Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Adott két testvér, nagyobb korkülönbséggel, fellnött nök. Nagyon jó kapcsolatot ápoltak egymás iránt, igaz messze ( más országban)laktnak egymástól, de telefonon, skype-on tartották a kapcsolatot. Huginak volt egy kutyája, ö volt addig a gyerek számára, de miután megszülettek az ikrei, elhanyagolta egy kicsit a kutyust. Nem volt annyi séta, foglalkozás, játszás egymással. Ezt látva a növér felajánlotta huginak hogy elviszi a kutyust, igaz h neki van már 2 kutyája, a harmadik is megfér a nagy udvaron. Hugi nagyon megörült az ajánlatnak, tudván hogy ott is szertve lesz, és lesznek barátai. Megegyezés nem volt közöttük hogy milyen formában: örökbeadás, kutyatartás, nevelés vagy miegymás, csak magához vette a növér. Mindenki boldog volt, a növérnek a kutyus a kedvence lett. 5 év elteltével megváltozott a növér családi helyzete, 1 évre munkát vállalt külföldön, ezért nagy volt a dillema mi legyen a kutyussal. Hugi aki ekkorre már 3 gyerekes lett, és lakásban lakott, természetesen bevállalta a kutyust arra az évre. Növér sirva vált el a kutyától, és "megigérette" vele, hogy visszavárja öt. Eltelt az év, visszajött növér, és visszavette a kutyát. Újra boldogok voltak, ágyba alvás, kézböl etetés miegymás (ami ellenkezett a hugi nevelési elveivel). Növér újra külföldre ment ezúttal hosszabb rokon látogatásra, az akkorra már idös, és kétszer daganattal operált kutyussal, DE magával vitte. Ott a kutya állapota rohamosan megromlott, orvosi ellátásra, gyógyszerkezelésre sok pénzt ki kellett fizetni, ami növérnek nem volt(munkanélküliség miatt). Ekkor egy telefonbeszélgetés alatt összevesztek, mondva a növér, hogy nem az ö kutyája, és durván beolvasott huginak, hogy soha egy köszönetet nem hallott töle, ami nem igaz ( az évek alatt folyamatos ellenszolgáltatást tett hugi). A vége az lett, hogy nem vitte haza a kutyust növér, el kellett altatni és hamvasztatni külföldön amit a rokon elölegezett meg, és természetesen a hugi részletben ugyan, de kifizette. Most mindkét fél mélyen csalódott egymásban, nem beszél egyik sem a másikkal , nyalogatják a

sebeiket, és gyászolják a kutyájukat. Ennek a tetejébe közel 500 €- ba került ez huginak, amiért nagyon be van rágva. Jogos?

2015. szept. 1. 13:13
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Sziasztok, igen én vagyok a hugi. Elitélést nem kérek, köszönöm. Nem föltétlenül a pénz bánt engem, hisz a kutyámnak, amig velem élt minden jót megadtam, a pénz nem volt fontos. Most sem az, csak az, hogy elvitte messzire, ahol lerobbant az állapota, el kellett altatni szegényt és nem láthattam újra ÖT(nem tudtam elbúcsuzin). Persze nem utolsó sorban, ha itt lett volna, elvittem volna a kezelö orvosához, akit megszokott, és elaltattam volna ÉN öt, egy kicsikét ismerösebb környezetben. Ráadásul én ott maradtam volna vele," az utolsó percekben" kis vigaszként. Sajnos a növérem nem vállalta be ezt, és a rokon, vagyis a növérem lánya tette meg.
2015. szept. 1. 19:57
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem mindkettőnek igaza volt csak hogy jobb lenne ha kibékülnétek mert így könnyebb aggyászolás de ha szeretted magadhoz vehetted volna miattad de ha csak eltartottad akkor jól tetted mert nem a tied volt és csak a addig válaltad el amíg el nem viszi amikor elvitte akkor már az ő felelőssége mert ő vállalta de száz szónak is eggy a vége nem a te hibád
2015. szept. 1. 20:39
 13/15 anonim ***** válasza:
Bocsi sajnálom mindent elolvastam csak nem figyeltem ha ő nem vállalta akkor a tied a felelőség de én inkább a kutyát vissza küldtem volna a tesódnak hogy tegye be egy panzióba ahol vigyáznak rá és a végén fizettem volna vagy ha nincs pénzem erre kértem volna kölcsönt amit vissza fizettem volna.
2015. szept. 1. 20:46
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Egy kutyáért ennyit fizetni?A munkanélküli növér a kutya gyászolása helyett keressen munkát!A hugi meg törödjön a 3 gyerekkével!Szerintem ezek fontosabbak mint egy kutya.
2015. szept. 2. 23:34
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Utolsó, érdekes a hozzáállásod, igen, tudom van aki így gondolkodik, közöttük az édeyanyánk is. Én személy szerint a gyerekeimet nem hanyagoltam el, azért döntöttem annó úgy h odaadom a kutyust a nővéremnek. Hát sajnos ez lett a vége :-(
2015. szept. 5. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!