Hogyan robbanthatnám ki a húgom a szülői házból?
Nem, nem alakítottak ki benne semmi kórosat, tudom, hisz én is ott nőttem föl :)
19-es, bocs a megfogalmazásért, lehet, hogy nem volt a legszerencsésebb: nyilván nem akarok erőszakoskodni, egyébként egy jól működő, őszinte, szerettet-teljes család vagyunk :) Békés megoldásra gondoltam, ami tényleg működik.
Kérdező, egyben nagyon tévedsz: a húgod egyáltalán nem érzi jól magát otthon.
Vagyis olyan értelemben jól érzi magát, hogy otthon biztonságos környezetben van, a saját kis világában, ahol szeretik, nem bántják. De másrészről biztos ő is tudja, hogy gyakorlatilag a szülein élősködik, és emiatt hatalmas bűntudata és szégyenérzete lehet (emiatt nem szeret magáról beszélni). Tudom, mivel én is hasonló személyiség vagyok, mint a húgod (igaz én még egyetemre járok, de munkám nincs, hasonló okokból).
Őszintén, nem tudom mi lenne erre a megfelelő megoldás, mert még én sem találtam meg. De az biztos nem tesz jót, ha közösen nekiállnátok szekálni, hogy szerezzen már munkát. Ne éreztessétek, hogy semmirekellő, ezzel csak rontanátok a helyzeten. Inkább próbáljátok biztatni, hogy igen is jó képességei vannak, ne nézze le annyira magát, legalább próbálja meg, mi veszteni valója van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!