Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miben változna meg az életetek...

Miben változna meg az életetek, ha elvesztenétek a testvéreteket?

Figyelt kérdés
Korotokat és a nemeteket is írjátok le, illetve testvére(i)tekét.
2015. jan. 24. 14:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én elvesztettem a bátyám. Ő 16 volt, én 3 de fura módon sok emlékem van róla. Néha rossz, ha rá gondolok, mert elképzelem, hogy ha élne, már bőven lenne családja, gyerekei, lenne egy testvérem, egy támaszom... A születésnapjaimat is elkomoritja, mert ugyan azon a napon, ugyan abban a hónapban és majdnem egy órában születtünk.
2015. jan. 24. 14:45
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Ezt így nem lehet megfogalmazni. Nagyon sok mindentől függ, és nem egyformán dolgozzuk fel a gyászt sem, mint ahogy semmilyen érzelmi traumát sem.
2015. jan. 24. 15:02
 3/12 anonim ***** válasza:
83%

nem fogsz sok választ kapni, az emberek nem szeretnek ilyen dolgoknak teret engedni magukban.

nekem van egy 16 éves öcsém, de eszem ágában sincs elképzelni az életemet nélküle.

2015. jan. 24. 15:18
 4/12 A kérdező kommentje:
Ezért kérdeztem, hogy "Miben változna meg az életetek". Tehát neked, személy szerint. Nem általánosságban.
2015. jan. 24. 15:18
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem nagyjából annyiban, hogy idegösszeomlást kapnék és nagy valószínűséggel belehalnék. Nem túlzok, elég szoros a kapcsolatunk, és én neveltem fel őt. Mivel már több családtagomat elvesztettem, természetesen ez a verzió is eszembe jutott, és mindig megállapítottam, hogy nagyjából addig élnék, mint ő. Ha lennének gyerekeim, vagy neki lennének, akkor értük biztosan küzdenék, hogy újra normális életem legyen, és segíthessem őket, de soha többé nem lenne semmi a régi. Harmincas vagyok, ő 2 évvel fiatalabb.
2015. jan. 24. 15:30
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az életem, úgy nagyjából semmiben nem változna. Mármint, ami a mindennapokat illeti, mert nem vagyunk napi kapcsolatban. Ez mind a két testvéremre igaz. Ettől függetlenül nyilván nagyon rossz lenne, és nem szeretném megtapasztalni még vagy 60 évig.
2015. jan. 24. 18:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nekem volt lehetőségem belegondolni. Két évvel idősebb nálam a bátyám, én 24 vagyok. 16 éves voltam, amikor az ő élete nem teljesen úgy alakult, ahogy várta, illetve ahogy a szüleink várták tőle. Akkoriban csak egy nyomtatónk volt, a tesóm gépére telepítve. Átmentem nyomtatni és bár soha nem kutattam a gépén, akkor valami isteni sugallat azt mondta tegyem meg. Találtam egy doksit, amiben kb. 4 oldalon keresztül ecsetelte mennyire rossz az élete és véget fog neki vetni. Már a harmadik mondat után zokogtam és nem hittem el, hogy én most komolyan a búcsúlevelét olvasom. 2 nappal korábbi dátummal volt mentve, ráadásul aznap fogalmam sincs hol volt, hova ment, otthon kellett volna lennie. Én vagy 6-szor hívtam egymás után sorban, majd amikor felvette zokogva üvöltöttem neki a telefonba, hogy azonnal takarodjon haza és nem lehet akkora hülye, hogy ilyesmit tegyen magával/velünk.

Kiröhögött és azt mondta az nem egy igazi búcsúlevél, össze-vissza magyarázkodott, de a lelkem mélyén nagyon is tudtam, a mai napig tudom, hogy igazi volt. Azt is hiszem, hogy nem véletlen volt az, hogy én akkor késztetést éreztem arra, hogy beletúrjak a gépébe. Sosem voltunk azok a tipikus jó tesók, de ez annyira megviselt, hogy magyarázat ide vagy oda, írtam neki erre egy válaszlevelet, hogy milyen lenne az életem nélküle és hogy mindenre van megoldás. Kinevetett, magyarázkodott, a beszélgetésre nem volt vevő, ezért választottam ezt a módot.

Azóta szerencsére 180 fokot fordult vele a világ, de ezt SOHA nem fogom elfelejteni, percek tűntek óráknak és minden pillanatára úgy emlékszem, mintha tegnap történt volna. Továbbra sem vagyunk olyan közeli viszonyban, de ettől függetlenül iszonyatosan magamba roskadnék, ha ő má nem lenne.

2015. jan. 24. 18:40
 8/12 Fényember ***** válasza:
két bátyám van..az egyik 22 másik 24..én 16 vagyok és lány...nagyon szeretem őket..szinte mind a kettővel ugyan olyan a kapcsolatom...nélkülük sok minden máshogy lenne...ők védenek meg ha apánk vagy anyánk igazságtalankodik velem...tudom hogy bármiben számíthatok rájuk nem ítélnek el, fő kritikusaim (ennek ellenére mindig megmondják ha "most fullosan nézel ki nagyon") és mindent eltudok nekik mondani..szó szerint mindent! És tudom ha meghalnának nem csak a bátyáimat hanem a legjobb barátaimat és velük együtt azt a hatalmas biztonság érzetemet is eltemetném...pedig sok barátom van és én se vagyok piskóta...de ők azok akik megértik ha a szüleim miatt panaszkodok és ők azok akik sose mondanának senkinek se semmit és persze ők azok akik izmosak erősek és mindig mondják bármi van szétb@sszák bárki száját :D...ennek ellenére persze mi is szoktunk veszekedni stb de nagyon jó a kapcsolatom velük:)
2015. jan. 24. 20:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Biológiailag vannak testvéreim. Érzéseim szerint nincsenek. Sose ismertem őket, ha meghalnának arról se tudnék. A létük vagy nemlétük nem befolyásol semmiben. Ettől függetlenül nem kívánok nekik rosszat, remélem boldogok.
2015. jan. 24. 21:09
 10/12 anonim válasza:
Az én életem mindenkép megváltozna sőt nem is kicsit ha a bátyám(17) ésvagy az öcsém(11) elhunyna és az mindenkép rendesen megrázna. Ha ők meghalnának az se kizárt h a szüleim is szét mennének, nem azért mert utálják egymást csak egyszerűen nem birnák ki és biztora veszem h én is rendesen kiborulnék. Ha csak az egyiküket veszitenénk el azt biztos feltudnánk valamelyest dolgozni De én mindenkép be lennék jelente egy erős pszihiáterhez NONSTOP-ba. Am 14 lány vagyok.
2015. febr. 1. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!