Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Békülés a sógornővel?

Költőnő? kérdése:

Békülés a sógornővel?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Ritkán írok ki kérdést, de most egy durva erkölcsi féregjáratba kerültem és jó lenne néhány kívülálló vélemény.

Igyekszem rövid lenni. Van egy bátyám, akit imádok és ő is nagyon szeret engem. Sok éven át legjobb barátok voltunk, mindig tudtunk egymáshoz fordulni bármilyen gonddal. Aztán az (ex) legjobb barátnőm összejött vele. Sokáig sunnyogtak, de mikor megvolt a coming out, akkor aztán volt minden. Tettem és mondtam olyan dolgokat, amikre nagyon nem vagyok büszke. Kicsit sem kezeltem jól a dolgokat, bár ennek is van oka, de hosszú lenne, nem térnék most ki erre külön. Az én értékrendem szerint ez a hölgy részéről a második olyan húzás volt, amit már nem tudtam krisztusi módon benyelni. És elszabadult pokol. Próbáltam visszavenni mert a bátyám nekem ettől még a bátyám, de innentől nem lehetett igazam ezzel az üggyel kapcsolatban a hölgy ellenében igazam soha. Én voltam az epic fekete seggű a sztoriban. Addig mindig kerültem a konfliktusokat, mindig én kértem elnézést, akkor is ha nem nekem kellett volna. A történelem ezen pontján elindult valami, amikortól már nem.

Én azóta sokat foglalkoztam magammal, jártam szakembernél is és igyekszem az egész addigi elhibázott életem helyrehozni. Megtanultam nemet mondani, tanulom a következetességet és a sok szopás után amilyen életem addig volt, úgy érzem jó az irány, boldog vagyok, megtanultam szeretni önmagam. Ezzel párhuzamosan tetem kísérleteket, hogy ami a konfliktusból az én saram volt, valamiképp javítsam legalább. Leendő sógornőm részéről semmi. Minden lepergett róla, ott szúrt belém, ahol csak tudott, ott tett keresztbe ahol lehetett. Akit konkrét példa érdekel, majd leírhatom, de legyen elég annyi, hogy így volt. Tesómmal azóta javult a viszony újra, sokat tettem érte. Többek között bocsánatot kértem tőle elsősorban. Nemsokára esküvő.

Tesóm felkért, hogy legyek a tanúja. Ma rám írt fészen, hogy nem szeretnék-e a csajokkal vmikor beszélgetni erről-arról. Mivel évek óta a tesóm miatt kizárólag futom a felesleges kötelező köröket, megmondom őszintén; ambivalens érzéseim vannak. Írta, hogy ő megért engem is, de én változtam meg, nem ők. És nekem kéne nyitni. És szerinte újra bocsánatot kérni a sógornőmtől és a barátnőjétől mert ők még mindig be vannak rágva rám.

Persze, örülnék ha elsimulna a konfliktus, de őszintén? Nem ilyen áron. Én nem gondolom, hogy csak én hibáztam, mégis úgy érzem, hogy azt várják én lépjek. Megint. Én kérjek bocsánatot. Megint. Úgy, hogy erre nem volt a másik oldalról törekvés sem az elmúlt hét évben.

De a testvéremnek szar így. Nagyon.

Viszont ez az a pont, ha megint én lépek, félek, pofánköpöm magam a tükörben. Van egy bizonyos pont,ameddig feszegetem a saját szabályaim határait. Ez az a pont az durván.

Nem tudom mennyire sikerült átadnom, mi a konkrét gondom és egyben kérdésem is felétek.

Kérlek, ne haragudjatok ha kicsit zavaros a sztori, remélem azért átment a lényeg.

Sry, mégis hosszú lett. Minden vélemény érdekel.

2016. ápr. 14. 21:40
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Én ott lemaradtam, hogy amikor kiderült, hogy a barátnőd jár a tesóddal, mi a francon vesztél össze velük? :O
2016. ápr. 14. 21:50
 2/23 A kérdező kommentje:
jajj, bocsánat. :( kiakadtam, hogy hónapokig hazudoztak erről. A leányzónak ez volt a második ilyen húzása és így kicsit sok volt már.
2016. ápr. 14. 21:52
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát nézd, te kezdted az egész hiriget, elég ocsmány stílusban, ha jól sejtem, nem csodálom, hoyg te lettél a feketeseggű.

Ilyen hülyeség miatt én nem lennék 7 éve haragban a tesómmal, az tuti...

2016. ápr. 14. 22:05
 4/23 A kérdező kommentje:

Értem. Van benne igazság és elfogadom, még ha nem is értek vele teljes mértékben egyet. Ha nem ez lett volna az első ilyen húzás, talán én sem így reagálok, de a múlton már nem tudok változtatni. A kérdés az, h miután sok lépést tettem azért, hogy ez javuljon, úgy, h a lány nem volt partner ebben soha, nagyon nehezen veszi be a gyomrom, h még mindig és már megint kizárólag nekem kéne lépnem.

Ez a fő dilemmám most.

2016. ápr. 14. 22:15
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

te is beismered, hogy túlreagáltad.

akkor miért olyan nagy ügy bocsánatot kérni?

amúgy sem értem mi akkora szenzáció azon, hogyha egy barátnőd összejön a bátyáddal. normális ember sok boldogságot kíván és kész.ha nem lettek volna egymáshoz valók, majd az idő szétválasztotta volna őket.

de én csak örültem volna, hogy legalább a családi eseményeken is ott lesz a legjobb barátnőm, na meg legalább jóban vagyok a bátyám barátnőjével, nem kell tettetni, hogy kedvelem, hanem tényleg.

szóval szerintem rosszul reagáltad le, a leírtak alapján. de nyilván nem ismerünk minden részletet.

szerinetm egy bocsántatkérésbe nem halsz bele, lehet hogy rendeződne a viszonyotok is.

2016. ápr. 14. 22:18
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

5# vagyok. most olvasom, hogy az zavart, hogy hónapokig titkolták.

hát igen, ez kínos, nekem sem esett volna jól. de biztosan megvolt az ok, hogy miért nem mondták el korábban, nem?

2016. ápr. 14. 22:21
 7/23 A kérdező kommentje:
hát azt már megtettem. Többször is. És igen, valóban vannak részletek, de nem véletlenül nem írtam le őket. A tényeken nem változtat. Köszönöm, hogy megosztottad a véleméyed, remélem, mások is megteszik.
2016. ápr. 14. 22:22
 8/23 acelsziv ***** válasza:
67%
Hát a franc tudja. A bátyádat emlékeztethetnéd arra, hogy a részedről már nem egy próbálkozás volt. Mit akarnak még?
2016. ápr. 14. 22:26
 9/23 A kérdező kommentje:

Nem tudom, van-e egyáltalán itt amúgy egyetemeken igazságos és jó döntés.

Nyilván csak a saját szempontomból írtam le, ami történt. Gyanítom, a másik oldal verziója nem így nézne ki, de igyekszem belegondolni és nem elfogult lenni.

Csak ez most így nagyon megdöbbentett. Az elmúlt durván két évben igyekeztem kedves, udvarias, korrekt lenni a lánnyal. Amit tudtam, el is engedtem. Sok ütést bekaptam emiatt én is, de már nem akartam harcot. Nem vettem fel a kesztyűt, elengedtem.

Sokkolt, hogy hét év után még mindig itt járunk.

2016. ápr. 14. 22:38
 10/23 A kérdező kommentje:

*egyetemes.

Mindenkinek ment a zöld kéz.

2016. ápr. 14. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!