Te tudni akarnád, hogy van valahol egy testvéred, akit anyád örökbeadott? Felkeresnéd, ha tudomást szereznél róla?
Nem, nem akarnám tudni.
És ha valaki szarkavaró módjára elmondaná, nagyon haragudnék.
Nem, és nem keresném meg. És visszautasítanám, ha megkeresne.
Taszítanak az olyan emberek, akik vér alapján akarnának megismerni.
Tudni akarnám, de nem most akarnám megtudni, fiatal felnőtt fejjel.
Én 17 évesen tudtam meg, hogy édesanyámnak volt két abortusza és annyira hülye érzés, de gyerekként tudtam, éreztem, hogy valami nincs rendben. Emlékszem, zokogtam anyukám ölében egész este, hogy ne utazzon el három napra üzleti útra, mert félni fogok és őt is féltem. Anyukám szíve majd megszakadt, de ezerszer elmondta, hogy nincs mitől félteni. Kristály tisztán emlékszem arra a rossz érzésre, pedig sokszor voltam távol a szüleimtől előtte is, de akkor valamiért nem akartam elszakadni. Jó pár évvel később derült ki, hogy akkor bizony nem üzleti útra ment...
Számomra már ez is egy trauma volt, főleg hogy az egyik abortusz az én érkezésem előtt történt (van egy bátyám), a másik pedig utánam. Sokat gondolkodtam azon, hogy miért pont én születtem meg a három magzat közül!?
Tehát igen, tudni akarnám, de egészen pici koromtól, hogy azzal a tudattal nőjek fel, hogy van valahol a nagyvilágban egy testvérem. Tudjak a miértekről, az okokról. Ennyi. Hogy megkeresném-e, azon legyen időm gondolkodni, illetve igen. Fontos kérdés, hogy a tesó tud-e arról, hogy örökbe lett fogadva.
13- van egy könyvem, amelyben arról van szó, a kisgyerekek meg is rajzolják ezt az érzést - bizony érzik, hogy ott anyában valami alakul, és trauma nekik is átélni, noha nem beszélnek róla (bocs, millió könyvemből most nem tudom, hol van a könyv, ezért a címét sem)
Az hogy te lettél te - nem véletlen, és egyszeri megismételhetetlen vagy, nem lecserélhető.
a gyerek nagyon veszi az anya érzéseit, és az sem szerencsés, ha az anya mást érez és mást mond, ez is törés a gyerek lelkében. Persze, jó, hogy a részletekbe szavakkal nem avatott be, az még rosszabb lett volna.
Fontos, hogy te teljesen dolgozd fel ezt a traumát,és fogadd el,ez volt, ezen már nem lehet változtatni. Te te vagy, különféle rossz-jó élményekkel - fel kell dolgozni mind, hogy szabadon élj, szabadon tudj dönteni amikor kell. Írj naplót, ahol ezeket leírod, az sokat segít.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!