Miért érzem ezt annyira kellemetlennek?
Anyukámról van szó. Volt már rá példa hogy vásárlásból jöttek (a férjével) és nekünk is hoztak pár dolgot (3an vagyunk, a férjem, a másfél éves fiunk, és én). Nem keresünk sokat, és most pont úgy jött ki a lépés hogy kb 500 forintnyi apróm van de a férjem holnap kap fizetést. Ma anyukám itt volt, és látta hogy már csak pl 5-6 db pelusa van a fiamnak ès egy adag tápszere. Soha nem fordult még elő ilyen, hogy ennyire kifogyunk. Nemrég felhívott hogy mennek vásárolni és vesznek tápszert a fiamnak. Mondtam hogy de nem kellett volna, holnap úgyis veszek. Erre beállítottak egy csomó cuccal, 3 zacskó felvágottal, a fiamnak krémtúró, tejszelet, pelenkát is vettek és persze tápszert. Nem tudtam már hova hálálkodni de ilyenkor annyira ótvarul érzem magamat. Oké, nem állunk jól, és valóban hatalmas segítség, de mégis kellemetlen. Kb úgy érzem magam mint egy csöves. :( Pedig anyukám a legjobb barátnőm, nagyon közvetlen a kapcsolatunk, nincs is tabu téma.
Miért érzem ezt? Így kell lennie vagy verjem ki a fejemből az érzéseket?
Már kitaláltuk a férjemmel hogy veszünk nekik pár doboz kávékapszulát (nagy kávézósak) kompenzálás képen, mert tényleg sokat segítenek.
Szerintem ott rontod el, hogy ilyen cserének nézed ezeket a dolgokat, mint a kereskedelemben. De ne így nézd. Ez ajándék, ők örülnek ha adják és még jobban örülnek, ha te örülsz hogy adják. Te(és mostmár ti) részben az ő művük vagytok és ezért szeretnek gondozni titeket, mint egy kertet és örülnek ha nyíltok és nem szomorkodtok, amiért ők gondoznak kicsit :)
Ti is adhattok nekik dogokat, ha kedvetek van, ti is gondozhatjátok őket kicsit, ha ehhez van kedvetek, ők is kicsit a ti műveitek. De ezt ne azért csináljátok, mert ti kaptatok valamit. Hanem ettől függetlenül. Ne vegyétek ezeket egybe. Ha kaptok örüljetek és ha adni van kedvetek akkor is örüljetek :) Így megy ez.
Ne érezd kellemetlennek! Hisz a lányának, az unokájának segít és nyilván jó szívvel teszi és örül, hogy megteheti.
Mi sokkal jobban állunk mint anyukám, de mégis előfordul, hogy vesz nekünk valamit. Például ha lát valamit, amit tudja, hogy szeretünk.
Inkább örülj neki, hogy ennyire fontosak vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!