Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Bátyám házasodni készül!...

Bátyám házasodni készül! Ellenérzéseim vannak a sógornőm iránt?

Figyelt kérdés
Egy cicababa. Szoli, mindenhova magassarku, 10 meterrol erzni a parfumjet. Sehogyse illik bele abba, amit a mi csaladunk kepvisel. A batyam evekkel ez elott koltozott Pestre tanulni. Anya teljesen befordult e miatt. 5 evig kethavonta jart haza, majd talalt munkat es teljesen megvaltozott. El kezdett meregdraga ruhakban jarni, szorakozhelyekre, utazgatott es allandoan dolgozott es kb alig jott haza hozzank, pedig allandoan mondtuk neki hogy anya kivan borulva a valtozastol es jobb lenne ha itt lenne vele. Na erre 2 eve megismerte ezt a not. Amikor elhozta bemutatni lattam anyan, hogy nincs oda tole, de en megprobaltam. De kiboritott ezekkel a kenyes dolgaival. Pl dierekt azert foztunk tobb kajat mert jonnek ok is, erre rank maradt a fele krumpli, mert ok nem esznek krumplit. Vagy ez hogy ilyen lassan nyammogva eszik. Meg egyszer itt felejtette egy folsojet, erre mondta hogy ha tetszik tartsam meg, o ugyse szereti annyira. Egy zara folso volt. Nalunk meg a megyeszekhelyen sincs ilyen bolt. Minek vesz 5000 ftert valamit, ha nem hordja? Erre hazasodnak. Anya romokban, nekik meg az a legnagyobb gondjuk, hogy mi legyen a kaja, vagy milyen szinu legyen a viragisz. Persze az eskuvo is Pesten lesz, igy utazhatuk fel mi.
2015. ápr. 8. 22:01
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
83%
Nektek nem kell szeretnetek a lányt, de tiszteletben kell tartani a bátyád választását. És ne csodáljátok, ha nem akar visszajárni ebbe a kritizáló, lehúzó közegbe, meg a szerelmét se viszi oda, ahol rühellik...
2015. ápr. 9. 09:14
 32/60 anonim ***** válasza:
94%

"Normalis, jol keres, de nekunk ez sok. Senki nem kedveli a csaladban."

Nézd, a bátyád eléggé kedvelheti, ha nemsokára feleségül veszi.

Kissé leegyszerűsítve a kérdést, szerintem ti ezek után arról dönthettek, hogy elfogadjátok, hogy a bátyád felnőtt férfi, aki saját maga dönt arról, hogy hol él és kivel köti össze az életét, vagy nehezteltek rá, mert nem mások elképzelései és elvárásai szerint éli az életét.

Eldönthetitek, hogy elfogadjátok-e a menyasszonyát olyannak, amilyen, (a magassarkú cipőivel, parfüm felhőjével, Zara felsőivel és étkezési szokásaival együtt), megpróbáljátok megismerni, hogy milyen ember, és nem azt nézni, hogy miben más, miben "lóg ki" a családotokból, hanem esetleg azt, hogy mi az, ami kedvelhető, szerethető benne.

Most te is, az anyukád is kifogásolja, hogy ritkán látjátok a bátyádat. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy te mennyire szívesen járnál haza minél gyakrabban, ha amikor otthon vagy, a családtagjaid azt éreztetnék veled, hogy neheztelnek rád a döntéseidért, azért, mert nem pont úgy élsz, ahogy ők szeretnék, és igyekeznének benned emiatt bűntudatot kelteni, a menyasszonyoddal meg azt éreztetni, hogy nem tudják elfogadni olyannak, amilyen, hiába "normális", ahogy fogalmaztál.

Szerintem abba is érdemes belegondolnotok, hogy azzal, hogy most hogyan viszonyultok a leendő sógornődhöz, hogy viselkedtek vele (és esetleg milyen megjegyzéseket tesztek rá a háta mögött a bátyádnak), te és anyukád most jó eséllyel arról is döntötök, hogy milyen lesz a viszonyotok a testvéred gyerekeivel, ha egyszer lesznek.

2015. ápr. 9. 09:15
 33/60 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem te irigy vagy a soginore, mint a dög.

Tudod amíg otthon laktam, en is tok más életszínvonalon éltem. Aztán dolgozni kezdtem, találtam szep lassan egy elég jol fizető állást, férjhez mentem. Férjem is hal istennek jol keres. Otthon nem irigykednek, sot örülnek ennek, megnyugodtak hogy sínen az életünk, nem kell miattunk aggódniuk. Sokszor a mi kiadasaink nekik is fura, mivel a szüleim keveset keresnek es nem engedhetnek meg maguknak olyan dolgokat mint mi. De eszükbe se jutna ezen utalkozni. Ti korlátolt gondolkodásúak vagytok, meg irigyek. Meg mi az hogy ott is választhatott volna egyetemet? Es ha olyan szakra akart menni, ami ott nincs? Meg megyeszékhelyen nincs zara? Húha, akkor biztos ördögtől való.... Komolyan eszem megáll hogy fiatal létedre mennyire begyöpösödött vagy. Kicsit próbálj nyitottabb lenni. Az ilyenek miatt hiszik a videkiekrol hogy parasztok, mint te (mondom ezt ugy h en is vidéki vagyok).

