Hogy ne legyek irigy a húgomra?
Kérlek segítsetek! Annyira irigy és féltékeny vagyok a húgomra, hogy az már beteges. A húgom 17 éves múlt, olyan vékony, mint egy Barbie baba, gyönyörű a haja, a szeme, rengeteg ruhája van, minden jól áll rajta, okos is, és sok fiúnak tetszett már, most éppen egy egyetemista srácnak, és a fiú is tetszik a húgomnak, szóval kölcsönös a dolog. Ezzel szemben itt vagyok én, átlagos alakkal (van súlyfeleslegem is és sajnos az egyetem mellett nem nagyon érek rá sportolni, meg az a baj, hogy a legtöbb sport nem is nekem való), nincs túl szép arcom, a lábam kifejezetten ronda, és sokra megyek azzal, hogy okos vagyok, mert senkinek sem tetszem. Vagy akinek mégis, az meg nekem nem. Aki nekem tetszik, az észre sem vesz. Ráadásul olyan a természetem, amit nem sok ember visel el, így nincsen sok barátom (akik vannak, azokkal jóban vagyok, ők el bírnak viselni), míg a húgomnak rengeteg barátja van, imádja mindenki és folyton a dolgok középpontjában áll, szervez, stb. Erre én nem vágyom, de annyira rossz, hogy neki minden összejött/összejön az életben, nekem meg egyelőre nagyon nem.. Ráadásul egy betegségem is van, ami megnehezíti az életemet, ő pedig teljese egészséges. Tudom, hogy nem normális, hogy így érzek a saját húgommal kapcsolatban, de egyszerűen nem tudok nem irigykedni és féltékenykedni! Kérlek adjatok tanácsot! Bocsánat, ha hosszú lett.
19/L
Kedves 19:50-es kommentelő! :) Köszi a hosszú választ. Azt hiszem van pár közös dolog bennünk. Köszi a tanácsokat és remélem neked is jobb lesz majd a helyzet!
19:57! Nem is ismersz, mégis mindenfélét állítasz rólam..
1. Igenis van olyan betegség, ami megakadályoz ebben.. Örülj neki, hogy te egészséges vagy, és nincs ilyen problémád.
2. Igen, szeretek kajálni (ki nem?), de nem szoktam tonnaszámra csokit-sütit enni, amikor rossz kedvem van.
3. Szeretek vásárolni. Vagyis szeretnék, csak ahhoz pénz is kéne.. Nem gondolom, hogy csinos ruhák csak xs-es méretben vannak.
4. Igen, a fodrász jó ötlet, rajta vagyok az ügyön egy ideje.
5. Foglalkozok az arcom csinosításával. A szemöldökömet én szedem, a bajszomat szőkítem.
6. Nem hiszem, hogy olyan könnyű lenne megváltoztatni a tulajdonságaimat...
7. Ezzel próbálkozok..
8. Nem szoktam mackógatyában fetrengeni az ágyban., csak ha pihenek.
9. Majd meglátjuk.
19:50-es vagyok!
Igazán nincs mit. Tudom, milyen jó érzés, amikor az ember nincs egyedül a problémáival. Annyira bírom az olyan embereket, akik elkönyvelik, hogy nincs olyan betegség amivel nem lehet mozogni, pedig számos ilyen van. Ennyi erővel azt is mondhatjuk, hogy a tolószékest nem gátolja a fogyatékossága a futásban, persze ez a felerősített változat, de majd ha bemutatja nekem az orvosi diplomáját, akkor...
Minden esetre a lényeg, hogy mindig tartsd meg a reményt, mert az az egyetlen, ami képes életben tartani.
Na igen..
Köszi! És sok sikert neked is! :)
Teljesen át tudom érezni a gondodat!
Biztos vagyok benne, hogy a húgod sem tökéletes, ahogy a világon senki sem, és ez így van jól. Gondolj arra, hogy neked milyen jó tulajdonságaid vannak, amik neki nincsenek. Egy kis önbizalomra lenne szükséged, ehhez pedig pozitívabban kéne gondolkodnod. :)
Azt hiszem nem kis önbizalomra lenne szükségem.. :D
De hogy gondolkodjak pozitívan?
