Ti befogadnátok a gyerekkel egyedül maradt testvéreteket, ha lenne nekik egy külön szoba de a párotok ellenezné a dolgot?
Mindig jó volt a kapcsolatunk, számíthattunk egymásra.
A férje külföldön dolgozott és mint kiderült, ott is csinált egy gyereket.
A nővérem 26 éves, dolgozik, a kislánya 2 lesz. Anyagilag pont kijönnének hónap végére, de érzelmileg és a gyerek miatt nagy segítség lenne neki, hogy velünk van.
Átmenetileg mindenképpen.
Tartósan... ez már nehezebb kérdés, ha a férj ellenzi. Ehhez többet kéne tudni, miért ellenzi, kié a lakásotok stb.
Amíg kicsit összeszedi magát, ő úgy gondolja, talán januárig. De maximum egy évig.
A ház az enyém, hitel van rajta de azt én fizetem, csak a rezsit felezzük. 1 éve élünk együtt.
A párod miért ellenzi?
Ha a testvérem nem egy balhés, ingyenélő természet, hanem egy tisztességes, dolgozó, normális nő, aki ráadásul ennyire pórul járt, akkor szerintem nem lenne akadálya annak, hogy befogadjuk. Igen, a férjemmel lehet, hogy kicsit más lenne a kapcsolatunk egy időre, de ha az ő testvére kerülne ilyen helyzetbe, akkor is gondolkodás nélkül befogadnám; a szüleit is bármikor ápolnám feltételek nélkül. Erről is szól a házasság, az ő családja az én családom is.
Annyi kikötést tennék, hogy a befogadás nem végleges és nem életreszóló, de amíg a kislányt bölcsibe/oviba tudja adni és rendezni az anyagi helyzetét, olcsóbb albérletet találni, megoldani a gyerektartást, addig nyugodtan maradhatna nálunk.
Már dolgozik és bölcsis a gyerek. 3 hónapja derült ki a dolog, válás elindítása, munkahellyel beszélni, bölcsit keresni. Eddig jól bírta, de most összeomlott. A férje szeptember közepén jön haza az új családjával, addig ki kell költöznie mert az a férje öröksége. Nem szeretném, ha egyedül lenne.
A párom nem indokolja meg normálisan. Annyit mond, hogy sok baj van a gyerekkel, de hogy pontosan mi azt nem mondja. Esténként nem ébred, szépen eszik, szobatiszta. Teljesen átlagos gyerek. Nyilván néha hangos játék közben, de nem randalírozik este 11kor vagy ilyesmi.
Ha a tied a lakás, akkor nem kérdés. És ha a párod ráadásul nem is a "férjed", hanem "csak" a barátod, akkor meg pláne nem kérdés. (Azt hittem, te is férjnél vagy, de most látom, hogy nem derült ki még.)
Persze kérnék a rezsibe hozzájárulást, vagy én magam kifizetnék a tesómék részét is, hogy a párom ne nyafoghasson emiatt.
És erősen elgondolkoznék azon, hogy ha tőlem elvárja, hogy hagyjak cserben a bajban egy ilyen közeli családtagot, akkor ő milyen jellem, és vajon én meddig számíthatnék rá, ha valami bajom van...
6A párod meg "csak" a párod. Nem lehet tudni meddig lesz része az életednek. A tesód viszont mindig az marad.
-azért nem tudhatjuk, hogy nem élete egyetlen igazi tárást veszélyezteti ez a dolog -amit, ha elveszít soha többi nem pótolhat. A tesó, igen az marad tesó. Sok nő gyerekkel megoldja ezt a nehéz helyzetet, anélkül, hogy oda menjen, ahol valaki nem szívesen fogadja.
H a párom ellenezné, és észérvei lennének miért ellenzi, akkor nem.
De max 1 hétre igen, annyit a párom is kibír, tehát csak tűzoltásra, amíg talál elfogadható megoldást.
Egy kapcsolat ritkán bír plusz egy családot el, és a testvéred és a gyereke az már plusz egy (csonka) család.
A gyerek érzelmi stabilitását a gyerek anyjának és nem neked kell biztosítanod, vagy örök életükben ott szándékozod tartani őket?
Muszáj ketten talpraállniuk, maximum támogathatod őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!