Ha tele lennél pénzzel, de úgy istenigazából, akkor a kölcsönadott pénzt mindenáron vissza kérnéd a testvéredtől?
Tegyük fel, hogy kölcsönadtál 100 ezer forintot a testvérednek, de te naponta min. a tripláját keresed, így számodra morzsának számít az a pénz, viszont a testvéred nem áll jól anyagilag, és nehezére esik törleszteni a tartozását.
Te elvárnád, hogy vissza fizesse ha törik ha szakad?
Kértem kölcsön pénzt, mert lett egy hirtelen kiadásom, (tönkre ment a gázkészülékem) amit segítség nélkül nem tudtam volna megoldani.
Providentet nem akartam felvenni.
Hozzátenném, hogy nem szoktam kölcsön kérni, ez az első alkalom.
Bátyám és a felesége nagyon tele vannak pénzzel, és számukra ez a 100 ezer forint annyi, mint másnak amit agyerekének ad fagyira.
Ez halál komoly, tényleg tele vannak lóvéval.
Felét már vissza adtam, havi 15 ezerben állapodtunk meg, de valahol vártam hogy a karácsony alkalmával eltekint a maradéktól, de nem szólt semmit.
Félre értés ne essék, nem várom el hogy ő finanszírozza a kiadásaimat, mint írtam soha nem kértem még kölcsön tőle.
Csak ha én lennék ilyen gazdag, és igazából a kisujjam megmozdítása nélkül is dőlnének a milliók, simán segíteném a szerény körülmények között élő testvéremet.
Ti hogy vagytok ezzel?
Nem haragszom rá, semmit nem változott, csak most így elgondolkoztam ezen az egészen...
Egyébként karácsonyra semmi extrát nem kaptunk tőlük, talán 8-10 ezer forint értékben.
Egy baráti családnak meg ajándékkép kifizették a nyaralásukat (Karibb tenger) egy hétre, ahova tegnap utaztak el közösen.
Naná, hogy visszakérem. Rajtam senki ne élősködjön, nem vagyok egy fejőstehén. 2 hét múlva majd jössz, hogy most 2 misi kéne, szigorúan kölcsönbe... Azt sem adod vissza...
Szemét dolog valakitől kölcsön kérni és nem adni vissza.
emberek!! a TESTVÉRE nem tud télen fűteni!!! Elment az eszetek??? Normális testvér kifizeti és el van felejtve, ha ekkora a különbség kettejük anyagi helyzete közt!
Nem azt írta, hogy fejőstehénnek nézni, most egyszer kért, akkor is kölcsön! Nem pont ilyen, ha valaki le akarja húzni a másikat...
Lehet lepontozni, de az is biztos, hogy én nyugodtabb szívvel fekszem le, rám mindig számíthatna a testvérem... a tieteket meg csak sajnálni tudom...
"Normális testvér kifizeti és el van felejtve, ha ekkora a különbség kettejük anyagi helyzete közt!"
Normális testvér erre azt mondja, hogy "ne hülyéskedj, kifizetem, nem egy senkiházi gazdag rokon vagy, hanem a testvérem!"
Sziasztok. Őszinte testvéri kapcsolatról annyit szeretnék mondani, hogy a testvéremnek egyszer szüksége volt a pénzre, én felajánlottam azt a 100 ezret, mert tudtam nélkülözni a pénzt. Ő elfogadta és biztosított róla, hogy visszafizeti amint lehet. Én azt mondtam neki, hogy nem kell visszafizetnie... Ennek ellenére, amikor volt pénze, visszafizette.
Egy igazi testvér önzetlenül és szívből segít egy igazi testvérnek, mert tudja, hogy nem fog a másik vele visszaélni. De ez bizony kétoldalú dolog.
Nem tudom, milyen volt a viszonyotok, én annyit tudok hogy a tesómnak az utolsót is odaadtam volna, mert tudtam hogy sosem hagyna cserben és sosem használna ki. És vica versa...
Ne ezért nem adok én soha kölcsön. Mindig csak megrontja a kapcsolatot.
Anyukám kisnyugdíjas, most mióta korona van és én fizetem neki a számlákat (az alapokat: víz, gáz, villany), ő mondta, hogy visszafizeti, de én nem kérem tőle vissza, mert elfogadtam, hogy ezzel tudom őt segíteni, kvázi ajándék és nem elszórásra, hanem fontos dologra megy.
Barátoknak, páromnak nem adok 5000Ftnál nagyobb kölcsönt, mert csak rossz vért szül, amikor ő nem adja vissza, én tartom észben, kérdezgetem stb. Nagyon rossz érzés.
Úgyhogy én szerintem kölcsön se adtam volna neked, kérdező, (bár nem ismerem természetesen a teljes helyzetet), úgyhogy becsüld meg!
Látszik, hogy szegény gondolkodásod van, remélem amikor ilyeneket mondasz, azt nem gondolod komolyan "igazából a kisujjam megmozdítása nélkül is dőlnének a milliók".
Nem keresek naponta 300 ezret, mint ahogy írtad, de a jelenlegi helyzetemből azt gondolom, hogyha szorgosan visszafizeted, akkor még máskor is ad kölcsön, ha megszorulsz, ellenkező esetben pedig meg fogod szokni ezt a gondolatot, hogy á majd ad és úgyse kérte vissza az előzőt se és még gyakrabban fogsz megszorulni emiatt! Én alulról jövök, most vagyok középen, úgyhogy nekem elhiheted, hogy az alázat és a mentalitás mennyit számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!