor túlreagáltál, átgondolni, miért volt az hülyeség, és utána úgy kérni bocsánatot, hogy hiteles legyen.

2016. ápr. 15. 12:48
 22/23 A kérdező kommentje:
Igen, azt mondja, őt is próbálja. Igazából megtehetném. Csak ilyenkor elgondolkodom, hogy velem van-e a baj. Ha rajtam múlt volna, már réges rég lezárhattuk volna ezt, mégis vhogy úgy áll a helyzet, hogy én vagyok a hülye én vagyok a gonosz, a makacs, stb. Köszönöm a különböző nézőpontokat. Kicsit elbizonytalanodom, h az az önbecsülés amit azóta összekukáztam, az valid-e vagy csak egy önhitt makacs Köcsög vagyok.
2016. ápr. 15. 13:25
 23/23 A kérdező kommentje:

Ha nem lennének együtt, sztem soha többé egy szót nem váltanék vele. Megtettem, megbántam, bocsánatot kértem. Azóta nem tettem ellene semmit, azelőtt sem. Azóta voltak hihetetlen gusztustalan húzásai. Ő soha nem mondott annyit sem, hogy sajnálom.

Nem arról van szó, hogy nekem ilyen feltételeim és szabályaim vannak, nyilván mindig mérlegelek, mi az ami még belefér és mi az, ami már talán nem és mi az, ami már teljesen biztosan nem. Exemmel ezt azóta megbeszéltük, nem írtam sehol hogy ő nem volt hibás.

Barátnőmmel kapcsolatban is csak az fáj igazán, hogy ilyen téren két kérésem volt mindössze, mindkettőt leszarta.

Mikor lenyugodtam, vele is próbáltam. Semmi.

Hiteles bocsánatkérés? Talán segítene a dolgon, ha én is kapnék vmi hasonlót.

2016. ápr. 15. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!