Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan robbanthatnám ki a...

Hogyan robbanthatnám ki a húgom a szülői házból?

Figyelt kérdés
Nem dolgozik, nem jár iskolába. Jól érzi magát otthon, a szüleink türelmesek, támogatóak, de szeretnénk, hogy a saját lábára álljon...

2015. aug. 28. 09:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nehezen tudta eldönteni, mit akar, próbálkozott továbbtanulással (egyetemen), az egyik mégse jött be, a másik nem sikerült. A munkához való hozzáállással nincs gond, a legnagyobb baja az önbizalomhiány, ez még az általános iskolára nyúlik vissza, hosszú történet. Végigvettük, mi érdekli, találtunk tanfolyamot (két szakmáról van OKJ-végzettsége, specializálódni akar), mellette dolgozni fog a szakmában, most állást keres (az is meglesz, jó szakmája van.) Nyelvvizsgája van, külföldre akar majd menni. Neki az a lökés kellett, hogy lássa pontosan, mire számíthat tőlem, meddig és milyen feltételekkel. Kicsit berágtam az egyetem miatt, elpocsékoltunk néhány évet, és nem tudta, hogyan tovább.
2015. aug. 28. 10:55
 12/25 anonim ***** válasza:
Jézusom! Lehet elég lenne vele beszélni vele erről , nem robbantgatni. Azért az túlzás :\
2015. aug. 28. 11:25
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, egyébként te mit csinálsz? Mint testvér, nyugodtan beszélgethetsz vele a terveiről, vagy megoszthatod a sajátjaidat.
2015. aug. 28. 11:32
 14/25 A kérdező kommentje:

Kedves 12-es, azon már sokszor túl vagyunk, nyilván nem az első lépés.

Neki is inkább az önbizalomhiány a gond, fél megmérettetni magát, utál emberek között lenni, ilyenek. Kaján-ágyon kívül egyébként nagyon más igénye nincs, úgyhogy nincs motiváció, hogy pénzt szerezzen.. Az útkereső beszélgetések sorra hisztivel, sértődéssel végződnek (az ő részéről), több éve ez van, ezért vagyok tanácstalan. 25 éves egyébként. Pszichológus is szóba került, de a szüleim attól tartanak, hogy attól esetleg megbélyegzettnek érzi magát és csak ront a helyzeten..

2015. aug. 28. 11:37
 15/25 A kérdező kommentje:
13-as: szoktam, sajnos nem egy városban élünk, de gyakran mesélek neki mindenféléről. Pl. egyszer bejött velem az egyetemre is, amikor még jártam, az is nagyon érdekelte, amit én tanulok. Nagyon okos, és sok minden érdekli, de amikor az ő élete, tervei, lehetőségei kerülnek szóba, bezár, mint egy kagyló. Még a szája is összeszorul.. valami nagy belső gát lehet benne.
2015. aug. 28. 11:40
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
utolsó kommented alapján egyértelműen pszichológust neki. én annak tanulok, és sajnos pont a megbélyegezettség-hozzáállás miatt nem hajlandóak az emberek segítséget kérni, pedig semmi szégyen nincs benne, nyugaton már lassan mindenkinek van pszichológusa.
2015. aug. 28. 11:48
 17/25 anonim ***** válasza:

25 éves és se munka, se iskola, se semmi?

A mamahotel nagyon kényelmes dolog, de a végletekig ezt nem lehet csinálni.

Fú, ez bizony kemény dió. Századik megbeszélésnek sem lesz értelme, ha nincs egy személy, akire hallgat, itt nem lesz előrelépés. Nem lehet, hogy a sültgalambot várja, hogy akkor hétfőn 8kor kezdesz itt és itt?

Egyébként ő fiú?

2015. aug. 28. 12:13
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

A húga, írta a kérdező.

Az én gyerekem még fiatalabb, viszont most elgondolkodtattál, kérdező, lehet, hogy neki se ártana néhány találkozás egy jó pszichológussal. Annyira sajnálom, hogy amikor náluk jóval gyengébb adottságúak vidáman szereznek diplomát, nekik ez nem megy, mert eleve azzal indulnak, hogy úgyse sikerül...(Nem a diploma önmagában a lényeg, mielőtt valaki beleköt, hanem az általa elérhető lehetőségek.) Tényleg próbáljátok meg a pszichológust, keressetek olyan tanfolyamot, ami érdekli és nem fél tőle, ne erőltessétek a nagyobb ugrást. Ha szeret nyelveket tanulni, az is jó, eljuthat szakfordító szintre pl., még emberek közé sem kell mennie, ha nem akar. Remélem, sikerül megoldani a problémát!

2015. aug. 28. 12:35
 19/25 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező ne robbantgassad sehogy se nagyon kérlek szépen! Én magam is hasonló személyiség vagyok és velem is megpróbálták ezt, ilyen emberekkel ez nem működik! Nem bírják az azonnali mélyvizet.
2015. aug. 28. 13:13
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez bizony szomorú. Komoly pszihés problémák is lehetnek a háttérben. A szülők azzal nem segítenek, hogy lapítanak csupán. Ezt a helyzetet helybenhagyni, támogatni nem szabadna.

Sürgősen kérjetek segítséget.

2015. aug. 28. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!