Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

A testvéremnek a nevén van egy tartozás( amit örököltünk mindketten,de az ő nevén van és elméletileg azért csak az ő nevén van,mert társfizetőként szerepelt a papirokon,amit nem ért,hogy hogy lehet)

Szóval,elkezdték neki vonni havi 40.000 ft.Egy házban élünk,ő én és a párom,mondtam neki,hogy ebben a hónapban nem tudom oda adni a 40.000 felét,mert szétment a kocsink a párommal és kb 150.000 ft lesz a csináltatása+ a párom kint dolgozik és azt mondta ez a tartozás nem rá tartozik( amiben egyet értek) és ő nem add bele.Mondtam neki,hogy következő hó ap fizukor oda adom,erre felkapta a vízet,hogy és ő most mibből fog megélni,meg ő nem vesz fel ezért előleget,meg stb.Meg nem fogja ő egyedűl birni ezt..De amit tudni kell,az az hogy ő hónapokig nem dolgozott,szinte évekig és mi tartotuk el,fizetük a rezsit,amikor bajban voltunk sem kereset munkát,inkább elvolt itthon,főztünk rá stb..és egy fillért sem adott vissza..mi akárhányszor kértünk tőlle pénzt valaha,az volt első,hogy vissza adtuk,tőlle volt,hogy ugy kellett vissza kérni.legultoljára amikor elkezdett dolgozni ismét,kért pénzt kőlcsön,de két tészletben adta vissza,mert hogy ugy tudja..háborog most egész nap,de úgy érzem ez nem jogos..mondtam neki,hogy most én is kezdjem el számolni azt a pénzt,amit egyedűl fizetünk meg a kaját amit több hónapon kersztűl vettünk neki? Meg mondom neki,hogy bekell osztani a pénzét,de elmegy boltba és olyan kajákat vesz néha,hogy én biztos nem venném meg ha alig lenne pénzem.De állandóan azzal jönn,hogy nem fog megélni..Szerintetek oda kénne adnom neki?

2016. márc. 14. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Adósságot önmagában nem lehet örökölni. Ha az ő néven van, akkor nyilván adostars volt, ergo hivatalosan az ő adóssága, neked semmi közöd hozzá. Mondjuk ha arra az ingatlanra lett kölcsön féléve, amiben éltek, akkor joggal várja el, hogy fizesd a felét
2016. márc. 14. 11:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Miért nem költöztök el?
2016. márc. 14. 11:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem sokára elszeretnénk költözni innen,csak eddig nem jött össze.
2016. márc. 14. 11:44
 4/5 A kérdező kommentje:

Közüzemi tartozásról van szó,miután a szűleink meghaltak ,kapot tesom egy szálmlát miszerint tartozás van.És társfizetőként szerepel rajta.

De ő sem érti,hogy hogy lehet ez.

2016. márc. 14. 11:47
 5/5 anonim ***** válasza:
48%
Ebben a sztoriban egy paraszt van, és az a párod. Neki külföldön dolgozóként nyilván nem lenne nagy érvágás, hogy 20 ezer forintot odaadjon, hogy tudd fizetni a tartozásodat, ő is tudja, hogy azért nem tudod kifizetni az ehavi részletet, mert a KÖZÖS kocsitok javítására kell a pénz. Szóval elég gáz, hogy nem mondja azt, hogy tessék, itt van 20 ezer forint, legalább kölcsönbe...
2016. márc. 14. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!