Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Igaza van a nővéremnek?

Igaza van a nővéremnek?

Figyelt kérdés

Nővéremnek már van családja és amikor jönnek hozzánk, mindig rám sózza a gyerekét és utána velem ordibálnak mindenért...Pl. ha én épp ki merek menni az udvarra, amikor jönnek, ők egyből behúznak a lakásba azzal, hogy mindjárt jönnek, addig vigyázzak már "egy kicsit" a gyerekére, aztán bent felejtik magukat és nekem addig kint kell rohangálnom a gyerek után. És mindig mondom a kicsinek, hogy menjünk be, ott vannak anyukádék is, de ő meg állandóan mondja, hogy nem akar bemenni és ha szólok nővéreméknek vagy anyáméknak, hogy jöjjenek már ki hozzá, mert én már szeretnék bemenni, akkor húzzák a szájukat.

Amikor sikerül végre behozni a kicsit is a házba, egyből indul felfele a lépcsőn és mondják nekem nővéremék, hogy menjek már utána és addig ők a földszinten beszélgetnek, kávéznak vagy tv-znek vagy mit tudom én, én meg addig szaladgáljak megint az ő gyereke után, mint valami hülye.

Ma is jöttek hozzánk és ugyanígy a gyerek egyből az emelet felé vette az irányt, bejött a szobámba és elkezdte verni a billentyűzetet meg ledobált mindent az asztalomról meg ilyesmik, persze nővérem megint sehol nem volt..Aztán a gyerek kitalálta, hogy pisilnie kell, én meg kirohantam vele gyorsan a wc-re és felültettem rá, erre mondta, hogy kell neki az a wc-szűkítő vagy micsoda, gyorsan leszaladtam érte, erre mire felértem, összepisilte magát. Szóltam nővéremnek, hogy mi történt, erre velem kezdett ordibálni, hogy hogy lehetek ilyen pancser, most öltöztetheti át, meg ilyenek, de szerintem ez az egész nem történt volna meg, ha nem sózná rám állandóan a kicsit...

Amit még nagyon utálok, hogy nővéremnek van egy olyan stílusa, hogy azt hiszi magáról, ő mindent mindenkinél jobban tud és rajta kívül mindenki hülye és mindenbe beleszól meg mindenkit kioktat. És amikor történt ez a bepisilős incidens, bement a fürdőszobába a gyerekhez és látta, hogy a föld tele van hajszálakkal. Ugyanis másik nővérem, aki még velünk lakik, állandóan hullatja a haját, egy fésülködésnél kijön a fejéből vagy két maréknyi haj és azt fel se szedi, hanem otthagyja. Én már próbáltam többször is normálisan felporszívózni a fürdőszobát, de ahogy nővérem bement megfésülködni, megint minden csupa hajszál lett. Úgyhogy azóta nem nagyon foglalkozok vele, ha őt zavarja, akkor porszívózzon ő fel, nem akarok állandóan utána hajszálakat szedegetni meg takarítani..És a lényeg, hogy a másik nővérem, akinek a kisgyereke bepisilt, látta, hogy csomó hajszál van a földön, ezért velem kezdett el üvöltözni, hogy milyen undorító vagyok, hogy nem porszívózok össze. Erre mondtam neki, hogy az nem az én hajam a földön, erre elkezdi, hogy akkor is milyen igénytelen vagyok és akkor már nem is zavar? Én meg nem akartam vele ezen leállni veszekedni, hogy nem vagyok hajlandó más maréknyi haját összeszedegetni minden áldott nap, ezért inkább bezárkóztam a szobámba, mire utánam ordibált, hogy "Hiába zárkózol be, attól még idióta vagy!" És most mindenki rám haragszik, amiért bezárkóztam a szobámba és nekik kell figyelni a saját gyerekükre.

Szerintem nekem lesülne a bőr a pofámról a nővérem helyében, nem elég, hogy engem állandóan valami csicskának néz, aki mindenhova követi az ő gyerekét, miközben ő trécsel, aztán még számon is kéri rajtam, hogy miközben én az ő gyerekére vigyáztam, miért nem takarítottam ki a fürdőszobát is.

Szerintetek ez nem bunkóság? Bocsi amúgy a regényért..

2015. júl. 7. 16:08
1 2
 1/19 anonim válasza:
86%

Én elolvastam. Hát te egy nagyon értelmes ember vagy, ellentétben a nővéreddel.

Szerintem legközelebb mondj nemet és akkor majd nem lesz oka ordibálni veled... Hogy lehet valaki ilyen pofátlan?

2015. júl. 7. 16:18
 2/19 anonim ***** válasza:
77%
Egy testvéri pofon csodákra képes :)
2015. júl. 7. 16:23
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha legközelebb mondja, hogy menj utána, mondd meg neki, hogy dolgod van, különben is nem a te gyereked, nem neked kellene utána szaladgálni.

Szerintem ha visszaszólnál neki párszor, elmaradna (max ordibálna). Ne hagyd magad csicskáztatni, mert annál jobban fogja csinálni.

