Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Most tényleg én lennék a szemét?

Most tényleg én lennék a szemét?

Figyelt kérdés

A nővéremmel tegnap délután nagyon csúnyán összevesztünk. A történet röviden az, hogy a hétvégén itt volt nálam a barátnőm, akivel a nagy távolság miatt ritkán tudunk csak találkozni. Péntek este jött, vasárnap délután ment haza. Korábban beszéltük nővéremmel, hogy szombaton este eljön velünk egy koncertre, vasárnap pedig felmennénk Pestre, mert különböző rendezvények voltak. Szombaton a koncert után hazajöttünk, de mi még a barátnőmmel elmentünk itthonról, későn értünk haza. Másnap reggel elaludtunk, nem mentünk fel pestre, mert reggel kellett volna indulnunk ahhoz, hogy ne csak futtában másszunk végig mindenen (a barátnőm busza 2-kor indult, mi pedig 10 körül ébredtünk). Elmondtam anyunak is, hogy miattunk nem megyünk, mert nem keltünk fel időben, de ettől függetlenül a nővérem mehet nyugodtan, nem kell engem is vinnie (úgy volt, h a barátjával megy, meg ugye mi is ketten). Elkísértem a barátnőmet a buszhoz, ekkor írt nekem a nővérem. Konkrétan a fejemhez vágta, hogy anyu azt mondta neki, hogy őmiatta nem mentünk (holott anyuval megbeszéltem, hogy miért nem), meg hogy gerinctelen féreg vagyok, mert hazudoztam anyunak. Mindig őt keverem szarba, pedig ő egyfolytában megtesz nekem mindent, de őt ezentúl nem érdekli, mert nem fog velem szóba állni, de leginkább azt hajtogatta, hogy mekkora egy gerinctelen féreg vagyok.

Nem értettem, most sem értem. Hazajöttem, megkérdeztem anyut, h mondott-e neki valamit, veszekedett-e vele. Nem. Ismételten elmondtam, hogy nem a nővérem a hibás, amiért nem mentünk. Anyu azt mondta, jó. Nem tette szóvá, semmi.

De a nővérem azóta nem szól hozzám, nem is köszön. Nem érzem jogosnak, hogy haragszik, mert nem hazudoztam anyunak, nem kevertem őt szarba. Korábban is, ha bármi volt, inkább védeni próbáltam, tegnap is megvédtem. Mindig is voltak veszekedéseink, de testvérek között ez természetes, nem? Megoldódott mindig. Gerinctelen féregnek sem érzem magam(ez esett a legrosszabbul). Mindig igyekszem kimutatni, hogy szeretem, holott sosem voltam és nem is vagyok a szavak embere, nehezen beszélek az érzéseimről. De mindig számíthat rám. Mindig a családomat helyezem előbbre saját magamnál.

Ma estefelé pedig telefonon beszéltünk apuval, bevittem a szobájába a telefonom. Amíg beszélgettek, ott voltam a szobában. Az ágya fölé van ragasztva egy lap, amin az áll, hogy nem szól hozzám, "Nem szólsz xy-hoz!". Azt is kijelentette, hogy soha többé nem fog értem megtenni semmit, mert mindig csak a szart keverem.

Pár hónapja, mióta barátja van, folyamatosan romlik a kapcsolatunk. Nem nagyon mond semmit, ha pedig beszélgetünk, folyamatosan úgy érzem, mintha nem is igazán érdekelné, amit mondok neki. Ha kettesben elmegyünk valahová, egyfolytában a telefonon lóg, ami bevallom rosszul esik, mert nem azért szeretnék vele menni, hogy ne beszélgessünk. Sosem kérdez, én pedig meguntam, h nem érdeklődik, de én teperek. Ezért mostanában nem osztottuk meg a másikkal, hogy mi történik épp velünk.

Nem tudom, mire vélni a viselkedését. Szeretem, de nagyon bánt, amit csinál. Csak én pörgök túl rajta?

Ne haragudjatok, ha értelmetlen, csak tényleg nem tudom eldönteni, hogy velem vagy vele van-e a probléma.

Ő 22 éves, én pedig 18.

2015. szept. 21. 19:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem te pörögsz túl sokat rajta, valami nincs rendben az agyában. Bár a legbagyobb szégyen, a hogy a szüleitek ezt szó nélkül tűrik, még ha igaza is volna a nővérednek, olyan pofont kapna tőlem, ha az anyja lennék, hogy a fal adja a másikat. Az ember nem beszél így a testvéréről...
2015. szept. 21. 20:11
 2/4 anonim ***** válasza:
szépen írd le mi történt valójában és közöld vele ő az idősebb, ezért ő kéne hogy az érettebb legyen.Olvassa el a levelet aztán döntsön ,de nincs kedved teperni olyasvalakiért aki úgy viselkedik mint egy kiskamasz van jobb dolgod is.Amúgy miért nem a nővéredet hívtad fel miért nem mész? Miért anyádon keresztül üzentél, nem a dedó ovóban vagy.
2015. szept. 21. 20:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Amennyit te most itt le szövegeltél, odamégy nővéredhez, és kérlek mond el mi történt mert nem értem. Én semmi ilyet nem mondtam, hogy a ti hibátok, mi voltunk fáradtak ezért mondtuk, hogy ti egyedül is mehettek minket nem kell megvárni. Valamit félre érhettél.

Kész, ha ezt egy felnőtt ember nem érti meg, akkor a világ legboldogabb embere lennék ha még csak nem is köszön még egy hülyével kevesebb.

2015. szept. 21. 21:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Tudod mit tennék a helyedben?

Mivel nekem 2idősebb testvérem van,nálunk ez vált be szarkavarásnál:)

Szépen,mikor mindenki otthon van,szólsz anyudnak meg tesódnak,hogy figyeljetek,üljünk le.Vagy ha erre nem hajlanak,akkor 1 ebédnél vagy vacsinál.Vagy mikor épp mindenki 1 szobában van.És megkérdezni,hogy figyelj anyu,ezt mondtad tényleg?Ha nem,akkor tesó,miért bánsz igy velem?

Ugy is kiderül,ki kavarja a kakit:)

Sok sikert!

2015. szept. 22. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!