Miért lett ilyen hálátlan csitri a kishúgomból?
2 éve nem élek otthon. Előtte nagyon szoros volt a kapcsolatom a kishúgommal (19). Eleinte csak későn járt haza, festette a haját, de gondoltuk, kamasz. Amugy ugyanolyan aranyos volt jellemre, mint korábban. Nem ivott, normális kapcsolatai voltak, nem futókalandok.
Mindig hetente beszéltünk telefonon, és ha tudtam, jártam haza (külföldön vagyok épp, meg egy darabig leszek is, mert itt akarok továbbtanulni), sose vettem észre, hogy bármi baja lenne.
Ma azonban kiakadt, hogy apuék milyen igazságtalanul bánnak vele, nem engedik a tetoválást, a piercinget, a piros hajat...(nem szolid mintáról, egész hátat takaró tetoválásról van szó). Amikor mondtam neki, ha kisebb mintát választ, beszélek anyuékkal a dologról. Elküldött a búsba.
Anyu szerint újabban kezelhetetlen, apuval már nem is beszélnek, mert a húgom mindig ordít rá.
Vettem neki ajándékokat. Nem vet fel minket a pénz, de igyekeztem, hogy szép legyen, jó legyen, meg minden. Megkaptam, hogy ezek csúnya vacakok (parfüm, ruha meg ilyenek), és ráadásul kevés is, majd rám csapta a telefont.
Annyira bánt ez az egész, a páromnak el se merem mondani, mert ő is imádta a húgomat. Anyuék szerint egyik napról a másikra lett agresszív, előttem némileg tartotta magát eddig.
Mi lehet a baj?
22N, 19L
"elmúlt 18, nyugodtan megcsináltathatja szülői engedély nélkül."
Ő keresi meg a pénzt a kajára, rezsire, tetkóra? Ja, hogy nem? Felnőtt az, aki ezeket megteszi.
Ettől függetlenül a húgodnak valami komoly problémája lehet, beszélgetnetek kéne!
Barátaitól nem tudod megkérdezni, mi lehet a baja? Neked inkább elmondják, mint a szüleiteknek. Valami történt, az biztos.
Aki meg azt hangoztatja, hogy szülőnek semmi köze hozzá, mert a kiscsaj elmúlt 18, azok valószínűleg sosem neveltek gyereket, de okosabbak minden szülőnél. Még ez a duma, hogy elmúltam 18, azt csinálok, amit akarok. Aha persze. Lehet akkor pénzt keresni, eltartani magad. A jogok mellé kötelességek is járnak.
Én tanulni jöttem, és járok haza.
Májusban láttam legutóbb, akkor ennyire még nem volt fura, anyu szerint nemrég kezdődött, hogy durván veszekszik velük, és radikálisan meg akarja változtatni magát.
Fiú lehet a dologban, ebbe mondjuk ilyen mélyen nem avat be. A barátaival még nem mertem beszélni, mert először vele akartam, de az eléggé kudarcba fulladt.
18-as "neked hogy esett volna ha a szüleid meg akarnak tiltani dolgokat? pl a külföldre költözést?"
Egy valamit nem vettél számításba. A nővér saját költségén van kinn (legalábbis úgy jött le a válaszokból) a kishuginak meg a hajfestését is a szülők finanszíroznák. Érzed ezt az apró különbséget?
"A barátaival még nem mertem beszélni"
Mielott beszelsz a barataival gondold at mit fog hozza szolni a hugod. Ha ugy kezeled mint egy ovodast ugy is fog viselkedni.
Igen, saját költségen, de azt hittem, ez egyértelmű.
Direkt nem akartam a háta mögött intézkedni, azért nem a barátait kerestem meg először.
először is a kérdező nem írta a kérdésben,hogy ezeket azt várja a lány,hogy a szülők fizessék..
de ez nem változtat a lényegen, attól még ha elmúlt 18 akkor csináltat tetoválást/piercinget amikor akar.. nyilván ha ehhez derogál elmenni pénzt keresni rá, hát így járt.
de attól még nevetséges,hogy meg akarják tiltani neki a szülők.
De miert akarsz ennyire intezkedni? A szuleid felnottek, meg tudjak mondani a gyerekuknek hogy beszeljen normalisan.
Lehet hogy csak nem fekszik le vele a pasija minden nap vagy hasonlo, ezt nyilvan nem fogja veletek megbeszel.ni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!