2015. júl. 7. 16:33
 4/19 anonim ***** válasza:
90%

Ha egy kicsit a sarkadra állnál és alaposan beolvasnál neki úgy, hogy nem hagyod szóhoz jutni talán nem téged célozna meg a jövőben.

Azért csinálja mert megteheti és még nem üközött falakba!Legyen nagyobb a szád nála!

Elég lenne annyit kérdezni tőle, hogy mégis, ki a f.nének szülte a gyereket? Ő az anyja vigyázzon rá nem vagy te bébiszitter!

És ha megsértődik fújja föl magát engem az ilyen arrogáns, bunkó emberek véleménye alapból nem érdekel akkor sem ha családtag!

2015. júl. 7. 17:02
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha látod,hogy jönnek, zárd be az ajtód,és amikor megérkeznek,te akkor menj el otthonról. Át barátnődhöz,mert most jut eszedbe meg volt beszélve,vagy akármi.
2015. júl. 7. 17:15
 6/19 anonim ***** válasza:
0%

Attól függ, hogy hányszor jönnek hozzátok látogatóba. Ha ez minden nap szinte így van akkor azt mondom szólj nekik. De ha csak időnként látogatnak meg titeket, akkor érthető, hogy gyerek nélkül szeretnének kicsit beszélgetni. Furcsa hogy nem szeretsz az unokatesóidra vigyázni, én sokat vigyáztam rájuk. Hidd el nekem is sok cuccomat tönkre tették. Most az egyik nagy zsivány, égetően rossz unokahúgom már 15 éves, sokszor nevetünk a régi dolgokon, emlegetem a tönkre tett cuccaimat és mindig ígérgetem neki, hogy remélem ha lesz gyerekem ugyan ezt megcsinálja veled, készülj fel mert beengedem majd a szobádba.

Szóval ha nem minden napiak a látogatások akkor vedd figyelembe a felnőtteket és segítsd ki egy kicsit őket azzal, hogy vigyázol a gyerkőcökre. Amúgy a pisis dolgot is megoldhattad volna, hogy ugyanúgy ráülteted és rábeszéled a dologra és nem mentem volna le, és nem is hagytam volna ott a gyereket egyedül.

2015. júl. 7. 17:17
 7/19 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2015. júl. 7. 17:18
 8/19 anonim ***** válasza:
94%

Annyira mulya vagy és annyira nem állsz ki magadért, hogy meg sem lepődök, ha ezt csinálják veled. Tessék már megtanulni Nemet mondani!

Az egy dolog, hogy a nővéred, de ebben az esetben semmi nem hatalmazza fel őt arra, hogy te neveld a gyerekét. Az még belefér, ha 1-2x megkér, mert dolga van, vagy nem volt ideje egész nap leülni 10 percre, de ez már állandó jelleggel történik. Az ilyen minek szül gyereket, ha nem képes arra, hogy felnevelje? Ne haragudj, de a nővéred és az egész pereputty, aki mellette áll, szánalmas. Nem akarok rosszindulatú lenni, de ezt gondolom.

Én elhiszem, hogy rosszul esik az igazságtalanság, de tanulj meg kiállni magadért, az meg, hogy ők ezt nem fogják fel, nem a te hibád.

22/L

2015. júl. 7. 17:35
 9/19 anonim ***** válasza:
95%

Helyedben azzal kezdeném amikor jönnek, hogy kijelentem, hogy fertőző beteg vagyok, ezért nem megyek Mucika közelébe, nehogy elkapja:)

Utána való alkalommal meg pont venném a cipőm amikor megérkeznek és elmennék valahova.

2015. júl. 7. 17:51
 10/19 anonim ***** válasza:
45%

Ha mindennap nálatok vannak és nem csak az ilyen egy hónapban egyszer ott vannak egy napot - témát fújod fel - én javaslok valamit. De ez nagyon felháborító lesz.

Úgyhogy gyengébb idegzetűek ne is olvassák tovább.

Tudod, Amerikában, meg néhány elvetemült helyen lehet kapni ilyen gyerekhámot, amit a kisgyerek derekára kötnek és 2-3 m-es póráz van hozzá. Ez azért van, hogy ne fusson ki az úttestre, ha olyan rohangászós temperamentumú és nem lehet neki parancsolni (szóval lényegében így védik a gyereket, ha muszáj forgalmas út mellett elmenni).

Na én nem sajnálnám a pénzt, vennék ilyen pórázt. Ahogy rám sóznák a gyereket rátenném (mikor nem látják), leülnék a tv elé, vagy valahova és a gyerek csak annyira mehetne tőlem távol, amennyire én engedném a zsineggel. Ha őrült hisztit csapna, bőgne, betennék valami zenét és tűrném.

Felkészülnék lélekben egy hatalmas vitára és szidásra és mikor túl van az üvöltözéses fázison közölném higgadtan: te sóztad rám, pedig a te gyereked, illene neked foglalkozni vele. Ha már az én dolgom lett, akkor az én módszereim jönnek. Vagy beletörődsz, vagy vigyázol rá te. - Ezek után szerintem nem lenne rád bízva sokat.

2015. júl. 7. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!