Ti egyedűl hagynátok a testvéreteket?
3 an lakunk,egy házban én és a párom és tesom.
Tudni kell,hogy ő elég rég nem dolgozik és nem is nagyon tesz semmit,hogy dolgozzon...mi tartjuk el..de már kezdem megelégelni,mert több éve ez megy( hébe-hóba egy hónapig volt munkája,de kifújt) a munkahelyein 1-2 napig marad.Legutobb is ez történt.Szóval,adodott egy lehetősség,hogy a párommal kimehesűnk kűlföldre( telelni) 2 hétre,de nem tudom mi legyen,hogy most itthon hagyam egyedűl? Igazából igen itthon akarom hagyni,kaja meg minden nélkűl kicsit hadd gondolkodjon,mert már tényleg elegem van belőle.
Szerintetek jó ötlet,vagy mível a tesom így ne tegyem ezt?
Vagy mit csináljak? Ti kimennétek?
hány èves?
nyilván otthon hagynám, bár számomra a helyzet is irreális,nem fajult volna eddig,ha rajtam múlik. okè tesó meg minden, de felnőtt lètère mièrt tartjatok el èveken keresztül?
Én nem biztos, hogy itthon hagynám a lakásban, mivel félnék attól, hogy kétségbeesésében, ha nem hagytok neki pénzt és kaját, majd lelakja az otthonotokat, eladja a cuccaitokat stb.
Egyébként meg a problémát ez sem fogja megoldani. Közölni kell vele, hogy van x ideje arra, hogy stabil munkahelyet találjon és be tudjon szállni a költségek rá eső részébe, ha ez nem történik meg, mehet amerre lát, de ti nem fogjátok eltartani. Testvér ide vagy oda, aki hálátlanul élősködik rajtam, az nekem nem tartozik a szeretteim közé.
2
25 éves
Hidd el,én kis kora óta csak magyaráztam neki,mert már az iskolába is logós volt..
( szűleinket,nem érdekelte semmi)
Nem tudok,mit csinálni vele,mert hazudik,példa: elalud,kérdeztem,hogy nem rugták ki? Nem-másnap,sétálgatot a városban és úgy jött haza mintha dolgozott volna,de mindig lebukik,de addigra már késő..
Most az utolsó mhelyére is volt,hogy én vittem be.1 hét alatt 2 napot volt.
Szóval,nem tudok mit csinálni vele..
Eleinte,úgy voltunk ,hogy majdcsak elmegy,de most már elég volt..
èn kikötettnèm a netet,max kábeles lenne a mi szobánkban(amit kóddal vèdenèk)
ezen felül a párommal a közeli menzára mennèk kajálni,vagy ha mègis otthon főznèk,akkor csak 2 szemèlyre,magamra ès a páromra. a hűtőben is csak max zsír lenne,meg a kenyèrtartóban pár szikkadt kenyèr,hogy azèrt ne haljon èhen.
ha nem tetszik neki a helyzet,akkor közölni,hogy a rezsi harmad rèszèt fizesse.amíg nem,addig örüljön hogy a villanyt nem kötettem ki a szobájaból.
remèlhetőleg ráeszmèlne,ès elmenne dolgozni. ha nem,akkor meg ülhetne egèsznap otthon net ès kaja nèlkül. ez elèg nagy büntetès egy otthonülő nagyra nőtt gyereknek.
ja ès mondanám neki, hogyha gyerekünk lesz, akkor az ő szobájában fog lakni,úgyhogy hosszú távon ne tervezzen nálunk lakni,legkèsőbb addig maradhat,amíg nem leszek váransós.
kb ennyit tennèk. lehet drasztikus,de ha nem tesztek semmit, akkor mèg hosszú èvekig kerülgethetitek
A ház az én és az ő nevén van.
Így nem tudom,mondani neki,hogy lehet menni ha nem tetszik vmi.
Menjetek.
Én befejezném az etetését-itatását, a rezsi felét pedig havonta elkérném tőle. Az ok, hogy övé a fél lakás, ettől azonban nem kell nektek etetni-itatni őt.
Karácsonyra lepjétek meg egy saját hűtővel, azt pedig, amit most használtok, lássátok el lakattal.
Amíg elég csak ülnie otthon és mindene megvan, nem fog változni semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!