Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Igaza van a nővéremnek?

Igaza van a nővéremnek?

Figyelt kérdés

Nővéremnek már van családja és amikor jönnek hozzánk, mindig rám sózza a gyerekét és utána velem ordibálnak mindenért...Pl. ha én épp ki merek menni az udvarra, amikor jönnek, ők egyből behúznak a lakásba azzal, hogy mindjárt jönnek, addig vigyázzak már "egy kicsit" a gyerekére, aztán bent felejtik magukat és nekem addig kint kell rohangálnom a gyerek után. És mindig mondom a kicsinek, hogy menjünk be, ott vannak anyukádék is, de ő meg állandóan mondja, hogy nem akar bemenni és ha szólok nővéreméknek vagy anyáméknak, hogy jöjjenek már ki hozzá, mert én már szeretnék bemenni, akkor húzzák a szájukat.

Amikor sikerül végre behozni a kicsit is a házba, egyből indul felfele a lépcsőn és mondják nekem nővéremék, hogy menjek már utána és addig ők a földszinten beszélgetnek, kávéznak vagy tv-znek vagy mit tudom én, én meg addig szaladgáljak megint az ő gyereke után, mint valami hülye.

Ma is jöttek hozzánk és ugyanígy a gyerek egyből az emelet felé vette az irányt, bejött a szobámba és elkezdte verni a billentyűzetet meg ledobált mindent az asztalomról meg ilyesmik, persze nővérem megint sehol nem volt..Aztán a gyerek kitalálta, hogy pisilnie kell, én meg kirohantam vele gyorsan a wc-re és felültettem rá, erre mondta, hogy kell neki az a wc-szűkítő vagy micsoda, gyorsan leszaladtam érte, erre mire felértem, összepisilte magát. Szóltam nővéremnek, hogy mi történt, erre velem kezdett ordibálni, hogy hogy lehetek ilyen pancser, most öltöztetheti át, meg ilyenek, de szerintem ez az egész nem történt volna meg, ha nem sózná rám állandóan a kicsit...

Amit még nagyon utálok, hogy nővéremnek van egy olyan stílusa, hogy azt hiszi magáról, ő mindent mindenkinél jobban tud és rajta kívül mindenki hülye és mindenbe beleszól meg mindenkit kioktat. És amikor történt ez a bepisilős incidens, bement a fürdőszobába a gyerekhez és látta, hogy a föld tele van hajszálakkal. Ugyanis másik nővérem, aki még velünk lakik, állandóan hullatja a haját, egy fésülködésnél kijön a fejéből vagy két maréknyi haj és azt fel se szedi, hanem otthagyja. Én már próbáltam többször is normálisan felporszívózni a fürdőszobát, de ahogy nővérem bement megfésülködni, megint minden csupa hajszál lett. Úgyhogy azóta nem nagyon foglalkozok vele, ha őt zavarja, akkor porszívózzon ő fel, nem akarok állandóan utána hajszálakat szedegetni meg takarítani..És a lényeg, hogy a másik nővérem, akinek a kisgyereke bepisilt, látta, hogy csomó hajszál van a földön, ezért velem kezdett el üvöltözni, hogy milyen undorító vagyok, hogy nem porszívózok össze. Erre mondtam neki, hogy az nem az én hajam a földön, erre elkezdi, hogy akkor is milyen igénytelen vagyok és akkor már nem is zavar? Én meg nem akartam vele ezen leállni veszekedni, hogy nem vagyok hajlandó más maréknyi haját összeszedegetni minden áldott nap, ezért inkább bezárkóztam a szobámba, mire utánam ordibált, hogy "Hiába zárkózol be, attól még idióta vagy!" És most mindenki rám haragszik, amiért bezárkóztam a szobámba és nekik kell figyelni a saját gyerekükre.

Szerintem nekem lesülne a bőr a pofámról a nővérem helyében, nem elég, hogy engem állandóan valami csicskának néz, aki mindenhova követi az ő gyerekét, miközben ő trécsel, aztán még számon is kéri rajtam, hogy miközben én az ő gyerekére vigyáztam, miért nem takarítottam ki a fürdőszobát is.

Szerintetek ez nem bunkóság? Bocsi amúgy a regényért..

2015. júl. 7. 16:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudjuk milyen gyakori a nővér és családja látogatása. Nem értem miért kell ennyire felfújni, hogy játszani kell egy kisgyerekkel? Neked is jól fog esni, ha lesz gyereked és mondjuk szeretnél beszélgetni vagy meginni egy kávét, addig valaki vigyáz a gyerekedre.
2015. júl. 7. 17:57
 12/19 anonim válasza:
88%
#11: Itt a nővér VISELKEDÉSÉVEL van szerintem főként gond.
2015. júl. 7. 18:08
 13/19 anonim ***** válasza:
89%

Már nem azért, de tökmindegy, hogy hányszor vagy milyen gyakran jönnek látogatóba. Az a gyerek az övüké és nem a kérdezőé!Nekik kutya kötelességük rá figyelni, de a nővér inkább rásózza másra, hogy ne neki kelljen bajlódnia vele, és ha történik valami, akkor legyen kivel ordítozni.

