Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek az öcsémmel?

Mit tegyek az öcsémmel?

Figyelt kérdés
10éves körül lehet egész kicsi korától kezdve gyűlölöm.! én 17éves vagyok még befejezem az érettségit és megyek el ..az viszont még 2év. A baj nem azzal lenne hogy él mert átnézek rajta és nem érdekel.De ma bejött a barátjával a szobámba míg nem voltam itthon és a teknőseim piszkálták (drága és nagyon érzékeny fajta.!) aztán a cuccaim között turkált és megtalálta a cigis dobozom (a szüleim nem tudják hogy cigizek) természetesen rohant anyukához.. én mondtam hogy barátomé (azt tudják hogy ő rendszeresen dohányzik) tehát ez nem volt olyan vészes nekem.. de random bejön elvisz valamit..van egy cicám és egy kutyám is. Őket szerintem rendszeresen bántalmazza, mert nagyon félnek tőle. Gondoltam rá hogy megveretem (eléggé sok kapcsolatom van) de az sem vezet sok jóra mert vissza vezetik hozzám.. arra is gondoltam hogy durván megalázom.. de az megint csak nem jó .. szóval valami hatásos kellene..

2015. ápr. 2. 12:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
42%

Itt van egy 17 éves lánykánk, aki annyit nem tud, hogy hány éves az öccse...

Összefoglalom az itt vázolt problémáidat: a testvéred "piszkálja" a teknőseidet - ekkora korban szeretnek játszani az állatokkal -, turkál a cuccaid között (kisfiú még, jó hogy pimasz), az utált nővérét bemószerolja az anyjának (csodaszámba megy), és ráfogod hogy bántja az állataidat, de erre bizonyítékod nincsen. Nagyobb valószínűséggel csak szeretetből hajkurássza vagy hajkurászta őket állandóan, azt sem szeretik.

Veled vannak itt igencsak komoly problémák, már így látatlanban rosszul vagyok tőled, pedig ilyet nem szokásom senkinek mondani.

Kitalálom, a 7 éved körülig igencsak el lehettél kényeztetve, és azóta sem heverted ki a testvéri féltékenységet....

2015. ápr. 2. 13:10
 12/21 anonim ***** válasza:
Az meg, hogy még ilyen gyereks bosszút is akarsz állni... ha ismernélek, első utam a szüleidhez vezetne a kérdéseddel, hadd lássák mit sikerült nevelni a kicsilányból.
2015. ápr. 2. 13:11
 13/21 Argloss ***** válasza:

13:03 - 51%: Akkor én lennék az utolsó? Nekem van nevem, plusz értelmesebb lenne a válasz időpontjára hivatkozni, mert a válaszokat törölhetik is.

Nyilván van olyan helyzet, hogy a kisebbik hergeli a nagyobbat. Ha ezt tanulja a szülőktől, vagy ha megpróbálja valahogy felkelteni a nagyobb figyelmét. Itt nekem úgy érződik, hogy a nagytesó viselkedése miatt ilyen a helyzet. "átnézek rajta és nem érdekel" Nem sikerült feldolgoznia kiskorában, hogy tesója született és ebben a szülei sem tudtak/akartak segíteni.

10 évesen nem biztos, hogy érti, hogy miért utálja őt a testvére. Megeshet, hogy gyűlöli érte. Ha őt gyűlöli, akkor mindent utál ami hozzá tartozik. Az állatait is. Vagy az is lehet, hogy csak túlszeretgeti az állatokat. Ha nincsen neki megtanítva hogyan bánjon velük, akkor ez is megeshet.

2015. ápr. 2. 13:16
 14/21 anonim ***** válasza:

Jaj hagyjuk mar. Nekem is van ocsem, hat en neha egy kanal vizben megtudtam volna folytani. Ezzel nem csak igy voltam igy... A kerdezonek gondolom elege van, hogy a kicsi barmit megtehet buntetlenul.

Amugy lattatok ti mar egy mai 10 evest? Az en ocsem sem volt semmi, de egy parat akiket pl. az utcamban vagy a buszon latok, manapsag, hat....sajnalom a stuloket. Sok gondjuk lesz veluk.

2015. ápr. 2. 13:18
 15/21 anonim ***** válasza:
Arglosnak üzenem: tudom, bocs, én az ötös válaszadó voltam. Ki akartam írni, hogy uccsó válaszadó, egy kommentemhez, de közbe míg kiírtam, addig már válaszoltak még. Elnézést a félreértésért. Amúgy pedig, tényleg nem értem a válaszadókat. Miért kéne egy testvért FELTÉTLENÜL szeretni? Én is kb. utálom az unokatesóm, mert mindig belepofázik mindenbe, ordít, sikít, hiperaktív. (tudom, h. az unokatestvérem nem a testvérem, de amikor találkozunk, akkor hasonló a leosztás, mint a kérdezőnél) Amúgy a mai 8-11 éves korosztály tényleg durva. MMC-n elköltenek húszezreket, már kiskorukba a gagyi ájfost szorongathák, miegyéb. És igen, én is voltam 11 éves, de akkor még nem volt se MMC, se az okostelefonok nem voltak oly népszerűek, sorolhatnám. Megértem a kérdezőt.
2015. ápr. 2. 16:01
 16/21 anonim ***** válasza:
"Köszönjük bejelentésed. Moderátoraink amint tudják, ellenőrzik ezt a kérdést."
2015. ápr. 2. 16:13
 17/21 A kérdező kommentje:
Az egy dolog hogy kicsiként nehezen dolgoztam fel hogy már senki nem néz felém sem mert van baba.. de ha ő csinál valamit akkor rá van szólva maximum én el vagyok tiltva mindentől.. egyértelmű hogy ő a családi kis kedvenc hiszen ő még kicsi mindent lehet neki.. én meg ha megmondom a véleményem azzal fenyegetőznek hogy kiraknak itthonról (megjegyzem egyszer már meg is csinálták) Nem zárhatom be az ajtóm az oka pedig "mert én azt mondtam" és hasonlók..ő mindennap elmehet a haverjaival amerre akar haza ér 8körül én meg le vagyok ugatva mert 8.óra után el merek menni fagyizni a barátnőmmel és nem érem el a buszt csak ami fél órával később megy..
2015. ápr. 2. 16:37
 18/21 A kérdező kommentje:

És most higgadtabban válaszolok a válaszokban feltett kérdésekre.

