Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érzem ezt annyira...

Miért érzem ezt annyira kellemetlennek?

Figyelt kérdés

Anyukámról van szó. Volt már rá példa hogy vásárlásból jöttek (a férjével) és nekünk is hoztak pár dolgot (3an vagyunk, a férjem, a másfél éves fiunk, és én). Nem keresünk sokat, és most pont úgy jött ki a lépés hogy kb 500 forintnyi apróm van de a férjem holnap kap fizetést. Ma anyukám itt volt, és látta hogy már csak pl 5-6 db pelusa van a fiamnak ès egy adag tápszere. Soha nem fordult még elő ilyen, hogy ennyire kifogyunk. Nemrég felhívott hogy mennek vásárolni és vesznek tápszert a fiamnak. Mondtam hogy de nem kellett volna, holnap úgyis veszek. Erre beállítottak egy csomó cuccal, 3 zacskó felvágottal, a fiamnak krémtúró, tejszelet, pelenkát is vettek és persze tápszert. Nem tudtam már hova hálálkodni de ilyenkor annyira ótvarul érzem magamat. Oké, nem állunk jól, és valóban hatalmas segítség, de mégis kellemetlen. Kb úgy érzem magam mint egy csöves. :( Pedig anyukám a legjobb barátnőm, nagyon közvetlen a kapcsolatunk, nincs is tabu téma.

Miért érzem ezt? Így kell lennie vagy verjem ki a fejemből az érzéseket?

Már kitaláltuk a férjemmel hogy veszünk nekik pár doboz kávékapszulát (nagy kávézósak) kompenzálás képen, mert tényleg sokat segítenek.

2014. febr. 27. 21:50
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Ja! Azt elfelejtettem hogy ők sem állnak túl jól, de ők rosszabbul osztják be a pénzt mint mi. Ha még jól állnának anyagilag nem is zavarna, de így...
2014. febr. 27. 21:52
 2/16 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem ne érezd magad kellemetlenül. Azért teszi, mert a lánya vagy, szeret titeket. Máskor te fogsz nekik segíteni így vagy úgy, "kiegyenlítődik a számla"

:)

Végülis 1 család vagytok, akkor miért kéne ótvarul érezni magad? Nem egy idegenről van szó.

De az is jó ötlet, hogy legközelebb visztek nekik kávékapszulát.

2014. febr. 27. 21:54
 3/16 anonim ***** válasza:
98%
Ez nálunk is így van annyi különbséggel, hogy anyukám egyedül van és nagyon kevés pénzből. Tudod mindig az ad, akinek a legkevesebb van.
2014. febr. 27. 21:56
 4/16 anonim ***** válasza:
96%
Azért ad, mert szeret titeket, és főleg az unokáját. Ezt nem anyagiakkal kell viszonozni, hanem tisztességes szeretettel. Ne érezd magad lekötelezve és ne okozzon ez feszültséget, ez a viselkedés a NORMÁLIS.
2014. febr. 27. 22:05
 5/16 anonim ***** válasza:
96%
Ne érezd magad kellemetlenül hisz ő az anyukád, de segítsd te is őt(bármiben)!
2014. febr. 27. 22:06
 6/16 anonim ***** válasza:
97%

Nézd te is anya vagy már. Tedd fel magadnak a kérdést. Ha a fiad 20-30 éves lesz akkor is a fiad lesz??? Tudom a választ mit fogsz mondani, azt, hogy igen.

Nekem is van fiam, ő már 25 éves. Külön él a barátnőjével, és annak kislányával. Jól megvannak, békében, dolgoznak. Tudom, hogy nem élnek rosszul, de azt is tudom, hogy néha hullámvölgybe kerülnek anyagilag. Ki nem? Volt idő amikor én is. Amikor megyek hozzájuk, én is megpakolva megyek. Sosem kérik, de jól jön nekik. Örömmel adom, mert a fiam, és mert most már családja van.. Amíg van rá módom támogatom őket.. Hiszen mi anyák ezért vagyunk.Segítsünk a gyerekünknek még akkor is ha ő már 30 éves.. Szerinted te nem ilyen leszel a fiaddal?? Elárulom, pontosan ugyanazt fogod csinálni amit anyud veled. Menni fogsz hozzá, és sosem mész üres kézzel..

2014. febr. 27. 22:07
 7/16 anonim ***** válasza:
95%

Ne érezd rosszul magad és ne utasítsd vissza, mert ezzel megsértenéd. Te a lánya vagy, tűzbe tenné a kezét érted-hisz ezt már te is tudod anyaként-, és ott van egy picike gyerek, őt még jobban nézi.

Ne vedd alamizsnaként, akkor is venne ezt azt néha az unokájának, ha nem állnátok rosszul. A szülők az utolsó falatot is kivennék a maguk szájából, csak hogy a gyerekük-unokájuk ne szenvedjen semmiben hiányt. Te ugyanezt tennéd.

A kompenzálás jó ötlet. Semmiképp ne történjen pénzzel. Én is mindig így csinálok. Mi külföldön élünk, ezért csak évi egyszer tudnak elhalmozni, de akkor nagyon. Olyankor úgy szoktam, hogy fogom magam elmegyek bevásárolni nekik, és azt már ők sem tudják visszautasítani:D Nálunk is az a helyzet, hogy rosszul állnak anyósomék és ő akar a legtöbbet segíteni ilyenekkel. Én mindig nagyon hasznos dolgokat szoktam venni. Mosogató vagy öblítő, mosószer...és mikor persze kérdezné, hogy mennyi volt, mert kifizeti, vagy azt vágom rá, hogy ingyen osztogatták a bolt előtt, vagy, hogy ugyanannyiba, mint a kakaóscsiga, amit reggelire hoztál:D

2014. febr. 27. 22:11
 8/16 anonim ***** válasza:
91%
Amikor még párommal külön éltünk, szülőkkel, ahányszor csak mentem, mindig bevásároltam, mert sokan laktak együtt, kevés pénzből, biztosan kellemetlen volt nekik, de én meg mindig ott tanyáztam 3-4 napot, egész nap tömtek finomabbnál finomabb ételekkel, kaptam mindig csokit, kis ajándékokat, és én meg amiatt éreztem magam rosszul, pedig aztán már akkoris egy család voltunk, és én csak diákmelóból kaptam fizut... dehát ez ilyen :D
2014. febr. 27. 22:31
 9/16 anonim ***** válasza:
Ne érezd kellemetlenek :) ő az anyukád, aki mindent megtenne érted.
2014. febr. 27. 22:37
 10/16 anonim ***** válasza:
Azért le a kalappal anyukád előtt. Bárcsak az enyém is ilyen lenne
2014. febr. 27. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!