Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jól tettem, hogy lecsesztem a...

Jól tettem, hogy lecsesztem a húgomat ezért?

Figyelt kérdés
Kezdésként annyit, hogy 19 éves egyetemista lány vagyok, április óta dolgozom, még szüleim tartanak el, segítenek, ha kell, pl. albérletem bérleti díját fizetik (a rezsit most már én) és egész jól állunk anyagilag. Van egy 16 éves húgom. Múlt hónapban jól kerestem (óraszám alapján fizetnek), ezért vettem egy 26 ezres parfümöt és egy 15 ezres táskát. Múlt héten hazautaztam pár napra, így vittem magammal ezeket a cuccokat is. Húgom szemet vetett rájuk, így kölcsönadtam neki a tatyót azzal a feltétellel, hogy ha nagyon vigyáz rá és a parfümöt is használhatta. Tegnapelőtt vettem észre, hogy a táskámról egy kisebb részről felszakadt az anyag, a parfüm pedig sehol. Kérdeztem, mi lett velük, és hetykén odavágta, hogy kölcsönadta egy barátnőjének. És hát én kivertem a balhét. Szakadt a táska és a parfümöm sehol... Nem mondtam durva dolgokat neki, de eléggé vérigsértődött, de bocsánatot kértem tőle facebookon, maiért ordítottam vele, és kértem, hogy keresse fel azt a barátnőjét, akinek kölcsönadta a cuccaimat, de azt mondta, hogy intézzem el én. Anyuék mondták, hogy túldramatizálom a dolgokat, pedig szerintem nem, mert nemhiába ülök az irodában egész nap, meg állok hétvégente a kassza mögött, hogy a húgom odaadogassa a cuccaimat egy idegennek... Szinte mindenki az ő oldalán áll, hogy nem kéne hisztiznem, ha a szüleim simán tudnak venni újat, de szerintem nem korrekt ez. Értek már atrocitások emiatt, mert hogy egy elkényeztetett gazdag **csa vagyok, és emiatt is szeretnék függetlenedni a szülőktől... Én úgy érzem, hogy a húgom megérdemelne egy nagyobb fejmosást, de a szüleimet nem érdekli. :( Mit tegyek?
2015. júl. 26. 17:12
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
97%

Én nem kértem volna bocsánatot sem tőle. Ha valamit kölcsönkér akkor vigyázzon rá, és teljesen mindegy, hogy mennyibe kerül az a dolog.

Felelőtlen volt, megérdemelte a fejmosást. Többet nem adnék neki kölcsön számomra fontos dolgokat.

2015. júl. 26. 17:33
 12/31 A kérdező kommentje:
na itt a szakadt cuccban hazamenetel azért nem stimmel, mert kommentben leírtam, hogy jól keresünk... tehát értelme nem lenne, mert neki sokkal több olyan holmija van, ami egyenként többe került, mint egy egész keddi outfitem egyszerre...
2015. júl. 26. 17:35
 13/31 A kérdező kommentje:
mármint a szüleim keresnek jól :D
2015. júl. 26. 17:35
 14/31 anonim ***** válasza:
97%
Az biztos, hogy én is lekevertem volna neki egy olyan, hogy a faltól kapja a másikat, de innentől kezdve ne adj kölcsön semmit. Ha megdolgoztál a cuccokért, akkor jogöos a hiszti, ha meg nem kéri vissza, fizettesd ki vele. A szüleid hozzáállása elég szomorú...
2015. júl. 26. 17:36
 15/31 anonim ***** válasza:
93%
Akkor olyanba mész ami neki alapból nem tetszik valamiért.
2015. júl. 26. 17:38
 16/31 anonim ***** válasza:
71%

Igen jól tetted, mert azok a te cuccaid voltak és neki ugyanúgy kéne visszaadni, mint ahogy kapta.

Bocsi az offért.

Az, hogy egy táska 26 ezer Ft, még nem garancia semmire, simán lehet műbőr vacak, ami pár hét után szétkopik a sarkánál, meg elszakad. Csak azért mondom, hogy inkább többször vegyél olcsókat, mert annyiszor van új táskád.

2015. júl. 26. 17:45
 17/31 anonim ***** válasza:
85%
Bocsi, most látom, 15 volt a táska, de attól még a többi igaz.
2015. júl. 26. 17:46
 18/31 anonim ***** válasza:
95%
Na jó, a toplisan hazamenetelt úgy értettem, hogy nem mint egy csöves, hanem mondjuk kicsit régebbi ruhák, amik teljesen elmennek egy jól kereső család sarjaként, de mondjuk már látta a tesód rajtad jópárszor és nem képvisel olyan értéket amit azonnal elkunyerál magának. Biztos vannak kicsit korábbi táskáid, ruháid amik megfelelnek ennek. Hát az ilyen ingó vagyonokat mint a parfüm, azt meg jobb nem hazavinni. Pár napra meg leszel nélküle :)
2015. júl. 26. 17:49
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb baj az, hogy a tesód nem tudja értékelni azt, amit a szüleid a popója alá tesznek úgy, hogy neki a kisujját sem kell mozdítania érte.

Valószínűleg azért bánt el így a te cuccaiddal is, mert bele sem gondolt, hogy te ezekért mennyit dolgoztál.

Kb. annyit jelentett ez az egész számára, hogy két cuccal kevesebb, de majd apu vesz helyette másikat.

Ha túlmegyünk egy kicsit a sztorin, akkor itt azzal van a baj, hogy a húgodnak van egy alap életszínvonala, amihez hozzászoktatták, ami "jár" neki, és ráadásul ezt nem is tudja értékelni, mert nem tudja, mibe kerül előteremteni. Nagyon nehezen fogja viselni, ha ebből netán lejjebb kell adnia, mert mondjuk ő nem fog olyan jól keresni. Akkor mi lesz, 40 évesen is a szüleitek pénzelik majd.

Szerintem igenis fel kellene világosítani őt a való világról, mert most elég nagy rózsaszín burok veszi körül. Ha néhány nap diákmunka után lehet ráébredne, miről is beszélsz. Egyébként a bocsánatkérést leszámítva szerintem helyesen cselekedtél.

2015. júl. 26. 17:49
 20/31 anonim ***** válasza:
42%

"és emiatt is szeretnék függetlenedni a szülőktől."

Akkor 40 ezret ne hülyeségre szórj, hanem fizesd a bérleti díjat is.

2015. júl. 26. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!