Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jól tettem, hogy lecsesztem a...

Jól tettem, hogy lecsesztem a húgomat ezért?

Figyelt kérdés
Kezdésként annyit, hogy 19 éves egyetemista lány vagyok, április óta dolgozom, még szüleim tartanak el, segítenek, ha kell, pl. albérletem bérleti díját fizetik (a rezsit most már én) és egész jól állunk anyagilag. Van egy 16 éves húgom. Múlt hónapban jól kerestem (óraszám alapján fizetnek), ezért vettem egy 26 ezres parfümöt és egy 15 ezres táskát. Múlt héten hazautaztam pár napra, így vittem magammal ezeket a cuccokat is. Húgom szemet vetett rájuk, így kölcsönadtam neki a tatyót azzal a feltétellel, hogy ha nagyon vigyáz rá és a parfümöt is használhatta. Tegnapelőtt vettem észre, hogy a táskámról egy kisebb részről felszakadt az anyag, a parfüm pedig sehol. Kérdeztem, mi lett velük, és hetykén odavágta, hogy kölcsönadta egy barátnőjének. És hát én kivertem a balhét. Szakadt a táska és a parfümöm sehol... Nem mondtam durva dolgokat neki, de eléggé vérigsértődött, de bocsánatot kértem tőle facebookon, maiért ordítottam vele, és kértem, hogy keresse fel azt a barátnőjét, akinek kölcsönadta a cuccaimat, de azt mondta, hogy intézzem el én. Anyuék mondták, hogy túldramatizálom a dolgokat, pedig szerintem nem, mert nemhiába ülök az irodában egész nap, meg állok hétvégente a kassza mögött, hogy a húgom odaadogassa a cuccaimat egy idegennek... Szinte mindenki az ő oldalán áll, hogy nem kéne hisztiznem, ha a szüleim simán tudnak venni újat, de szerintem nem korrekt ez. Értek már atrocitások emiatt, mert hogy egy elkényeztetett gazdag **csa vagyok, és emiatt is szeretnék függetlenedni a szülőktől... Én úgy érzem, hogy a húgom megérdemelne egy nagyobb fejmosást, de a szüleimet nem érdekli. :( Mit tegyek?
2015. júl. 26. 17:12
1 2 3 4
 1/31 anonim válasza:
81%
Tanultál belőle legközelebb nem adsz oda semmit.....
2015. júl. 26. 17:19
 2/31 anonim válasza:
8%
Főj a saját levedben.
2015. júl. 26. 17:20
 3/31 anonim ***** válasza:
90%
Ahogy fiút , és bugyit sem adunk kölcsön így táskát és parfümöt sem. Tanultál belőle, szerezd vissza és többet ne add kölcsön.Nem szokás. Én különben odacibálnám és visszakérném a dolgaimat.
2015. júl. 26. 17:21
 4/31 anonim válasza:
87%
bocsi, hogy ezt mondom, de én megverném a húgom... Ha az enyém ezt csinálná tiszta ideg lennék, addig nem hagynám békén míg ki nem fizeti az a barátnő vagy a tesó maga
2015. júl. 26. 17:23
 5/31 anonim ***** válasza:
95%

Nekem most több dolog is eszembe jutott.

1. ez egy abszolút gyerekes reakció volt a tesód részéről, akár tudat alatt is csinál ilyet az ember, irigységében jól elintézte hogy mégse legyen neked olyan jó

2. abszolút nem korrekt, persze, az árakat figyelembe véve én azt mondanám, hogy ezentúl csak a legtoplisabb, szakadtabb cuccaiddal menj haza, mert ha ennyire nem tudja feldolgozni hogy te pénzt keresel és abból kényezteted magad, akkor oké, tanultál belőle, és olyanokkal beszéled meg az ilyen anyagi sikereket akik nem nyúlják le a dolgaid hanem elismerően bólintanak, hogy aszta, tökjó hogy itt tartasz.

3. ez elég kiábrándító ha egy 15E-es táskának egy használat után elszakad valamije. Ez engem is nagyon szokott bántani, bár persze ha szánt szándékkal addig feszegetik míg el nem szakad az más dolog

4. ez meg már csak magánvélemény, figyelj te döntöd el, mert te keresel rá pénzt de én azt javaslom neked (35éves n vagyok) hogy amíg mondjuk nem éred el azt a szintet hogy az albi díjat is te fizeted, addig ezek nagyon drága dolgok. Értem én, én is mindig megrövendeztettem magam apróbb dolgokkal de egyenlőre még ne tedd ilyen magasra a mércét. Oké, a táskát elismerem, ha jó minőséget vesz az ember, tényleg akár 5-10 évig kitart, de pl a parfüm számomra kicsit túlzás. De ne haragudj ha ezzel megbántottalak.

2015. júl. 26. 17:23
 6/31 anonim ***** válasza:
41%
"Verném, cibálnám" Remélem szülni nem fogtok!
2015. júl. 26. 17:25
 7/31 anonim ***** válasza:
95%
Azt a szüleid is támogathatnák és te is nagyon határozottan állj ki magad mellett: ha ő adta kölcsön egy barátnőjének, szerezze vissza ő. Nyilván ő dikerkt elajándékozta nem gondolva a következményekre, és most ciki lenne azt mondani hogy kérem vissza, de ez überg_cibunkóság már bocs, hogy az ő hibájából neked kell kuncsorogni valakinél hogy izé, adják már vissza ami a tiéd. Látszik hogy nagyon gyerek még, soha semmit ne adj neki kölcsön sőt én is elveszettem már a családtagjaim felé a bizalmat és megszoktam hogy el sem mondom ha veszek valami klassz dolgot. Ezt javaslom neked is.
2015. júl. 26. 17:26
 8/31 anonim ***** válasza:
86%
Jól tetted, soha ne adj neki oda semmit többször. Ismerősi körünkben volt ilyen. Kölcsön lett kérve valami, illető szívesen odaadta. Erre a kölcsönző családtagja eladta! és vett a pénzből valamit magának. Soha többet nem kap semmit kölcsönbe.
2015. júl. 26. 17:27
 9/31 anonim ***** válasza:
94%
Én úgy felpofoztam volna, hogy a fal adja neki a másikat. :D
2015. júl. 26. 17:28
 10/31 anonim ***** válasza:
95%
5. 2-es pont. Ez egy jó megoldás, nekem anyósjelölt ilyen, meglát rajtam valami jó cuccot, képes leszedni rólam/neki is vegyek ilyet azonnal, miért nem vettél nekem is ilyet? Én általában nem a tömegcuccokra megyek, ha akarnék sem tudnék akkorra keríteni neki még egyet. Szóval ruhát, ékszert stb. Mostanában rászoktam hogy szakadtan megyek, így nincs mire szemet vetni. Nálam működik!
2015. júl. 26. 17:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!