Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tényleg sértő amit mondott...

Tényleg sértő amit mondott vagy eltúlzom?

Figyelt kérdés
Van egy 9 évvel idősebb féltestvérem, édesapám első házasságából. Pár napja megismertem a barátnője szüleit és úgy mutatott be a szülőknek, hogy én vagyok a mostohatestvére. Nagyon rosszul esett. Amikor rákérdeztem, miért így mondta, azt felelte, ha anyai ági a rokonság, akkor féltestvér, ha apai, akkor mostohatestvér. Úgy tudom, az a gyerek a mostohatestvér, akit a szülő új párja hoz a kapcsolatba.
2015. okt. 19. 08:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%

Rosszul tudja, ennyi. Ez azt is kimutatta most, mennyire szeret Teged es tart a testverenek...hat, ennyire.

Sajnalom. Nekem is rosszul esne. Nekem van egy anyai agon feltesom de sosem hivtam ot annak, szamomra (o az idosebb, szuletesemtol fogva egyutt nevelkedtunk) o edestestver. Nincs kulonbseg ha egy haztartasban nottunk fel. De ez csakaz en velemenyem.

2015. okt. 19. 08:09
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
Nekem is van féltesóm, de mi testvérnek hívjuk a másikat, sőt nagyapámnak van 2. Felesége, ő a hármas számú nagyanyánk, nem a mostoha nagyanyánk...
2015. okt. 19. 08:12
 3/12 A kérdező kommentje:
Külön nevelkedtünk, de állandó kapcsolat volt a két család között és köztünk is.
2015. okt. 19. 08:13
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
nehez ennyibol megmondani, az jo, ha jelzés neki, ha sért amit mond. De tény, h rosszul mondta. masreszt, ha külön nevelkedtetek, az nekem kevésbé testver-szerep, mintha együtt.
2015. okt. 19. 08:24
 5/12 anonim válasza:
60%

Ugyan már! Szimplán csak nem tudta.

És a 'mostohatestvér' kifejezéssel amúgy semmi baj nincs, a sok hülye tündérmese miatt lett valami negatív szellemisége, de azzal nem kell foglalkozni.

2015. okt. 19. 08:24
 6/12 Kései Sirató ***** válasza:
91%

Ha van egy közös szülő, akkor a féltestvérről beszélünk.

Az a mostohatestvérem, akinek az egyik szülője házasságot kötött az én egyik szülőmmel. Vér szerinti kapcsolat nincs a mostohatestvérek között.

Én ahelyedben ezt elmagyaráznám, mert ez tény kérdése és független attól, hogy mennyire jó a kapcsolat.

2015. okt. 19. 08:25
 7/12 anonim ***** válasza:
87%

Bizony. Az utolsó jól írja.

Nekem is van féltestvérem. Mi sem együtt nevelkedtünk. de számomra ő a testvérem..

Nem féltestvér vagy mostohatestvér

2015. okt. 19. 08:40
 8/12 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem nem az a lényeg, hogy mit nevezünk féltestvérnek vagy mostohatestvérnek. Nyilván nem tudta pontosan a testvéred és rosszat mondott. De nem azért, hogy megbántson, egyszerűen ő így tudta.

Nem az a lényeg, hogy hogyan mutatott be, hanem, hogy hogyan viselkedik veled, milyen a viszonyotok.

2015. okt. 19. 09:20
 9/12 anonim ***** válasza:
94%
8-assal értek egyet. Ne sértődj meg ezen! Nem tudhatod/tudhatjuk, hogy a féltestvéred hogyan gondolkodik, számára mennyire sértő a "mostohatestvér" kifejezés, könnyen lehet, hogy semennyire. Ha utálna téged, azt nem így fejezné ki, hanem kerülné a társaságodat, bunkó lenne veled, stb. Ettől függetlenül megmondhatod neki, hogy örülnél, ha mások előtt féltestvérként mutatnátok be egymást, mert neked az tetszik jobban.
2015. okt. 19. 09:38
 10/12 anonim ***** válasza:
72%

A nővéremmel szintén féltestvérek vagyunk, de eszembe nem jutna ezt kihangsúlyozni bemutatáskor, neki én az öccse vagyok, ő nekem a nővérem. És mi sem együtt nőttünk fel, sőt, nem is ismertük egymást huszonéves korunkig.

Viszont! Ez egy egyedi eset, ahogy a tiétek is az, és nem mindenki gondolkodik egyformán. Ha zavar, kérd meg, hogy ne nevezzen így, mert ti tényleg féltestvérek vagytok. Ha egyébként sincs oda érted, azt más jelekből is észreveszed.

2015. okt. 19. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!