Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem is igazán tanácsot kérnék,...

Nem is igazán tanácsot kérnék, inkább kiírnám magamból mert nagyon el vagyok keseredve?

Figyelt kérdés

Apám elhagyta édesanyámat, engem és a bátyámat 1 éves koromban,anyukám nem sokkal később megismerkedett nevelőapámmal akivel kerek egész családot alkottunk,őt ismertem apámként soha nem tett kivételt.Született egy közös gyerekük is pár évre rá.

Anyukám halála után nevelt minket tovább,később megismerkedett egy nővel és mikor felnőttünk ők elköltöztek.Ez alatt az idő alatt az (nevelő)apám az egész ház részét az öcsémre íratta aki ugye a saját gyereke.

A következő a helyzet :

Nekem:16%

Bátyámnak:16%

Az öcsénknek:68%

Én ebben az ingatlanban élek a családommal.

Engem nagyon bánt ez a helyzet mert mindig egy család voltunk soha nem tett közöttünk különbséget apám.Ezeket a sérelmeimet neki is elmondtam,annyit reagált rá akkor osszuk el úgy ahogy akarjuk.Az öcsém természetesen erre nem reagált semmit mert sima halálozás után úgyis rá szállt volna az örökség és hogy az ő apja mennyit dolgozott ezért a házért és hogy mit vagyok úgy oda pár "száz ezer"forintért.Hiába mondta nekik az egész család h ez így nem korrekt,nem igazságos.Olyan érzés mintha a saját apám kisemmizett volna,pedig valójában nem.

Most tervezzük a ház eladását(jelenleg benne élek a családommal), szóval nekem és a bátyámnak alig jut belőle majd valami.

Tudom h a törvény szerint tényleg az övé szinte minden de akkor is bánt ez az egész...Az öcsémmel pedig napi szintű a kapcsolatunk szeretem de ez nagyon bánt engem és ő nem érti és nem is akarja ezt megérteni...

Nem is tanácsot kérnék csak jól esik kiírni magamból.De azért a véleményeteket elolvasom

2015. nov. 2. 16:03
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Válaszolok a feltett kérdésekre:

-Igen, a tulajdonjog pontos elosztása amit előttem említettek.

-Az öcsém örökli nevelőapánk mostani házát is.

-Édesanyánk a közös tulajdonban lévő házban élt haláláig.

-Anyánknak volt egy saját háza mielőtt nevelőapámmal megismerkedett, és ennek az eladási ára is bele lett "építve" a házba amiről szó van.

Szóval ezek miatt sérelmezem a dolgot

2015. nov. 2. 17:09
 12/27 A kérdező kommentje:

Anyukám eladott háza is közösbe ment,fele fele arányban nevelőapámmal.

Szóval szerintem jogos hogy nem így járna a tulajdonelosztás.

Szerintem Anyukám sem azért dolgozott hogy egy gyerekének jusson minden a másik kettővel szemben...

2015. nov. 2. 17:15
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Igazságos vagy sem, minden estre törvényes.

A korábbi lakás eladásáról vannak papírok? Ha igen, akkor azokkal nyerhettek pár százalékot - kérdés, megéri-e egy esetleges polgári perrel felrúgni a jó viszonyt.

Ti a bátyáddal fogtok örökölni a vér szerinti édesapátoktól is - na gondolj bele, ha neki azóta születtek gyerekei, ők milyen igazságtalannak fogják érezni.

2015. nov. 2. 17:28
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Így van igazság abban, amit írsz, az lenne a korrekt nevelőapád és öcséd részéről, ha a ház árának elosztásakor figyelembe vennék, mennyivel tett bele többet édesanyád.

Vér szerinti apátokkal mi a helyzet? Elvileg tőle is örökölnötök kell majd, ha van mit, és nincs ezt kizáró végrendelet vagy eltartási, öröklési szerződés valakivel.

2015. nov. 2. 17:31
 15/27 A kérdező kommentje:

Az igazi apanktol nem fogunk orokolni semmit.

Jelenleg en elek ebben a hazban a csaladommal es azon megy az alkudozas h eladjuk-e vagy lakjuk kozosen az ocsemmel ahazat kette osztva,(nem emeletes a haz,de nagy kette oszthato)

2015. nov. 2. 17:45
 16/27 A kérdező kommentje:
Nem is az oroklesen van itt a hangsuly,a valodi serelmeket az okozza h mindig egy csalad voltunk(most is tartjuk folyamatosan a kapcsolatot) mindig hangoztatta h egyforman szeret minket es soha nem tett kozottunk kivetelt...
2015. nov. 2. 17:53
 17/27 anonim ***** válasza:
33%

azok után hogy felnevelt anyád halála után te ezzen höbörögsz

te semmit nem tetél azért a házért csak élösködsz benne gyerekestül

amúgy a sajtá 50 %ával azt csinál amit akar

te meg a tesoid a másik 50 % on ossztoztok

ennyi tulaj melett mire számitasz örökre ott maradhatsz a családoddal azon bánkodj hogy miből fizeted ki a tesoidat

2015. nov. 2. 19:30
 18/27 anonim ***** válasza:
92%
Mit nem lehet azon érteni, hogy a kérdező a nevelő apját tekintette apának, és most jött az arcul csapás, hogy a nevelőapa mégsem úgy viszonyul hozzá.
2015. nov. 2. 19:53
 19/27 A kérdező kommentje:
De tettem,rakoltottunk 1,5 m hogy tudhunk benne lakni.
2015. nov. 2. 19:53
 20/27 A kérdező kommentje:
Koszonom Utolso,megragadtad a lenyeget!!!
2015. nov. 2. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!