1) anyukám magasról kakil rá mit csinál..maximum rászól hogy "ne csináld"

2) már azt is próbáltam hogy figyelek rá, ugyanúgy provokált, kötözködött, hazudgált

3) örülnék ha kamu lenne hidd el, de sajnos nem az..jelenleg sulizok nem tudok elköltözni 0 anyagi háttérrel.

4) anyukám mint már írtam nem érdeklődik e téma iránt.

5) esetleg a fotózgatás lenne kivitelezhető, de minden reggel eljátszani fáradtságos lenne úgy hogy 5kor indul a buszom..

6) köszönöm az ajánlatod, de te a bunkó válaszodon kívűl nem ártottál nekem.

7) ez nem irigység..ha békülni próbáltam az tuti elrontotta.

8-9) valahogy ez is a probléma..ő soha nem volt büntetve maximum rászólva

10) ami nem érdekel azt nem jegyzem meg,a szüleim őt mindig is jobban szerették..én mindig hogyis mondjam..önállóbb voltam az öcsém meg mindig bújt meg ölelgette meg puszilgatta meg hasonlók..

11-12) alapvetően nem az tűnik fel hogy kiveszi őket a helyükről és ha nincs épp elég meleg a szobában akkor nagyon könnyen megbetegszenek és elpusztulnak igaz? nem az zavarna ha leülne az akvaterrárium elé és nézné őket hanem az zavar hogy kiveszi illetve kiviszi, jó hogy nincs bizonyítékom.. reggel 5kor megyek este 7kor jövök..mikor figyelgetném? nyáron többször is láttam hogy megrugja a kutyám..nekem ennyi elég volt hogy tudjam nem túlölelgeti.. elkényeztetve? nos ezt nem mondanám.. reggeltől-estig a papával voltam..snapszeroztunk a széna bálán aludtam és havonta egyszer (jó esetben) kaptam valami apró csokit soha nem nyaraltunk soha nem vittek el még csak sétálni se.. nem is ők neveltek

14) igen kb az a helyzet hogy minden engedve van neki

16) kösz pusz.

2015. ápr. 2. 16:52
 19/21 Argloss ***** válasza:

16:01 51%: Én nem akartam kihozni azt, hogy mindenképpen szeretni kell egy testvért, de azt gondolom, hogy az esélyt meg kell neki adni arra, hogy kiérdemelje a szeretetet. Ha kezdetektől elutasítanak valakit az ellenségeskedésbe fog átcsapni. Amikor együtt kell élned valakivel, akkor nem érdemes ilyen utat választani, mert csak kellemetlenségek vannak belőle.

Itt már évek óta fennáll egy helyzet. A kölcsönös tisztelet nem fog kialakulni attól, ha odavetünk a másiknak egy békeajánlatot. Egy mondattal nem lehet éveket bepótolni, ahhoz valami nagyon meghatározó dolgot kell tenni. Te komolyan tudnál venni valakit aki életed nagy részében megvetett és sz.. se vett?

Nagyon fontos, hogy mit hogyan teszünk, vagy mondunk. Elég sok minden múlik rajta. Meg nem árt észben tartani, hogy tizenévesen nem egészen úgy fogják fel a dolgokat az emberek, mint a húszas éveik közelében.

Szerintem ha a szüleid így állnak hozzá a dologhoz, akkor vagy megpróbálsz teljesen másképpen állni a dologhoz, mint eddig, vagy tovább rontod a helyzetet. Nem nevelned kell, hanem kijönnöd egy gyerekkel. Én ilyen irányban próbálkoznék.

2015. ápr. 2. 19:31
 20/21 anonim ***** válasza:
Argloss jó amit mondasz, de az ilyen helyzetek csak akkor oldatók meg, ha a másik is beleegyezik a békébe. Pl. ha gyerek mondjuk tényleg megkap mindent és nem büntetik, akkor nem érdeke békét kötni... Az unokatesóm meg tényleg szinte rühellem, nem születése óta, inkább azóta mióta a szülei "istenítik", h. úgy mondjam. Pl. rám rám szólnak, ha morzsázok, v. véletlenül a szőnyegre cipővel lépek, de a gyerekre nem... -_- És valószínűleg ezért fajult el a hrelyzet a kérdezőnél. Vagy pedig még tizenéves (11-14) éves korában nagyon idegesítette az öccse, és khm. nem biztos, h. jól intézte el a dolgokat, de a gyerek meg emlékszik rá... Amúgy én ismerek egy hasonló helyzetet, ami azt jelenti, h. a nagyanyámnak volt egy nővére. A nővérét imádták, de a nagyanám helyett, hogy is mondjam.. jobbat akartak. De hallotakról jót v. semmit (meghaltak már a dédszüleim) De a kérdező azért szívta meg, mert még megverni se tudja a gyereket.. egyszerűen nincs ideje rá.
2015. ápr. 3. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!