Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan robbanthatnám ki a...

Hogyan robbanthatnám ki a húgom a szülői házból?

Figyelt kérdés
Nem dolgozik, nem jár iskolába. Jól érzi magát otthon, a szüleink türelmesek, támogatóak, de szeretnénk, hogy a saját lábára álljon...

2015. aug. 28. 09:47
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
100%
A részletek ismeretében szerintem ennek a helyzetnek a kialakulásában a szüleid vastagon benne vannak. Lehet, hogy türelmesnek és támogatónak tűnnek, de hogy hagyhatták ezt az állapotot egyáltalán létre jönni? Az nem derült ki mióta csinálja, de ha netán érettségi óta, akkor különösen aggályos. Lehet, hogy ők kaszálták el a húgod önbizalmát ezért is félnek a pszichológustól, hogy netán valaki kívülálló be lesz avatva a történtekbe. Hisz ahogy írod még csak nem is a húgod fél a megbélyegzéstől, hanem a szüleid döntötték el, hogy emiatt felesleges szakember segítségét kérni.
2015. aug. 28. 14:14
 22/25 A kérdező kommentje:

Nem, nem alakítottak ki benne semmi kórosat, tudom, hisz én is ott nőttem föl :)

19-es, bocs a megfogalmazásért, lehet, hogy nem volt a legszerencsésebb: nyilván nem akarok erőszakoskodni, egyébként egy jól működő, őszinte, szerettet-teljes család vagyunk :) Békés megoldásra gondoltam, ami tényleg működik.

2015. aug. 28. 15:19
 23/25 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, egyben nagyon tévedsz: a húgod egyáltalán nem érzi jól magát otthon.

Vagyis olyan értelemben jól érzi magát, hogy otthon biztonságos környezetben van, a saját kis világában, ahol szeretik, nem bántják. De másrészről biztos ő is tudja, hogy gyakorlatilag a szülein élősködik, és emiatt hatalmas bűntudata és szégyenérzete lehet (emiatt nem szeret magáról beszélni). Tudom, mivel én is hasonló személyiség vagyok, mint a húgod (igaz én még egyetemre járok, de munkám nincs, hasonló okokból).

Őszintén, nem tudom mi lenne erre a megfelelő megoldás, mert még én sem találtam meg. De az biztos nem tesz jót, ha közösen nekiállnátok szekálni, hogy szerezzen már munkát. Ne éreztessétek, hogy semmirekellő, ezzel csak rontanátok a helyzeten. Inkább próbáljátok biztatni, hogy igen is jó képességei vannak, ne nézze le annyira magát, legalább próbálja meg, mi veszteni valója van?

2015. aug. 28. 20:09
 24/25 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van, a szekálás senkinek nem tesz jót.
2015. aug. 29. 08:55
 25/25 anonim ***** válasza:
El kell kezdeni belemaszni a maganszferajaba olyan szinten, hogy fuggetlenedni, onallosodni akarjon es ne erezze jol magat eloskodve.
2015. nov. 13. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!