2015. ápr. 9. 09:18
 34/60 anonim ***** válasza:
90%
Igazad van, szégyellje magát a bátyád, hogy kitört a szegénységből, és nem anyuci szoknyáján csücsül 30 évesen is. Végül is teljesen normális 2015-ben is, hogy anyuka választ a fiának párt, nem?
2015. ápr. 9. 09:37
 35/60 anonim ***** válasza:
24%

Nem ismerlek titeket, így nehéz igazat adni. Lehet, hogy tényleg igazatok van, és át tudom érezni, mert nekem is volt olyan párom, aki férfi létére minden kajára finnyogott és húzta az orrát, amit főztünk neki. Lehet, hogy tényleg sznob és lekezelő a hölgyemény, és pl. az én családom is jobban kedveli a családközpontúbb emberek a munkamániásoktól, aki ráadásul finnyagép is.

De lehet, az is, hogy egyszerűen ti reagáljátok túl. Bármelyik legyen, le kell nyelni a békát, mert nem tudsz mást csinálni. Ő a bátyád választása, szeretik egymást, és nem neked kell a nővel együtt élni majd...

2015. ápr. 9. 10:06
 36/60 anonim ***** válasza:
95%

Nem feltétlenül gondolom, hogy a kérdező irigy, csak egyszerűen a saját életükön kívül nem látott mást, anyukája látásmódján kívül nem nagyon tapasztalt mást, és neki ez a "normális".

Hány éves vagy, kérdező? Te hová mész egyetemre? Anyukád nem egyedül nevelte véletlenül a bátyádat? Milyen messze laktok Pesttől? Mivel foglalkozik anyukád? Mi az iskolai végzettsége?

Anyukád gondolkodásával nagy bajok vannak, te ezt talán azért nem veszed észre, mert téged is e szerint az értékrend szerint nevelt, és neked ez a "normális". De hidd el, hogy van másfajta élet is. Amíg nem próbáltad, nem mondhatod rá, hogy rossz.

A bátyád nagyon jó döntést hozott, amikor Pestre ment egyetemre, mert egyrészt kikerült ebből a körből, ami őt húzta vissza, másrészt ott könnyebb munkát találni, jobban lehet keresni...stb.

Azért, hogy jól éljen, elhiszem, hogy sokat kell dolgoznia, és ha hétfőtől péntekig keményen dolgozik, nem várhatjátok el, hogy a hétvégéket pihenés helyett utazással meg rokonlátogatással töltse. Van egy párja, meg vannak saját hobbijai, fontos, hogy erre is szánjon időt. Gondolom egyik hónapban hozzátok mennek, másik hónapban a lány családjához. Az internet korában ezt ki lehet bízni, létezik skype, msn, telefon..stb, nem kell, hogy anyuka mellett üljön.

Nézd, a bátyád felnőtt, nemsokára családot alapít. Ezt egy anyukának meg kell értenie, és tudnia kell elengedi. Ez az élet rendje.

Az evés, meg az öltözködés szerintem részletkérdés, nem ezen múlik, hogy valaki milyen ember.

A lényeg, hogy nem anyukád fog ezzel a lánnyal élni, hanem a bátyád, de ha ennyire elutasítjátok, hamarosan egyáltalán nem látogat majd benneteket.

Beszélgess anyukáddal, próbálja meg feldolgozni a helyzetet, örüljetek a bátyád sikerének, és inkább példának tekintsd, és kérd a segítségét, ne elutasíts. A pesti egyetemet meg neked is csak javasolni tudom, sokat szélesítene a látókörödön.

2015. ápr. 9. 10:44
 37/60 anonim ***** válasza:
89%
Kérdezö. ezt meg a multkori kérdésedet olvasva nem is csoda, hogy nem szeret a sogornöd meg hogy a bàtyàd is menekül otthonrol!!màr a multkor is elmagyaràZtàk neked h nyugodj bele, h nem fogja a tesod a ti akaratotok szerint irànyitani az életét.és ha még Ezer kérdésben fogod is a baràtnöjét fikàzni, nem segit semmit, mert 1)nem az lesz, amit te akarsz 2)ök vigan élik vilàgukat miközben te itt a GYK-n vered magad napi szinten 3)a vàlaszolok sem éRtenek veled egyet.
2015. ápr. 9. 11:47
 38/60 anonim ***** válasza:
95%
Anyád önző ezek szerint. Mert nem akarta, hogy a gyereke felnőjjön és a saját életét élje. Nagyon helyesen tette a tesód, hogy lelépett. Lehet pont emiatt, nem gondoljátok? Lehet, hogy a csaj olyan amilyen de maga az a tény, hogy sulizni ment el ráadásul és összejött az élete és még boldog is, ezért miért kell rá haragudni? De megértelek, én is irigylem a tesód, mert ő meg merte tenni! Változtatott az életén, s sikereket ért el. Anyádnak ember kell, hogy leszakadjon a fiáról. Neked is kell valami elfoglaltság vagy valaki. Tesóm elment 18 évesen 270 km-re tőlünk. Most 27 lesz és az utóbbi években alig láttam. Sírva búcsúztunk egymástól mikor nyáron együtt tudtunk lenni 1 hónapot de haza kellett jönnünk. De sose haragudtunk rá, mert elment. Csak kár, hogy olyan messze vannak. Nekem is jobb lenne ha a szomszéd faluig elég volna menni hozzájuk...
2015. ápr. 9. 12:04
 39/60 piroska és a farkas ***** válasza:
86%

Nagypapámat idézném : " O, Irgalom Atyja, ne hagyj el! "

és ezzel mindent elmondtam, azt hiszem.

2015. ápr. 9. 14:30
 40/60 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi közötök nincs hozzá, hogy a felnőtt, jogilag cselekvőképes bátyád kit akar elvenni feleségül.

Gázak vagytok...

2015. ápr. 9. 17:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!