Hogyan vegyem rá az anyósom, hogy eljöjjön a karácsonyi
ebédre hozzánk?
Kedevsen hívd meg az egész családot, de őáltala. Személyesen hívd meg, ha lehet! ne kérdezd, hanem közöld, hoyg mikor várjátok ebédre, és kérdezd meg, hogy a kacsát vagy a káposztát szereti jobban. Így ezen fog gondolkodni.
Mondd hogy várjátok 25-én, é s nem tudod, mi lenne neki jobb: 12 óra vagy két óra? és ha válaszolt, akkor jöjj elő a kacsás kérdéssel. Ha eleve elutasít, akkor se sértődj meg. együtt hívjátok őt a fiával, de te kezd a hívást mondani!
2009. dec. 10. 14:10
Ne vedd rá. Mindent meg fog kritizálni, te meg k. szarul fogod érezni magad. Ezeknek semmi nem jó, hidd el, ha szeretné a fiát, már rég elfogadott volna téged. Minél jobban megalázkodol előtte, annál jobban meg fog taposni. Minek akarod elrontani a karácsonyodat?
2009. dec. 10. 14:21
3/11 A kérdező kommentje:
Igazából ez így történt,de ő ennek ellenére sem szeretne jönni,persze ezt nem nekünk mondta...Tavaly mi mentünk hozzájuk,és utána költözött hozzám a párom..amit ott művelt...A karácsonyi ajándék amit tőlünk kapott(telefon) szinte a kukába végezte,hogy neki tőlünk nem kell semmi..Ennek ellenére megpróbálnám meglágyítani a szívét..
én nem pont a karácsonnyal kezdeném,nem érdemes elrontani
2009. dec. 10. 14:29
A követ nem lehet meglágyítani, sajnálom. Lépj túl rajta szerintem, és karácsonyozz vidáman a barátoddal kettesben, esetleg hívd meg a saját családtagjaidat, vagy esetleg a párod tesóját és apját. Akkor lehet, hogy észbe kap.
2009. dec. 10. 14:30
Nem kel arról tudnod, amit nem neked mondott. Ne is beszélj erről , mert akkor rossz érzés keletkezik benned, és megérzi. Csak szó szerint amit mond, azt kell venni, nem kell komponálni a hátterekről. Te a párodnak akarsz igazából örömet okozni, nem a mamának.Erre koncentrálj. Te adsz ajándékot, ha kidobja, ő dolga. Főzöl, hívod. H ajön eszik, ha nem jön, ő baja. Csomagolsz neki, és azt tesz vele amit akar. Nem a te bajod. Te megteszed ami tőled telik, s ezzel örömet szerzel a párodnak. A mamát nem tudod irányítani, csak felajánlani tudod a lehetőséget. S ennyi elég is. Ha ő úgy boldog, hoyg nem jön: legyen boldog!
2009. dec. 10. 14:38
2009. dec. 10. 14:39
8/11 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdést már én is feltettem magamnak..."Mi a baj velem?"Igazából még nem találtam rá választ.Igazából nem tudom magam túltenni ezen,mert eddig mindent olyan jól kezeltem...de ezt nem tudom hogyan...És látom a Páromon,hogy neki is nagyon fáj...Amúgy meg közös ebédre gondoltam az én rokonaim,és a pároméra...
Szerintem is kár a gőzért.Igazából neki kellene bocsánatot kérni tőled,és nem neked a kegyeibe férkőzni.
Igaza van annak aki azt írta,ha szeretné a fiát,akkor elfogadná akit a fia szeret.Ez a nő önző,úgy gondolja elvetted a fiacskáját ezért meg kell lakolnod.Ne gyötörd magad,inkább kerüld amennyire lehet.Ha a párod szeret téged,eszébe nem jut az várni tőled,hogy a böszme anyjának próbálj megfelelni.Nálunk ez a helyzet még 10 éves házasság után sem rendeződött,csak azt sajnálom,hogy volt időszak amikor megpróbáltam megfelelni a férjem családjának.Nem kellett volna,sőt a fenébe kellett volna már sokkal hamarabb küldenem őket,amit meg is tettem pár éve.Volt 2 év mosoly szünet,aztán jöttek békülni.De én az életben meg nem bíznék bennük,ezt már eljátszották.
Ha valóban szerették volna a fiukat,nem gy alakítják a helyzetet.A sok aljasságukkal szinte teljesen elveszítették,de ez is legyen az ő bajuk,ők tehetnek erről is.
2009. dec. 10. 15:02
Meghívod. Ha elfogadja, akkor ott lesz, ha nem akkor kimarad egy kellemes ebédről. Szeretettel teszed, mert fontos neked a párod. A kedves anyukának ez nem számít akkor nem. A te lelkiismereted nyugodt lehet, hogy Te mindent megtettél. Hidd el, neki jobban fog fájni. Te éled a saját életed, ő meg az övét. Nem kell ennél többet foglalkozni vele.
2009. dec. 10. 15:18
Kapcsolódó kérdések: