Valóban semmi közöm hozzá, hogy szeretője van?
A bátyámnak szeretője van. Három kicsi gyereke van és mondhatjuk, hogy jól élnek. A hétvégén volt a születésnapja és a legnagyobb megdöbbenésemre a szeretője is ott volt (több kollégával együtt). Nekem nagyon kellemetlen volt, hogy a sógornőm égre földre dicsérte a testvérem miközben talán mindenki tudta, hogy a szeretője ott ül köztünk. Talán nem ő a legokosabb és nem is a legszebb nő, de akárhogy is, 3 gyereket szült neki!!!
Beszéltem a testvéremmel, elmondtam neki a véleményem, de nem igazán hatotta meg. A szüleim szerint semmi közöm a magán életéhez.
Ez így van, semmi közöm hozzá?? Egyszer hozzánk is felhozta a nőt, akkor szépen kértem többet ilyen ne legyen, ezt be is tartja.
De amit most csinált az gusztustalan.
Nekem is van ilyen ismerődöm, aki áradozik, hogy milyen jó férje van, milyen szépen élnek. De pontosan tudja, hogy szeretője van a férjének.
Ettől függetlenül tényleg jó férj a feleség szemében. A pénzt hazaadja. Olyan életszínvonalat biztosít a feleségnek, amit ő saját maga sose tudna megteremteni. És neki úgy tűnik ez fontosabb, mint maga a kapcsolat.
Sose szabad mások életébe beleszólni, mert hiába a testvéred, akkor sem tudhatod pontosan, hogy ők hogyan élnek, mi van a háttérben, mit éreznek, mit tudnak, mit akarnak, mi a fontos nekik.
És sose ítélj el senkit, hiszen nem tudhatod, hogy te hogyan cselednél hasonló esetben.
Nehéz helyzet.
Az, hogy nem a te dolgot, egyértelmű, nem is arról van szó, inkább arról, mivel tartozol a sógornődnek (ha van olyan közeli a viszonyotok, hogy "tartozol" neki valamivel egyáltalán)
Másrészt, ha én jönnék rá arra, hogy a férjem csal, és mindenki tudott róla már korábban, csak én nem, akkor minden barátomon számon kérném, hogy ezt a fontos információt eltitkolták előlem, és ezzel megfosztottak attól, hogy dönthessek a saját életemről.
Szóval szerintem attól függ, milyen viszonyban vagy a sógornőddel. Ha "legjobb barátnők" vagytok (annyira, hogy tudod, akarná tudni, illetve haragudna, ha nem rájönne, hogy eltitkoltad előle), akkor fontold meg, hogy elmondod. Ha "csak" a bátyád felesége, akkor jobb, ha nem szólsz.
De az alapján, hogy a bátyád előtted nem titkolózik, nem vagytok eléggé közeli viszonyban.
Mindenesetre neked kell a végső döntést meghoznod, hiszen te ismered minden részletében a helyzetet, én csak pár érvet hoztam fel mellette / ellene.
A materialista világkép erkölcsformáló szépségei...
Az csak egy dolog, hogy a felesége nincs tisztában a hzasságtöréssel...
És az is csak egy dolog, hogy te tudod...és persze megértem hogy nem vagy könnyű helyzetben.
De az igazság az, hogy ez a dolog már akkor sem volt titok, amikor még csak egy halvány gondolat és kísértés volt a testvéred fejében.
Ha elárulod a bűnét, azzal nem biztos hogy segíteni fogsz rajta. Ha önszántából felhagy a vele, az sokkal jobb volna. Talán próbáld meg presszionálni valamiképpen, hogy letérjen erről az útról.
Az attól függ.
Nem titkos a kapcsolat, és a felesége beleegyezett a poligám kapcsolatba? Ezért van ott ő is Köztetek, mint a bátyád egyik szerelme? Köztudott a dolog, be van vezetve a lány a családba?
Ja, most olvastam a 10-est.
Hát bizony VAN közöd hozzá, hiszen Te régebb óta tartozol a családhoz, a feleség is már régebb óta a családhoz tartozik, mint az új jövevény.
Viszont élek a gyanúperrel, az új szerelmi társ AZÉRT jár fel hozzátok, mert az van neki hazudva, hogy a feleség beleegyezett a kapcsolatba, és ti is tudjátok.
A bátyád pedig könnyelműen bízik abban, hogy intim témákat nem hoz szóba társaságban az újabb szerelme.
De ő is ki volna akadva - sőt válóok volna a számára -, ha megtudná, hogy a feleség át van verve!
Nekem ilyen volt az exem, és amikor rájöttem, borult a kapcsolat (én voltam a később érkezett).
Mindkettőnek joga van tudni azokról a tényekről, ami alapján eldönthetik, hogy akarnak-e a bátyáddal kapcsolatban lenni. A bátyád meglopja, megkárosítja mindkettőjüket. NINCS JOGA hazudni nekik a saját körülményeikről. Ülj le velük hármasban! Sokat segítesz evvel nekik. Én mit nem adnék egy ilyen segítőért!
A szerető tudja, hogy csak szerető. Mikor nálunk volt a bátyámmal úgy mutatta be mint a kollégáját, de persze én tudtam ki ő (előzőleg már tesom elmondta), szóval ez amolyan nyílt titok volt. Nem akarom elmondani a sógornőmnek, tudom, hogy az semmi jóra nem vezet. Azt szeretném csak, hogy fejezze be!!
Vagy ha tényleg semmi közöm hozzá, ne hazudja azt, hogy nálunk/velünk volt!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!