Nem is igazán tanácsot kérnék, inkább kiírnám magamból mert nagyon el vagyok keseredve?
Apám elhagyta édesanyámat, engem és a bátyámat 1 éves koromban,anyukám nem sokkal később megismerkedett nevelőapámmal akivel kerek egész családot alkottunk,őt ismertem apámként soha nem tett kivételt.Született egy közös gyerekük is pár évre rá.
Anyukám halála után nevelt minket tovább,később megismerkedett egy nővel és mikor felnőttünk ők elköltöztek.Ez alatt az idő alatt az (nevelő)apám az egész ház részét az öcsémre íratta aki ugye a saját gyereke.
A következő a helyzet :
Nekem:16%
Bátyámnak:16%
Az öcsénknek:68%
Én ebben az ingatlanban élek a családommal.
Engem nagyon bánt ez a helyzet mert mindig egy család voltunk soha nem tett közöttünk különbséget apám.Ezeket a sérelmeimet neki is elmondtam,annyit reagált rá akkor osszuk el úgy ahogy akarjuk.Az öcsém természetesen erre nem reagált semmit mert sima halálozás után úgyis rá szállt volna az örökség és hogy az ő apja mennyit dolgozott ezért a házért és hogy mit vagyok úgy oda pár "száz ezer"forintért.Hiába mondta nekik az egész család h ez így nem korrekt,nem igazságos.Olyan érzés mintha a saját apám kisemmizett volna,pedig valójában nem.
Most tervezzük a ház eladását(jelenleg benne élek a családommal), szóval nekem és a bátyámnak alig jut belőle majd valami.
Tudom h a törvény szerint tényleg az övé szinte minden de akkor is bánt ez az egész...Az öcsémmel pedig napi szintű a kapcsolatunk szeretem de ez nagyon bánt engem és ő nem érti és nem is akarja ezt megérteni...
Nem is tanácsot kérnék csak jól esik kiírni magamból.De azért a véleményeteket elolvasom
ja ertem, kosz hogy elmagyaraztatok.
Akkor ez egy teljesen korrekt helyzet tulajdonjogi szempontbol.
Sot, a kerdezo eleg nagy kedvezmenyt kap hogy ott lakhat a csaladjaval.
Ha a neveloapa a nevere vett volna titeket akkor most mas lenne a helyzet, nade nyilvan ennek is oka van hogy nem tette.
Utolso elottinek:
Ez egyaltalan nem kedvezmeny hogy itt lakom , tulajdonos vagyok addig lakom itt ameddig szeretnek(hozza tennem nem hosszu idore terveztem,de nyilvan nem fogok alberletbe koltozni)
Nade csak 16%-ban vagy tulajdonos, a feltestvered meg 68%-ban...
Szerintem meg kedvezmeny hogy ott laksz a csaladoddal.
En eladnam, elosztanam a penzt, aztan a sajat labamra allnek. Nem tartom jogosnak a problemad, ne haragudj. Elore nezz, a jovore koncentralj, kulonben egesz eletedben ezen fogsz kattogni, annyit meg nem er az egesz.
Szerintem meg tovabbra sem kedvezmeny,mivel gyerek korom ota itt elek, felujitottuk a hazat ,
aki tulahdonos annak kotelesek lakhatast biztositani, ugyanugy a masik 2 testverem is johetne,szoval ez nem kedvezmeny hanem jog es torveny.
Ha nem lennek itt uresen allna a haz , az allagat is ovjuk...
Teljesen mindegy hany szazalekom van,RESZEM VAN
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!