Szerintem csak akkor nem fogsz foglalkozni a húgoddal, ha nem lesz a közeledben, ha egyszer külön költözöl. De akkor meg esélyes, hogy találsz egy másik szép lányt, akire kivetíted az irigységedet, szóval megint csak az önsajnálat közepén leszel.
Ezt az szüntetné meg véleményem szerint, ha lenne egy olyan barátod, akivel valamelyest elégedett lennél és/vagy ha jól keresnél egyetem után, és akkor az anyagiak jobb kedvre derítenének, önbizalmat adnának.
Azt tapasztaltam, ha egy lányról tudja a környezete, hogy van barátja, illetve látják is vele néha együtt, akkor a fiúk rögtön elkezdenek érdeklődni iránta. Esetleg menj bele egy olyan kapcsolatba, egy olyan fiúval, aki úgy-ahogy elfogadható, nem kell vele lefeküdni, csak menjetek el ide-oda olyan helyekre, ahol fiúk is vannak, az ő haverjai pl. Ezzel növeled az ismerőseid számát, esélyes, hogy máskor is elhívnak majd, és hátha valakivel az ő társaságából kölcsönösen megtetszetek egymásnak.
Pár hónapig biztosan nem fog otthagyni úgy, hogy nem szexelsz vele, és addig "eldicsekedhetsz" azzal, hogy van pasid. Hidd el, ez működik, többen fognak érdeklődni irántad. Így esélyes, hogy egy olyan fiú is, aki már neked is bejön.
De sajnos még a jó anyagi helyzet, barát/férj megléte sem garancia arra, hogy nem fogsz irigykedni mások szépségére. Ezt csak az idő oldja meg általában. Olyan 35-40 körül már nem szokta érdekelni a nőket ilyesmi, hogy ki szebb náluk, és ki nem.
A hugod kulsosegeire vagy feltekeny, aki meg viszonylag gyerek? Idovel o sem.lesz szep, es ha csak a szepsegebol akar sikeres lenni, az nem jo. A te helyedben buszke lennek magamra, hogy tudom, min kell valtoztatni, es nem abkulcsinre epitek. A hugod mit tett le a babapofin kivul? Sok bartja van, de azok oszinte baratsagok vagy amolyan kocsmahaverok, akik nem haverok ha o nem megy el bulizni az egyik heten? A fiukra meg ne legy irigy. Jonnek mennek, meg a kisugarzast sokkal tobbre ertekelik, hidd el. Eloszor el kellene fogadnod magad, szeretni magad. Anelkul nem megy.
25F
Akkor fog ez az "irigység" elmúlni, amikor elfogadod önmagad. A húgod szép, jó fej és okos. Örülj neki, hogy van egy jó fej húgod, és örülj a sikereinek. Próbálj meg nem féltékenynek lenni rá.
És próbáld meg önmagad elfogadni. Te úgy vagy jó, ahogy vagy. Amivel nem vagy elégedett, és tudsz rajta változtatni, hát változtass. Ha pedig nem tudsz rajta változtatni, vagy nem akarsz, akkor fogadd el.
Írtad, hogy vannak barátaid. Miért nem elegek ők? Miért kell, hogy mindenki a haverod legyen? Ha az embernek van legalább egy nagyon jó barátja, akiben megbízhat, az már nagy kincs. Becsüld meg őket.
Írtad, hogy olyan fiúk tetszenek neked, akiknek te nem tetszel. Gondolod át miért nem. Tényleg ezekre a típusú fiúkra van szükséged? Mi tetszik bennük annyira, benned mi nem nekik? Biztosan ők illenek hozzád? Biztos vagy abban, hogy azok a fiúk, akiknek te tetszel, olyan szörnyűek? Sosem tudna egy sem tetszeni neked?
Tehát vannak lehetőségeid. Vagy változtass, vagy várd ki, amíg megérkezik az a srác az életedbe, akivel összeilletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!