Valóban csak kihasználnak?
A szüleim elváltak nem sokkal születésem után. Engem édesapám és a nagyszüleim neveltek. Édesanyám 16 éves volt, nem tudott vállalni így lemondott rólam. Messze kerültem tőle, semmilyen formában nem tartottuk a kapcsolatot, mostanáig.
Regisztráltam az egyik népszerű közösségi oldalra és ott bejelölt az egyik féltestvérem. Mint megtudtam édesanyám, nem sokkal a válás után újra házasodt és még 4 gyereket szült. A legidősebb 2 ével fiatalabb nálam és ő kereset meg. Rövid levelezés után, édesapám és nagyszüleim nem tetszése ellenére le utaztam meglátogatni őket.
A fiatalabb húgom nagyon ellenséges és mondhatom, hogy bunkó volt. A két fiú barátságos, édesanyámat nem igazán hatotta meg a találkozás (én másképp gondoltam, izgatottan vártam).
Rossz anyagi körülmények között élnek, néha ételre sem telik. Szerettem volna segíteni, de még én is tanulok pénzem nincs. Ruhákat tudtam csomagban küldeni a lányoknak, elektronikai és számitógépes játékokat a fiuknak.
Többször kértek pénzt ételre és számlákra, de sajnos nem tudtam segíteni.
Az idősebb húgom 17 éves és nem tanul, munkát sem talál.
A barátnőm felajánlotta, hogy a nyáron dolgozón velünk az édesapja éttermében ahol mi is nyári munkát fogunk végezni.
A húgom azt kérte, hogy küldjek neki cipőt és ruhákat amiben fel tud utazni. Küldtem. Mikor megkapta a csomagot nagyon őrült neki és megkért, hogy útiköltségre adjak kölcsön neki és majd a fizetéséből vissza adja, a zsebpénzemből adtam kölcsön.
De nem érkezett meg a megbeszélt vonattal, írtam neki és azt mondta a pénzt oda kellett adnia az édesanyjának ételre. És küldjék neki mégegyszer, mert most van pénze az édesanyjának így nem kell oda adnia a pénzt és fel tud utazni.
Apa azt tanácsolta, hogy vonatjegyet küldjek ne pénzt. De, a húgom azt mondta, hogy jobb lenne a pénz, mert az útra enni és inni valót is vennie kell, és a vonat állomásig busszal kell mennie ami megint csak pénz.
Apáék szerint nem kellene küldenem, mert esze ágában sincs annak a lánynak dolgozni. Én meg szamár vagyok ha ujra pénzt küldök.
Mit gondoltok?
Igaza van, küldj jegyet. Az hogy a vonaton enni is kell az blabla. Otthon nem eszik? Akkor kibíja az utat, ha meg ott van adsz neki kaját. Lehet hogy ö nem ludas, de anyátok tuti hülyének néz, és ö mondatja vele az érveket.
Ez az én véleményem.
Azt gondolom, és ez rettenetesen hangzik, hogy az 5 gyerek közül veled volt édesanyád a leginkább felelősségteljes, mert lemondott rólad. Így nőhettél fel kedves, empatikus, tisztességes embernek, akinek ekkora hite van másokban.
Igazat kell adnom édesapádnak. Te azt tetted, ami a legjobb lehet a féltestvérednek: munkát szereztél neki, hogy kilábalhasson a nyomorból, és ezzel saját magadat hoztad kínos helyzetbe, ő ugyanis nem él ezzel a lehetőséggel. Van egy pont, aminél tovább nem tudsz menni mások megváltásában: az, amikor a másikból hiányzik erre az akarat. Tudom, hogy fáj, de ebbe bele kellene nyugodnod, a tanulságot pedig egy életre megjegyezned. Sokan lesznek még, akik visszaélnének azzal, hogy jó szíved van.
Hát, tudod az a fura, hogy a húgod nem érkezett meg a megbeszélt vonattal, de nem ő szólt (előre), hanem te kerested meg. És gyanús ez az "inkább a pénzt küldd" szöveg.
Döntsd el, mennyi esélyt adsz még neki(k).
Megértelek, jó is, hogy megkerested őket, most már tudsz anyádról, róluk. De ne hagyd kihasználni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!