Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan vegyem rá hogy velem...

Hogyan vegyem rá hogy velem is eljöjjön az oviba?

Figyelt kérdés
Én (22), kishugom (5).Az a helyzet, hogy azért költöztem ki az anyukámhoz külföldre, mert munkát vállalt, s én vagyok az egyetlen aki a kislányra tud felugyelni.A baj az hogy akármennyire is próbálom nevelni, sehogyse sikerül, szerintem nem értek a gyerekekhez. Nagyon nehéz, még sosem volt dolgom gyerekekkel. A picivel a rossz kapcsolatunkon kívül az a legnagyobb probléma hogy nem jön el velem az oviba, sehogyse tudom ravenni. Próbáltam némi erőszakkal de semmi siker ,üt, vág, rúg ,leveszi a cipőjét, földhöz veri magát. Azelőtt az anyjával is csinálta ezt párszor, de legtöbbször el tudta vinni . Van pár jó tanacsotok ?? Már kivagyok tőle készülve hisz én kapom az osztást ,ráadásul a gyermekvedelmisek is ránk szálltak emiatt.
2015. jún. 17. 08:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Avagy az anyjával (aki a tiéd is, ugye?) kéne beszélni, hogy ezt segítsen megoldani, és fogjon össze veled a szankció tekintetében.
2015. jún. 17. 10:41
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

" Első, ez komoly, hogy a gyerek megérti, hogy "veszélyezteti anyukája munkahelyét"? "

Igen, megérti. 2 napi nem kap enni és hideg vízben fürdik. Ha kérdezi, hogy miért, akkor azt kell neki mondani, azért, kislyányom, mert anyádat kiba**ták amunkahelyéről. Rögtön megtanulja, hogy az nem jó dolog, ha anyuci kiba***ák a munkahelyéről.

2015. jún. 17. 11:03
 13/19 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerűen csak azért tiltakozik, mert anyával szeretne oviba menni.

Feléd pedig azért is vannak rossz érzései, mert anya helyét "vetted el", úgy gondolja, ha veled nem megy el az oviba, akkor majd újra anya viszi el - amire volt is példa, ez ismét megerősíti ebben az elképzelésében.

Egy öt éves azért már elég sok dolgot ért (ha másként is, mint a nagyobbak), próbáld elmondani neki, hogy most ez van, nem anya helyét akarod átvenni, de pl. te is szívesen szedsz csigákat vele vagy mész el vele hazafelé fagyizni, macskát simogatni, játszóra, stb., HA szépen elmegy az oviba. Esetleg felajánlhatod neki, hogy mehet kismotorral/biciklivel/rollerrel is, azt te haza tudod hozni, miután beadtad őt az oviba.

2015. jún. 17. 11:22
 14/19 anonim ***** válasza:
72%
Böszme Ferinek igaza van egyébként, szerencsétlenebb országokban egy öt éves gyerek már dolgozik napi 8-10-12 órát.
2015. jún. 17. 11:24
 15/19 anonim ***** válasza:
Amikor én hisztiztem ennyi idősen, betettek a hideg zuhany alá. Azóta is emlegetik, mennyire hatásos volt, mert soha többet nem fordult elő ilyen viselkedés.
2015. jún. 17. 12:03
 16/19 anonim ***** válasza:
14%

na, a sok okos tanaccsal szemben (cipeld el eroszakkal, locosld le, igerj neki mindenfele fenyegetest) en pont az ellenkezojet javaslom, mert sem a buntetes, sem az eroszak nem megoldas.

Csakis a turelem, a pozitiv megerosites ami hosszu tavon celravezeto lehet.

Beszelgess vele sokkal tobbet jatsz vele, legyen jo a kapcsolatotok. Nyilvan te is utalod a kis hisztigepet, es ez minden megnyilvanulasodbol latszik is, a gyerekek nem hulyek es az ilyesmit nagyon megerzik. Szoval elso korben magadban kell lerendezni a dolgokat, aztan a gyerekkel.

Ha egyaltalan nem megy a dolog, akkor mindenkeppen be kell vonnod a szuleit is. Eloszor harmasban menjetek hogy megszokja a napirendet, aztan mar anyuka csak legyen ott de te iranyits.

A szoros, szigoru napirend egyebkent is segit egy ekkora gyereknel, nem tudom hogy nalatok ez mennyire szokas, ha semennyire ideje bevezetni.

2015. jún. 17. 12:13
 17/19 anonim ***** válasza:

"mert egyébként értelmes gyereke, teljesen elkezdett harcolni az ellen, hogy ő bevádolók ovijába járjon"

Biztos ő is olvasta a plakátokat.

2015. jún. 17. 13:27
 18/19 anonim ***** válasza:
95%

16-os tanácsa megvalósítható ha idő milliomosok vagytok, egyébként már bocs de hülyeség. Anyuka dolgozik pont azért ment ki a nagylány mert az anya nem ér rá reggelente ovodába vinni a kicsit.

A gyerekvédelem mi miatt szált rátok? A hiányzások miatt vagy az ovónők szóltak, hogy a gyerekkel baj lehet?

2015. jún. 17. 13:53
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Csak ezt erdemes megvalositani, minden mas jovatehetetlen karokat okozhat.
2015. jún. 17. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!