Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért lett ilyen hálátlan...

Miért lett ilyen hálátlan csitri a kishúgomból?

Figyelt kérdés

2 éve nem élek otthon. Előtte nagyon szoros volt a kapcsolatom a kishúgommal (19). Eleinte csak későn járt haza, festette a haját, de gondoltuk, kamasz. Amugy ugyanolyan aranyos volt jellemre, mint korábban. Nem ivott, normális kapcsolatai voltak, nem futókalandok.

Mindig hetente beszéltünk telefonon, és ha tudtam, jártam haza (külföldön vagyok épp, meg egy darabig leszek is, mert itt akarok továbbtanulni), sose vettem észre, hogy bármi baja lenne.

Ma azonban kiakadt, hogy apuék milyen igazságtalanul bánnak vele, nem engedik a tetoválást, a piercinget, a piros hajat...(nem szolid mintáról, egész hátat takaró tetoválásról van szó). Amikor mondtam neki, ha kisebb mintát választ, beszélek anyuékkal a dologról. Elküldött a búsba.

Anyu szerint újabban kezelhetetlen, apuval már nem is beszélnek, mert a húgom mindig ordít rá.

Vettem neki ajándékokat. Nem vet fel minket a pénz, de igyekeztem, hogy szép legyen, jó legyen, meg minden. Megkaptam, hogy ezek csúnya vacakok (parfüm, ruha meg ilyenek), és ráadásul kevés is, majd rám csapta a telefont.

Annyira bánt ez az egész, a páromnak el se merem mondani, mert ő is imádta a húgomat. Anyuék szerint egyik napról a másikra lett agresszív, előttem némileg tartotta magát eddig.

Mi lehet a baj?

22N, 19L

2016. jan. 14. 17:31
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
39%

könyörgök ne beszélj már úgy róla, mintha olyan kicsi lenne hozzád képest... 3 év van köztetek.. ha jól értem te az ő korában külföldre költöztél.. ehhez képest igencsak nevetséges,hogy neki meg azt is megmondják,hogy milyen színű lehet a haja.. amikor téged meg engedtek külföldre költözni.. persze nem kell 19-20 évesen már engedély. de azonosan kéne bánni a gyerekekkel.. szerintem...

a szüleidnek meg semmi köze hozzá, hogy milyen hajat meg tetkót akar. elmúlt 18, nyugodtan megcsináltathatja szülői engedély nélkül.

az valóban csúnya dolog volt tőle,hogy leszólta az ajándékokat. de a többi dologban szerintem igaza van.

és még egyszer mondtam, ne tekintsd már ennyire nagynak magad, amikor mindössze 3 év van köztetek. "kishúgom"

2016. jan. 14. 17:57
 12/36 A kérdező kommentje:

Igazából 4 év, mivel idén leszek 23, de ez részletkérdés.

Én tanulni jöttem, ne hasonlítsuk már össze a kettőt. És 40 évesen is a kishúgom marad, és aggódni fogok érte.

2016. jan. 14. 18:04
 13/36 anonim ***** válasza:
84%
Fiudolog a hatterben?
2016. jan. 14. 18:08
 14/36 anonim ***** válasza:
44%

11-es válaszolóval egyetértek.

A húgod egy felnőtt nő, aki azt csinál, amit akar. Ha piercinget, ha piros hajat.

Szerintem te kicsit nehezen dolgozod fel, hogy már nem vagy a felnőtt nővér, aki távolról nevelgetheti-kényeztetheti a hugicáját.

Meg gondolom, jó érzés fényezni magad, hogy ő micsoda hálátlan, de te bezzeg külföldön tanulsz.

A húgod nem kamasz. Felnőtt nő. Ezt értsd meg.

2016. jan. 14. 18:08
 15/36 A kérdező kommentje:
A húgom tanul, eltartják és otthon lakik. Hagy ne ordítson már a szüleimre, akik a lelküket kiteszik érte. Nem irigylem, hanem féltem.
2016. jan. 14. 18:09
 16/36 A kérdező kommentje:
Ő meg otthon tanul, ilyen téren nincs különbség köztünk.
2016. jan. 14. 18:10
 17/36 A kérdező kommentje:
Úgy volt, hogy nálunk lesz a nyári szünetben, de így nem merem meghívni se...
2016. jan. 14. 18:11
 18/36 anonim ***** válasza:
27%

11# vagyok

mint írtam az tényleg durva,hogy leszólta az ajándékod meg a szüleiddel csúnyán beszél. de ők se kutyák, hogy meg akarják tiltani neki a vörös hajat meg piercinget + tetkót.. ha neki az tetszik ?

és akkor veled beszél telefonon és te is még okoskodsz hogy kisebb mintát válasszon.

miért? mi közötök van hozzá?

nekem se tetszenek a tetoválások, de ha ilyet akar , hát csinálja..

22N, 19L

ennyire azért nem kell kihangsúlyozni,hogy őt még gyereknek tartod ellenben te felnőtt vagy. gondolj vissza a 19 éves önmagadra és próbáld megérteni.. neked hogy esett volna ha a szüleid meg akarnak tiltani dolgokat? pl a külföldre költözést? szerintem kineveted őket és csinálod ahogy neked tetszik..

rá is érvényes.. egy piercing meg vörös haj nem a világ vége.. tetkója is sok embernek van , az se olyan kirívó dolog.túldramatizáljátok

2016. jan. 14. 18:13
 19/36 anonim ***** válasza:
31%
Akkor ne hívd meg. Valószínűleg elege van abból, hogy gyerekként kezelitek, hagyjátok már élni!
2016. jan. 14. 18:14
 20/36 A kérdező kommentje:

A hajfestést, a tetkót a szüleim finanszírozzák. Az ide útját és ittlétét mi fizettük volna a párommal.

Nincs még tetoválása. Biztos, hogy egy egész hátat takaró mintával kéne kezdeni?

Nekem is volt vörös hajam 15 évesen, neki is. Egyformán kezeltek minket, csak én sose beszéltem így se vele, se anyuékkal.

2016. jan. 14. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!