Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Van okom félteni a testvérem?

Van okom félteni a testvérem?

Figyelt kérdés
A testvérem 19 éves felnőtt ember de elég gyerekesen viselkedik, még mindég a gépet bújja netes haverokkal beszélget nap mint nap! Jelentkezett egy penny-s állásra de minden héten egyszer föl kellene menni neki pestre! Ma reggel 9:40-es busszal elindult pest felé tudtommal a stadionnál szált le mert tovább nem viszi a busz, 12:00-ra oda is érhetett onnan kell mennie körülbelül 8-10 kilométert, hogy beérjen az "oktatásra" ami 13:30-kor kezdődik az oktatás helyét nem tudom pontosan! Ő sem jártas pesten ahogyan én sem egyedül most ment ilyen messzire és nem nagyon tudja mi merre van csak idegen emberek segítségére hagyakozhat esetleg netes "barátok" segítségére! Aggódok érte rengeteg ilyen eltűnési eset van lehet, hogy csak be magyarázom magamnak de akkor is aggódom érte! Okkal?
2015. ápr. 24. 17:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Biztos tudja hogy merre kell mennie. Előző nap egészen biztosan megnézte az útvonaltervet. Ha mégsem , akkor ott a lehetőség hogy telefonon megkérdezze tőletek. Pl. ( Itt állok az XY és Z utca sarkán, melyik irányba induljak el , hogy S utcába érkezzek?)
2015. ápr. 24. 17:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Azt említette, hogy megnézte az útvonal tervet google térképen meg hogy merre kell neki menni nagyjából tudja! Sajnos ez a legnagyobb gond hogy nincs telefonja és nem tudjuk hívni :(
2015. ápr. 24. 18:02
 3/9 anonim ***** válasza:
19 éves. Nem kell aggódni. Ha ilyen aggódós vagy, lepd meg egy telóval amit a neten tudsz követni, vagy egy nyomkövető medállal, vagy karkötővel. Bár a legjobb egy telefon lenne, mert akkor tudnátok kommunikálni.
2015. ápr. 24. 18:15
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem kell az ördögöt a falra festeni! Nem hülye hogy ne tudja magát feltalálni. Ha nem jön haza 24 óráig akkor kerestetni lehet de előbb nem
2015. ápr. 24. 18:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Tudom, a telefon jó ötlet lenne már én is és anyukám is mondta, hogy vegyen egyet akár egy 2-3 ezer forintos alap telefont! Sajnos én vagyok ilyen aggódós mivel most utazott először ilyen messzire, elvileg ma haza jön nem tudom meddig tart neki az a "tanfolyam" de valamikor csak érkezni fog :)
2015. ápr. 24. 18:26
 6/9 anonim ***** válasza:

Könyörgöm, ne kezeld úgy, mint egy dedóst! Kinek segítesz ezzel a pánikolós hozzáállással? Csak a körülötted lévőket is beparáztatod.

Még gimiben volt egy ilyen barátnőm. Mindig azt mondogatta, hogy jobb félni, mint megijedni, szóval a biztonság kedvéért ő inkább végigrettegi az életét.

2015. ápr. 24. 18:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem lesz semmi baj. Ha előtte megnézte a tervet, akkor nagyjából tudja merre kell mennie. Ha mégsem akkor kér segítséget a járókelőktől, és feltalálja magát.

Én 16 évesen mentem el egyedül egy koncertre Pestre (Nyíregyházáról). Életemben nem voltam még ott, és kb. 5km-et sétálni kellett a koncertig, de útközben kértem segítséget járókelőktől, és ők megmondták részletesen merre kell mennem. :)

2015. ápr. 24. 18:32
 8/9 anonim ***** válasza:

Ne haragudj a kérdésért! Hidd el semmi rossz szándék nincs benne.

Szóval tesód fogyatékos? Azért félted ennyire mert felfogásbeli fogyatékkal él? Ha igen , látszik rajta? Ha látszik rajta hogy nem 100%-os a felfogóképessége, akkor legközelebb kísérjétek el! Gondolom attól félsz, hogy látják rajta és kihasználják.

Ha teljesen egészséges, akkor ne aggódj ennyire!

2015. ápr. 24. 18:38
 9/9 A kérdező kommentje:
Dehogy is semmi baja nincs egészégileg sem a mentalitásával csupán csak én aggódom érte ennyire lehet túl reagálom ! :) De kezdek megnyugodni és nem haragszom 8.!
2015. ápr. 24. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!