Hogy ne legyek irigy a húgomra?
Kérlek segítsetek! Annyira irigy és féltékeny vagyok a húgomra, hogy az már beteges. A húgom 17 éves múlt, olyan vékony, mint egy Barbie baba, gyönyörű a haja, a szeme, rengeteg ruhája van, minden jól áll rajta, okos is, és sok fiúnak tetszett már, most éppen egy egyetemista srácnak, és a fiú is tetszik a húgomnak, szóval kölcsönös a dolog. Ezzel szemben itt vagyok én, átlagos alakkal (van súlyfeleslegem is és sajnos az egyetem mellett nem nagyon érek rá sportolni, meg az a baj, hogy a legtöbb sport nem is nekem való), nincs túl szép arcom, a lábam kifejezetten ronda, és sokra megyek azzal, hogy okos vagyok, mert senkinek sem tetszem. Vagy akinek mégis, az meg nekem nem. Aki nekem tetszik, az észre sem vesz. Ráadásul olyan a természetem, amit nem sok ember visel el, így nincsen sok barátom (akik vannak, azokkal jóban vagyok, ők el bírnak viselni), míg a húgomnak rengeteg barátja van, imádja mindenki és folyton a dolgok középpontjában áll, szervez, stb. Erre én nem vágyom, de annyira rossz, hogy neki minden összejött/összejön az életben, nekem meg egyelőre nagyon nem.. Ráadásul egy betegségem is van, ami megnehezíti az életemet, ő pedig teljese egészséges. Tudom, hogy nem normális, hogy így érzek a saját húgommal kapcsolatban, de egyszerűen nem tudok nem irigykedni és féltékenykedni! Kérlek adjatok tanácsot! Bocsánat, ha hosszú lett.
19/L
el kell határoznod magad és tartanod magadat hozzá, nem egyszerű, de ha elég erős az akaratod akkor menni fog!
neked sikerélményre lenne szükséged, onnantól könnyebb lenne, de ugye azért meg kell dolgozni
22F
Hát, próbálkozni fogok.
Igen, egy kis sikerélmény nem ártana.. Dolgozok is azért, hogy pl jók legyenek a vizsgáim, meg ilyenek, de azt hiszem egy jó jegy nem az a sikerélmény, amire most szükségem lenne. De nem tudom, hogy mit tehetnék még.
Neked nem iskola téren van szükséged sikerélményre :)
A ruhatáratok között mi a különbség?
Te például milyen ruhákat hordasz és pontosan milyen az alakod?
A súlyfelesleg sokaknak tetszik, persze nem az igénytelen elhízott alak, hanem a kis plusz! Sok nőt vonzóbbá tesz, mert sokak számára nőiesebb azaz alak akin van egy kis plusz, mint az izmosabb, sportosabb alak...
Lehet nálad nem is az arc és a test amit nem vesznek észre, hanem te tálalod úgy, hogy ne vegyék észre...
A kisugárzás is nagyon fontos, de azért fontos lehet az is, hogy mit és hogyan viselsz!
22F
Hát elég nagy a ruhatárunk között a különbség.
Nekem főleg kényelmes ruháim vannak, és abból sem sok (szeretnék, csak mindig másra kell a pénz :/) míg neki csinosabb, nőiesebb ruhái vannak, és abból is sok.
Hát van rajtam pár kiló súlyfelesleg, de nem vagyok kövér, vagy ilyenek, csak nincs Barbie baba alakom.
és te mennyire hordasz színes ruhákat?
azért ez pl sokat számít!
22F
hát neked is van egy stílusod és a húgodnak is, ahogy leírtad, kb ég és föld vagytok, ne kezd el őt másolni, VISZONT ha szeretnél változni akkor változz, de ne azért, mert irigy vagy, hanem mert boldogabb szeretnél lenni...
22F
Nem, SEMMIKÉPP sem szeretném másolni a húgomat.
Na igen, ha attól boldogabb lennék, akkor jó lenne változni, de mégis miben és hogyan?
Meg tudlak érteni, nagyon is. A szüleim elváltak, apukám új házasságából van két húgom. A nagyobb 13 éves, én 17 éves vagyok.Ős Budapesten élnek. Tudni kell rólam, hogy minden vágyam, hogy ott lakhassak, de sajnos anyagi okok miatt vidékre vagyok kötve, és odaköltözhetnék apukámhoz, vagy mehetnék kollégiumba, de anyukámat nem szeretném itt hagyni főleg most, hogy súlyos dolog történt a családunkban.
Az is közös bennünk, hogy van egy olyan betegségünk, ami miatt nem sportolhatunk, az enyémnek szerencsére el fog múlni, amint a csontfejlődésem befejeződik, a neve juvenilis osteochondrosis, ami a medencecsontomban van.
Ezért nekem is nagyon nehéz kontrollban tartani a súlyomat. Diétával fogytam 10 kilót, de abból 3 már visszajött, mert nincs lelkierőm továbbcsinálni, nagyon elfáradtam, nem csak a diéta miatt. A húgom totál ellentétem, mert Ő nem hízékony alkat, és nagyon keveset eszik, és nem érdekli, mert nincs ezzel gondja, ezáltal lazább. Ezért irigylem nagyon, mert engem nagyon sokáig, évekig kocának hívtak az osztálytársaim, olyanokat mondtak, hogy meg kéne ölni engem, és megenni, úgysem lenne kár értem, mert nagyon ronda vagyok. Mióta megnyúltam, fogytam és megtaláltam azt az öltözködési stílust, amiben jól és nőiesen nézek ki, nagyon megváltoztak a visszajelzések. Több fiú is odajött hozzám, hogy milyen gyönyörű vagyok, az egyik olyat is mondott, hogy legszívesebben megcsókolna, meg olyan is volt, aki mindig iszonyat közel jött hozzám, és Ő iszonyat helyes srác volt de én általában annyira zavarba jöttem, hogy csak mosolyogni tudtam, és azt mondani, hogy szerintem ezt most nem kéne, vagy valamit mindig kitaláltam, persze utólag mindig nagyon megbántam, a mai napig utálom magam érte. Ezzel szemben neki már volt barátja, és csókolózott is, ami zavart, amíg meg nem tudtam, hogy a srác olyan, hogy másnap már másik lánnyal csókolózott ugyanazzal a szöveggel, amivel húgomra is rányomult. Kicsit sajnálom, mert tudom, hogy ez rossz lehet, de közben meg megkönnyebbültem.
