Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Rohangalas kozben a fiam...

Rohangalas kozben a fiam eltort eg nagyon ertekes porcelanvazat, es a hugom nem engedi, hogy kifizessem. Jogosan erzem kellemetlennek?

Figyelt kérdés
A hugomknal voltunk latogatoba, a fiammal. Neki 2 fia van, nagyon szeretnek egyutt jatszani. Epp ilyen kommandoszerut jatszottak, amikor a fiam a nagy futkarozasban elboltlott, es eses kozben beleutkozott egy kisszekrenybe, amin egy Herendi vaza volt, leesett es ripityomra tort. Nagyon seretnem kifizetni, de teljesen elzarkozott elole. Nekem ez igy nagyon kinos, mert nem egy 2 Ft-os darabrol van szo :S Ezen gondolkodom azota. Nem haragszik a fiamra, es ram se, de engem furdal a lelkiismeret. Kedves volt, annyit mondott, hogy persze kar erte, szerette, de fontosabb a vazanal, hogy a fiam nem vagta el magat vele, vagy nem utotte be magat.
2015. ápr. 19. 17:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

Én ha megtehetném, vennék neki egy hasonlót. Esetleg kérdezd meg a húgod férjét, hogy szerette -e azt a vázát, örülne -e neki ha megvennéd újra?

Mert hogy őszinte legyek, nekem is van drága porcelánom. Tudom hogy sokat ér(kaptuk)de valahogy számomra nem jelent olyan nagy értéket. Szóval ha eltörne hamar túllépnék rajta.

Ha a húgod is így van vele, akkor felesleges venned egy újat.

De ha azt mondja a férje, hogy szerette, vagy különleges volt, akkor illő lenne venned egyet.

Én se fogadnám el kézpénzben a családtagomtól, ha a gyerekek összetörnének valamit értékeset. De ha elhoznák utána ugyanazt, nem utasítanám vissza.

2015. ápr. 19. 18:27
 12/18 anonim ***** válasza:

Ne érezd kellemetlennek. A kipakolt vázákkal megesik, hogy leesnek. A gyerekkel is megesik, hogy kárt okoz.

Amit az ember tényleg nagyon félt, azt elzárja, vagy legalább biztonságba helyezi.

Egyébként belegondoltam, őszintén szólva bennem fel sem merült volna, hogy a húgomnak pénzt adjak. Bár nálunk egyébként se nagyon divat pénzt adni egymásnak, ha lehet, elkerüljük. Ezért biztosan vennék neki egy másik vázát, ha lehet akkor ugyanolyat. És nem kérdezném meg, hanem odavinném és otthagynám :)

2015. ápr. 19. 18:27
 13/18 A kérdező kommentje:
Latom a lepontozo mumus itt is megjelent...komolyan nincs jobb szorakozasa annak aki ezt csinalja? :/ koszonom a valaszaitokat. Naszajandekba kapak azt a vazat a sogorom anyukajatol, aki mar meghalt. :( sajnos pont ezt mar nem gyartyak, de egy sutivel es valamivel meg pluszba meg fogom lepni akkor.
2015. ápr. 19. 18:47
 14/18 anonim ***** válasza:
10%
Kérj bocsánatot és kész. Akármikor leverhette volan valaki más vagy a saját gyereke, alapvető, hogy értékes műtárgyakat nem tartunk olyan magasságban, hogy azt kisgyerek leborogathassa. Nem tehet a gyerek se róla, hogy megbotlott, inkább lépj túl ezen az egészen.
2015. ápr. 19. 20:13
 15/18 Bence_ ***** válasza:
0%
Restaurátor?
2015. ápr. 19. 21:20
 16/18 anonim ***** válasza:

Ha tényleg nem haragszik, és nem engedi kifizetni, akkor hagyjad. Nyilván valóban nem bánja annyira. Oké, én sem örülnék, nyilván, de se mérges nem lennék, se nem hagynám kifizetni. Ahol gyerekek vannak, ilyesmi előfordul, ezt mindenki tudja. Főleg, hogy nem direkt csinálta, hanem véletlenül.

Legközelebb nem szabad engedni viszont, hogy ennyire vaduljanak. Nemcsak az értékes dolgok miatt, hanem amúgy sem.

2015. ápr. 19. 22:25
 17/18 anonim ***** válasza:

Amúgy én sem értem ezt a lepontozást. Mindenki le van pontozva, akármit is írt... Valaki magyarázza már el, hogyan megy ez!?

Kérdező! Azért a "gyárTYák" durva volt...

2015. ápr. 19. 22:26
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Inkább lássak egy percig egy gyermeket örülni, minthogy 50 évig bámuljak egy redvás vázát ami sokba került.
2015. ápr. 20. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!