Én a helyedben közölném vele, hogy nem vagy önjelölt bébiszitter, akit csicskáztatni lehet. Ő gyereke, oldja meg maga, neked más dolgod van. Pont. Ha hisztizik, ordítozik, ki nem sz@rja le? Nem neked szülte a gyerekét, hanem magának. Ő az anyja, és nem te. Ha lusta foglalkozni a saját gyerekével, az nem a te problémád. Majd idővel rájön, hogy nem vagy te bébiszitter, és leszáll rólad.

2015. júl. 7. 18:47
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mostantól megpróbálok határozottabb lenni és megmondani nővéremnek, hogy nem akarok egész nap a gyerek után futkorászni.

Egyébként olyan hetente 2x-3x jönnek hozzánk mostanában, de akkor idejönnek mondjuk délután 4-5 körül és itt vannak kb este 9-ig...Ez lehet, nem tűnik olyan nagy dolognak annak, aki amúgy is szereti a gyerekeket, de engem idegesítenek. Nem is biztos, hogy nekem lesz valaha is gyerekem, aranyosak meg minden, de nekem elég belőlük kb 10 perc.

17 éves vagyok egyébként, a nővérem gyereke pedig most lesz 3 éves :/

2015. júl. 7. 19:02
 15/19 anonim ***** válasza:
87%
Nem kell hagyni, hogy csicskának nézzen, eddig sem kellett volna. Legközelebb mikor szól mondd neki teljesen nyugodtan, hogy most nem érsz rá mert dolgod van, aztán menj el vagy menj fel a szobádba. Nem kell vitába szállni vele. Ha viszont elkezd veled üvöltözni szépen mosolyogva hallgasd végig, aztán közöld vele, hogy megint más ha megkér valamire és megint más ha elvárja. Azt is megmondhatod, hogy nem vagy bébicsősz, az ő gyereke beszélgetni a gyerek mellett is lehet.
2015. júl. 7. 19:38
 16/19 anonim ***** válasza:
84%
nálunk hasonló van csak ott a sógornő átmegy anyósomékhoz csüt.-pénteken és vasárnap este megy haza, addig pedig a nagyszülők vigyáznak a picurra.Nálunk is kérdezték lenne e kedvünk csütörtököt pénteket átvállalni(persze csak úgy viccesen,ha-ha-ha), mire én"van annak a gyereknek apja-anyja vigyázzanak rá ők he-he-he".Azóta egyszer sem próbálkoztak be, igaz azóta megy a sértődés.Ám látják engem ez nem izgat és így már nem olyan jó szórakozás ez számukra. de ehhez nem csak kitartás kell, hanem hogy komolynak tűnj, hogy érzékelje te tényleg betartod abbéli ígéreted, hogy ott hagyod a gyereket egyedül, ha nem jön le érte.
2015. júl. 7. 20:09
 17/19 anonim ***** válasza:
81%
Ezentul ha jonnek a noveredek mindig tegy ugy ahogy most, menj be a szobadba es ne hagyd, hogy radtukmaljak a gyerekuket.
2015. júl. 7. 20:32
 18/19 anonim ***** válasza:
65%
Én csak annyit mondok,hogy akinek gyerek kell annak legyen gondja vigyázni is rá,ne kelljen már más őrizze őket.Amit veled művelnek az egyszerűen övön aluli.
2015. júl. 12. 20:55
 19/19 anonim ***** válasza:
65%

Nincs igaza a nővérednek, mert nem te vagy a gyerek anyja. A történet alapján a nővéred örül annak, ha lepasszolhatja a gyereket, mert a másikat leosztani, hogy miért nem csinálod, miért nem figyelsz rá, stb. sokkal könnyebb, mint neki odafigyelni rá.

Ha még egyszer jönnek, mondd meg neki nyugodtan, hogy NEM. Pont. Ha ő vagy anyud kérdőre von, akkor megemlítheted, hogy egyrészt nem vagy te önjelölt bébiszitter, másrészt nem fogod elvállalni azért, hogy a nővérednek legyen kivel üvöltöznie. Az anyukának kötelessége odafigyelni a saját gyerekére, még akkor is, ha esetleg más vigyáz rá. Bár őszintén szólva én nem tudtam volna ilyen türelmesnek lenni, mint te kérdező, én tuti megkérdeztem volna a nővéredtől, hogy minek szülte, ha még arra is lusta, hogy figyeljen rá.

Ha a nővéred megsértődik, vagy kiabál, az az ő dolga. Simán bemész a szobádba, és teszed a dolgod, és nem foglalkozol a nővéreddel. Majd vigyáz a gyerekre anyud, akkor megtudja, milyen a nővéred is igazából.

2015. júl. 13. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!