Azért is érzem, hogy neki mennyivel jobb, mert olyan iskolába jár, ahol egy nagyon jó alternatív oktatás folyik, és szeret oda járni. Ahol én lakok, ott nincs ilyen lehetőség, és nem is szeretem az iskolát, ahova járok, mert nem vagyok senkivel jóban annyira és olyan a házunk, hogy nem is hívnék el magunkhoz senkit, ráadásul neki amerikai az osztályfőnöke, amit nagyon irigylek, mert imádom a nyelveket, és az angolt nagyon jó lenne nap, mint nap így tanulni.
Viszont annyira sok jó élményt kaptam az élettől. Koncertek, péládul Selena Gomez. Apukám zenész, és így olyan körökben mozoghatok, ami különleges. Fesztiválok,, ahol rengeteg önbizalmat lehet magadra szedni azzal, hogyha el tudod magad engedni, márpedig ott minden ezt segíti elő. És minden alakalom, amikor odajöttek hozzám fiúk, olyankor jól éreztem magam, jó volt a kisugárzásom, és nyilván ezért jöttek oda hozzám. Az arcomat nem tartom valami szépnek, de komolyan nem, mégis valahogy ha boldog vagyok, akkor még azzal sincs akkora bajom. A lényeg, hogy az ember olyan tevékenységeket találjon, amikben jól érzi magát, mert akkor pozitív energia sugárzik belőlünk, akkor mindenki szebb. Én például imádok táncolni, és van is hozzá tehetségem, amit nem rég fedeztem fel, mikor egy koncerten végre fel tudtam oldódni. És bár a betegségem miatt nem csinálhatom rendszeresen, néha nagyon jól tud esni egy-egy kihagyás után. A ruhákkal pedig kísérletezni kell, mert például nekem olyan ruhák álltak jól , amikről sosem gondoltam volna, és én tudom a legjobban, hogy milyen nehéz, de figyelni kell az étrendre. Nem jó, ha mindent megvonsz magadtól, de fontos, mert ha nem eszel magas glikémiás indexű ételeket, akkor sokkal kevésbé fogsz hízni. Ez persze nem jelenti, hogy ezekből viszont bármennyit lehet.
Szóval nagyon jól tudom, hogy milyen. Mindig attól félek, hogy a húgomnak előbb lesz komoly kapcsolata, mint nekem, ami mondjuk 15-16 évesen már lehet. Én meg 17 évesen még egy fiúval sem jártam, de még majdnem sem. És utálom, hogy neki annyi barátja van, amikor én is tudnék barátkozni, ha Pesten laknék. Szóval tudom, hogy rossz, de valahogy mindig kell találni kapaszkodót, és nem állandóan a hibáinkra koncentrálni, mert azzal nem megyünk semmire. Én mindig nagyon büszke voltam magamra mindig, hogy angolul totál egyedül tanultam meg úgy, hogy tudok beszélgetni, és igazi amerikaiak mondták, hogy majdnem olyan a kiejtésem, mintha anyanyelvű lennék. Többen kérdezték, hogy kint tanultam-e a nyelvet, de mondtam, hogy csak dalokból tanultam, szóval ez egy nagyon nagy elismerés volt a számomra.
Kitalálom milyen vagy.
1. Elégedetlen vagy a testeddel, de a sportoláshoz mindenféle kifogást keresel. Milyen betegség az, ami gátolna abban, hogy vegyél egy bérletet egy edzőterembe és pl csoportos órán ugrabugrálj? Semmilyen betegség, mert rengeteg óratípus között választhatsz de meg sem nézed. Miért? Mert félsz, hogy kiröhögnek és azt hiszed ott csak barbik vannak. Pedig nem, vannak nálad sokkal kövérebbek és vannak persze csinosabbak is. Első lecke megtanulni letojni másokat, magaddal törődni. Légy bátor, menj le, meglátod jobb kedved lesz, ez pedig javít a kisugárzásodon.
2. Kajálni szeretsz, ha rossz kedved van nyomod a sütit, csokit...Ne tegyed.
3. Utálsz vásárolni, valószínűleg mert elégedetlen vagy az alakoddal és azt gondolod csinos ruhák csak xs-es méretben vannak. Nem igaz. Vedd a fáradtságot és shoppingolj.
4.Fodrásznál mikor voltál utoljára? Talán itt az idő festetni és modernebb frizurát választani.
5.Kozmetika? Arcod csinosítása? Szemöldök, bajusz..hm? Hajrá.
6. Rossz a természeted? Amin tudsz változtass, és békélj meg magaddal.
7. Szeresd magad, más is csak úgy fog. Válassz kihívást, érd el, dicsérd meg magad. Jót tesz.
8. Na kifelé az ágyból meg a mackó gatyából és szedd össze magad!
9. És ne felejtsd: Mindenkinek meg van a saját keresztje. Húgodnak is. Kár irigykedni. Majd csak figyeld a jövőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!