Ha tele lennél pénzzel, de úgy istenigazából, akkor a kölcsönadott pénzt mindenáron vissza kérnéd a testvéredtől?
Tegyük fel, hogy kölcsönadtál 100 ezer forintot a testvérednek, de te naponta min. a tripláját keresed, így számodra morzsának számít az a pénz, viszont a testvéred nem áll jól anyagilag, és nehezére esik törleszteni a tartozását.
Te elvárnád, hogy vissza fizesse ha törik ha szakad?
Kértem kölcsön pénzt, mert lett egy hirtelen kiadásom, (tönkre ment a gázkészülékem) amit segítség nélkül nem tudtam volna megoldani.
Providentet nem akartam felvenni.
Hozzátenném, hogy nem szoktam kölcsön kérni, ez az első alkalom.
Bátyám és a felesége nagyon tele vannak pénzzel, és számukra ez a 100 ezer forint annyi, mint másnak amit agyerekének ad fagyira.
Ez halál komoly, tényleg tele vannak lóvéval.
Felét már vissza adtam, havi 15 ezerben állapodtunk meg, de valahol vártam hogy a karácsony alkalmával eltekint a maradéktól, de nem szólt semmit.
Félre értés ne essék, nem várom el hogy ő finanszírozza a kiadásaimat, mint írtam soha nem kértem még kölcsön tőle.
Csak ha én lennék ilyen gazdag, és igazából a kisujjam megmozdítása nélkül is dőlnének a milliók, simán segíteném a szerény körülmények között élő testvéremet.
Ti hogy vagytok ezzel?
Nem haragszom rá, semmit nem változott, csak most így elgondolkoztam ezen az egészen...
Egyébként karácsonyra semmi extrát nem kaptunk tőlük, talán 8-10 ezer forint értékben.
Egy baráti családnak meg ajándékkép kifizették a nyaralásukat (Karibb tenger) egy hétre, ahova tegnap utaztak el közösen.
"A "csak úgy adok" dologgal az a baj, hogy ma 100 ezer, holnap már 1 millió kellene. Másrészt elég gáz, mikor valakit megsegítenek kölcsönnel, és még azt sem akarja visszafizetni."
Légy szíves ne magadból indulj ki, bőven 30 felett vagyok, és ez az első hogy kértem tőle kölcsön.
Ha annyira le akartam volna húzni, akkor már évekkel ezelőtt lett volna rá alkalmam.
A kérdést pedig olvad el még egyszer figyelmesen, sehol nem írtam azt, hogy én nem akarom vissza fizetni, ilyeneket ne képzelj be magadnak.
Csak ha én lennék ilyen anyagi helyzetben, akkor nem várnám el hogy ami nekem morzsa lenne, azt a testvérem csak spórolások árán tudja csak vissza fizetni.
És irigy sem vagyok, azt is leírtam, és nem 15 ezres ajándékról volt szó, hanem 8-10 ezer forintosról.
Nagyon felületesen olvasol.

pont ez a baj a családi kölcsönökkel a rokon mindig azt hiszi hogy a pénzt nem kel viszafizetni....
mert ha nem félsz hogy szétütik a fejed nem fizeted vissza a kölcsönt a családal a legkönyebb megjátszani....

Aha, tehát végülis te csak jót akarsz a testvérednek azzal, hogy nem adod vissza, hisz a segítés boldoggá teszi az embereket. Jó vicc.
Fordítsuk meg a dolgot: ha szereted a testvéred, akkor egy 100 Ft-os ajándéknak is örülsz tőle.
Azt meg nehogy már te döntsd el, hogy ki mennyit dolgozik a pénzéért. Nagyon gáz vagy.

Ha pénzt akarsz tőle ajándékba, legyen ahhoz pofád, hogy elé állsz, és mindezt előadod neki.
Ha tényleg annyira jó a kapcsolatotok, hogy tudod ezt csinálni vele? Én szeretem annyira a tesómat, hogy akkor is bökné a csőrömet, hogy lógok neki, ha önként és jószívvel adott volna kölcsön, és Dagobert bácsi módra úszkálna a pénzben.

Igen.
Ha kölcsönbe adom, akkor persze, hogy elvárnám. Ha ennyire tele lennék pénzzel, akkor mondjuk egyszeri alkalommal felajánlanám, hogy kisegítelek, aztán örülj neki, de ha kölcsönben egyezünk meg, akkor nem szeretném, hogy lehúzzanak. Nem a pénz miatt, egyszerűen ha megígéred, hogy visszaadod, akkor tartsd is be.

Egyrészt valőszínűleg nemcsak jól keresnek, hanem megfogják a pénzt,ntehát 100e mindenkinek megkottyan, hiszen annyival kevesebb van..
Én nem adok kölcsön, csak akkro ha keresztet vetek arra az összegre..
Nem kérem vissza,mde elvárom,nhogy visszaadják, mégis a tapasztalatom, hogy a kölcsönkérők nem vagy nem akarják visszaadni../ persze nem az 1-2 ezer forintos otthonhagytam a péztárcámat típusú kölcsönről beszélek)
Most megerősítetted a véleményemet..
Szerintem parasztság tőled,més bocs ha bántó, hogy egyáltalán eszedbe jutott a karácsony miatt, hogy egy kölcsönbe kért pénzt elengednek..
Perszé, ha nagyon tele lennék (egyébként kívülről ránk is azt hiszik, aztán nagyon nem, csak jól élünk, mert minden kiadást meggondolunk/)
Akkor már az elején nem kölcsönbe adom a pénzt... Ha úgy van,mhogy ezzel a sza..rban lévő tesőmat segítem

Most kerdezo olvasd el a 18 as valaszodat mintha te lennel a teso... orulj hogy kaptal kolcson. A kolcsont marpedig vissza kell fizetni.
Es ha jol ertem nem tesod penze hanem tesod csaladjanak a penze feleseggel kozos... igy plane mas... raadasul gyakorlatilag itt szidod a testvered...
Nem tudom, a kozosen felnoni joban rosszban valahogy nem szokott ilyen szidashoz vezetni. Meg ekkora kulonbsegekhez sem... tudod en pl volt hogy utaztam.. mindig hoztam tesomnak vmi aprosagot. Most epp tesom utazgat. Ad1 nem vinnyogok mint te hova meddig mennyiert mert kozom nincs hozza o penze o kereste meg az asszonnyal kozosen mennek. Ad2 bizony a kpzos emlekek joban rosszban most o hiz minden utrol vmi aprosagot es most o mesel es nevetunk utana nem en.
Tudod ilyen a jotesosag. Te irigy vagy. Koltened masik csalad penzet. Ami bunkosag. Tudod amikor tesomnak jolment epp nekem nem eszembe se jutott mem megadni a penzt (hasonlo nagysagrend mint amitol irsz) pedig en ajandekba kaptam!! Egyszeruen nem penzeljuk egymast. Segitunk ahol tudunk pro es kontra. De van kulon csalad innentol ott van a kozos. Tesodnak is van felesege. Igy tole is kaptad azt a let. Neki is kotelessege lenne teged tamogatni??

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!