Hogy ne legyek irigy a húgomra?
Kérlek segítsetek! Annyira irigy és féltékeny vagyok a húgomra, hogy az már beteges. A húgom 17 éves múlt, olyan vékony, mint egy Barbie baba, gyönyörű a haja, a szeme, rengeteg ruhája van, minden jól áll rajta, okos is, és sok fiúnak tetszett már, most éppen egy egyetemista srácnak, és a fiú is tetszik a húgomnak, szóval kölcsönös a dolog. Ezzel szemben itt vagyok én, átlagos alakkal (van súlyfeleslegem is és sajnos az egyetem mellett nem nagyon érek rá sportolni, meg az a baj, hogy a legtöbb sport nem is nekem való), nincs túl szép arcom, a lábam kifejezetten ronda, és sokra megyek azzal, hogy okos vagyok, mert senkinek sem tetszem. Vagy akinek mégis, az meg nekem nem. Aki nekem tetszik, az észre sem vesz. Ráadásul olyan a természetem, amit nem sok ember visel el, így nincsen sok barátom (akik vannak, azokkal jóban vagyok, ők el bírnak viselni), míg a húgomnak rengeteg barátja van, imádja mindenki és folyton a dolgok középpontjában áll, szervez, stb. Erre én nem vágyom, de annyira rossz, hogy neki minden összejött/összejön az életben, nekem meg egyelőre nagyon nem.. Ráadásul egy betegségem is van, ami megnehezíti az életemet, ő pedig teljese egészséges. Tudom, hogy nem normális, hogy így érzek a saját húgommal kapcsolatban, de egyszerűen nem tudok nem irigykedni és féltékenykedni! Kérlek adjatok tanácsot! Bocsánat, ha hosszú lett.
19/L
Igen, összefügg a betegségemmel, hogy miért nem való nekem a legtöbb sport.
Igen, tudom, hogy nem kéne vele foglalkoznom, hanem a saját életemmel, de nagyon nehéz. :( Egyszerűen az van, hogy őt tökéletesnek látom, míg magamat egy darab sz@rnak, értéktelennek, még akkor is, ha az agyammal tudom, hogy ez nem így van, de sajnos ezt érzem..
Mit tegyek? Hogyan legyen önbizalmam?
Senki sem tökéletes:) Még akkor sem ha annak látják!
Szerintem is jó lenne, ha inkább saját magaddal foglalkoznál, és magadat próbálnád építeni:) Próbálj barátokat szerezni, és érezd jól magad, ne is figyelj a húgodra ilyen szempontból! Meg próbáld azt nézni, ami neked jobb, nem a húgodnak:)
Köszönöm! Próbálkozni fogok. :)
Ha valakinek van még ötlete, tanácsa, vagy bármi, ami segíthet, légyszi írjon.
Az lenne a legfontosabb, hogy ne gondolj annyit a húgodra.
Mármint viselkedj vele úgy, ahogy eddig, de mikor egyedül vagy, magadra gondolj. Írd fel, miben akarsz javulni (valami könnyebb sport, amit bírsz és élvezel, keress ilyet, akár kezdj el valamit egyedül), tudatosan vegyél olyan ruhákat, amikről azt gondolod, előnyösen állnak rajtad. Az előnyöket keresd magadban, és mások előtt is azokat hangsúlyozd, biztosan van egy csomó ilyen, csak fel sem tűntek idáig a sok negatív gondolattól.
Ha eszedbe jut a húgod, azonnal mondd magadnak, hogy most nem vele foglalkozol, hanem saját magaddal. Eleinte nagyon nehéz lesz, lehet hogy azt fogod érezni, hogy nem megy egyáltalán, de aztán észre fogod venni, hogy már tíz perce nem gondoltál rá, és csak a saját céljaid kötnek le. Saját magadat tedd a saját életed középpontjába, ne őt!
Te nem ő vagy, de a te életed is lehet ugyanolyan sikeres. Ehhez az kell, hogy foglalkozz is vele, és szánj rá időt!
A húgod népszerű szép, okos barbie alakja van...
Te sokaknak elviselhetetlen vagy, így kevés barátod van, van rajtad súly felesleg...
Itt szerintem nem a külső a probléma, tudod te mi az a kisugárzás? a húgod azt sugározza amit leírtál róla, te is azt amit leírtál magadról...
külsős szemmel próbáld látni a dolgot...te vajon kivel barátkoznál, ismerkednél szívesen???
változtass a belső tulajdonságaidon és külsőre is sokkal szebb leszel! DE ezt úgy tudod megtenni, hogy a saját életedre koncentrálsz és nem a húgod életét akarod élni!
A saját boldogságodért tenned kell, ne másokéra legyél irigy!
22F
Igen, tudom, hogy mi az a kisugárzás.. És azt is tudom, hogy az én azt sugárzásom ki, amilyennek érzem magam.. De mégis hogyan változtassak a belső tulajdonságaimon?
Tudom, hogy a saját életemet kell élnem, és nem a húgomét és nem kéne vele foglalkoznom, de mégis hogy csináljam ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!