Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan vegyem rá hogy velem...

Hogyan vegyem rá hogy velem is eljöjjön az oviba?

Figyelt kérdés
Én (22), kishugom (5).Az a helyzet, hogy azért költöztem ki az anyukámhoz külföldre, mert munkát vállalt, s én vagyok az egyetlen aki a kislányra tud felugyelni.A baj az hogy akármennyire is próbálom nevelni, sehogyse sikerül, szerintem nem értek a gyerekekhez. Nagyon nehéz, még sosem volt dolgom gyerekekkel. A picivel a rossz kapcsolatunkon kívül az a legnagyobb probléma hogy nem jön el velem az oviba, sehogyse tudom ravenni. Próbáltam némi erőszakkal de semmi siker ,üt, vág, rúg ,leveszi a cipőjét, földhöz veri magát. Azelőtt az anyjával is csinálta ezt párszor, de legtöbbször el tudta vinni . Van pár jó tanacsotok ?? Már kivagyok tőle készülve hisz én kapom az osztást ,ráadásul a gyermekvedelmisek is ránk szálltak emiatt.
2015. jún. 17. 08:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
58%

Elsőként próbálj vele értelmesen beszélni, mondd meg neki hogy anyukád munkahelyét veszélyezteti, ha tovább cirkuszol. Kérdezd meg hogy ellened van-e kifogása vagy az ovi ellen. Simán el tudom képzelni, hogy az idegen környezetű ovi nem tetszik neki, főleg ha nem helyi lakosok, hanem színes bevándorlók gyerekei járnak oda.

Nemrég osztálytalálkozónkon mondta egyik volt osztálytársnőm, hogy családjával azért költözött haza Németországból, mert egyébként értelmes gyereke, teljesen elkezdett harcolni az ellen, hogy ő bevádolók ovijába járjon. Túl nagy luxust meg kint sem engedhettek meg maguknak, férje kicsit jobban fizetett szakmunkás, ő meg fitnesz edző.

2015. jún. 17. 09:34
 2/19 anonim ***** válasza:
92%
Útközben mesélj neki valamit, amit szeret. Vagy pedig játsszatok valami szóbeli játékot.
2015. jún. 17. 09:39
 3/19 anonim ***** válasza:
87%
banyek a mai gyerekek mennyire el vannak kapatva. Ha az én öcsém csinált ilyet simán a hónom alá csaptam és cipeltem(nagyobb korában húztam a bejáratig) és egy idő után rájött hisztizhet akármeddig igenis beviszem akkor is ha lehorzsolom vele a térdét.ez van nem a gyerek a főnök, a végén a hal fogja ki a horgászt?
2015. jún. 17. 09:56
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Első, ez komoly, hogy a gyerek megérti, hogy "veszélyezteti anyukája munkahelyét"?

A harmadik válaszolóval értek egyet: nehezen tudom elképzelni, hogy nem tudnám elvinni a gyereket, ha akarom, de elsősorban anyukának kell megoldania a dolgot.

Az meg, hogy egy gyerek nem akar "bevándorlók ovijába járni", szintén nevetséges,egyrészt mert aki írta is bevándorló, másrészt a gyerek ilyet magától nem talál ki, harmadrészt azt sem tudja, mi az a bevándorló. Ez inkább a szülőkről árulkodó megjegyzés.

2015. jún. 17. 10:02
 5/19 A kérdező kommentje:
Én úgy vettem észre hogy az oviban jól érzi magát, vannak kis barátnői, jól eljátszanak. Egyébként az apukája osztrák, bár igaz hogy olyan oviba jár ahol mindenféle nemzetiségű gyermek van. Nagyon szeretnék rájonni hogy miért pont velem nem jön el. Szerintem velem van a probléma :( de nem tudom hogyan beszelgessek el vele, nehéz megertenem magam vele. Utál engem, mert idáig egyke volt, és most hirtelen én is képbe vagyok. Féltékeny rám, pedig nincs rá oka, meg elég nagy a korkulombseg. Eneklek neki, mondom neki ha megy oviba akkor kap tőlem valamit, mondtam már neki rengetegszer hogy rossz vége lesz, el fogják anyutol venni stb. De megse hallja. Nemsokára 6 éves, ilyen korban már meg kéne értenie ezeket a dolgokat szerintem.
2015. jún. 17. 10:03
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
istenem, megfogod a ruhájánál, karjánál fogva és elkezded húzni , ennyi.macera az igaz, de eljut az oviig(és ha csak mondod a gyerek úgy fogja fel úgyse fog bekövetkezni)
2015. jún. 17. 10:05
 7/19 A kérdező kommentje:
Tehát akárhogyan is, kapjam fel és vigyem... :-) köszönöm, megprobalom akkor így. volt már hogy végighuztam a betonon, de iszonyat nagy erő van ebbe a gyermekbe. Azóta azért nem vagyok eléggé erőszakos, mert anyu szerint nem lehet erőszakkal elintezni a dolgokat, tehát kilettem osztva....
2015. jún. 17. 10:11
 8/19 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyd az erőszakot, mert itthon azt mondják hisztis az ilyen gyerek, odakint viszont főleg ha már a gyermekvédelmisek is rátok szálltak akkor gyerekkínzás. Ott kevésbé toleránsak az "ilyen" módszerekkel és a gyerekeket komolyan védik, ami egyszerre jó és rossz.

Ha féltékenységről van szó bizony le kell vele ülnöd megbeszélni akár anyukád bevonásával, hogy lehet nem egyke már, de ő a legkisebb. A legkisebbnek pedig mindig úri dolga van és lesz, ráadásul most már van egy nagytestvére aki majd megvédi ha gonoszkodnak vele vagy most sokkal jobban ráérsz, mint bármelyik szülő. Akár menjetek játszóházba, játszótérre, vagy bárhová ahova szeret járni, de anyukád a munka miatt ritkán tudja vinni viszont te meg ráérsz. Ahogy írtad, lassan 5 éves, meg kellene értenie. Meg is érti csak a hiszti erősebb. Ráadásul a gyerek nem hülye csak néha szelektíven értelmez. :) Nekem öcsém 14 évvel fiatalabb. Én hordtam bölcsibe és oviba, hát voltak harcok az elején, mert hihetetlenül anyás, de végül sikerült kompromisszumokat kötni. Ha te megcsinálsz valamit én is csinálok valamit (jó leszel az oviba menet ovi után elmegyünk játszótérre vagy nézheted otthon a kedvenc meséd, stb.) Végül olyan jóba lettünk, hogy rendszeresen a gyerekemnek nézték, na az mondjuk iszonyat ciki volt, mondjuk neki is, mert mindig halál megsértődötten közölte, hogy csak a nővére vagyok. :D

2015. jún. 17. 10:26
 9/19 anonim ***** válasza:
Bocsánat, lassan 6. :)
2015. jún. 17. 10:27
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Együtt kellene a kis hisztigépet nevelni, de következetesen ám. Te reggel rángasd be akárhogy, de közben minden reggel mondd el neki, hogy ha nem megy magától, akkor este nem lesz... és itt jöjjön valami, amit szeret, nasi, mese, barátnő nem mehet át, akármi. És ezt tartsátok is be. Hirtelen lesz belőle kisanygyal, miután rájön, hogy többé nem tehet meg következmények nélkül bármit. Jelenleg nincs tekintélyed előtte, de ha ezt együtt betartjátok, akkor majd felfogja, hogy együtt kell működnie.
2015. jún. 17. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!