Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Egy 7 és egy 1 éves lányt...

Egy 7 és egy 1 éves lányt mennyire lehet összerakni közös szobába?

Figyelt kérdés
Elég kicsi a szoba (12nm). Nemrég alakítottuk át, hogy elférjenek, már amennyire ilyen kis szobát ki lehet alakítani. Az egy dolog, hogy kicsi a szoba, de most kezdtem el jobban gondolkozni, hogy ekkora korkülönbséggel mennyire működhet majd ez. A nagyobbik szeptemberben megy iskolába, a kicsi nyáron lesz 1 éves. Most még velünk van a nagyszobában, de szeretnénk majd átszoktatni. Szerintetek? Igaz ez saját lakás, de gondolkoztam hogy lehet jobb lenne elmenni egy nagyobb albérletbe, persze párom hallani se akar róla és szerinte ellesznek a kisszobában.
2015. febr. 27. 21:17
 1/9 anonim ***** válasza:
szerintem a nagy 13-14 éves koráig kb ellesznek, utána már biztos szeretne saját szobát...
2015. febr. 27. 21:26
 2/9 anonim ***** válasza:
19%

Nyugodtan lehetnek együtt, még akkor is, ha a nagyobb 14 éves lesz. Nem feltétlen kell nekik külön szoba, csak azért, mert ma ez a divat.

Mi egyetemista korunkig nem csak a húgommal, hanem a mamámmal is egy szobában laktunk, és nem éreztük rossznak.

2015. febr. 27. 21:28
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

Saját tapasztalat: én 12 voltam, mikor a kisebbik húgom született. Én vele voltam egy szobában, egy pillanatig sem zavart. Nagyon édes volt, mindig engem nézett, mikor lefeküdtünk aludni. :)

Ha a nagyobbik lány rugalmas, és jól kijön a tesóval, valamint a kicsi alapvetően jó alvó, akkor szerintem zökkenőmentes lesz. Ha a kicsi nyugtalan és sokat sír éjszaka, akkor nem lesz jó vége, mert a nagyobbik nem tud rendesen aludni, ez esetben még az is jobb megoldás, ha veletek alszik még pár hónapot, egy évet.

2015. febr. 27. 21:57
 4/9 anonim ***** válasza:
83%

Saját tapasztalat: a 7 éves is megmondta, hogy az az ő szobája és ne tegyük oda a kicsit. Mondjuk nem mintha egyáltalán eszünkbe jutott volna. Neki már saját kis élete van, tanulnia kell majd, valószínűleg szeretne majd nyugiban olvasni, játszani.

Biztos, hogy nem raknám őket 1 szobába. Amúgy nem vagyok közös szoba ellenes, de 7 év sok. Kisebb korkülönbséggel teljesen oké (főleg, ha mindkettő fiú/lány)

2015. febr. 27. 22:21
 5/9 anonim ***** válasza:
köztem és a nővérem között is 6 év van, és mi is egy szobában voltunk,kb addig amíg ő 13-14 éves lett, és nagyon szerettünk egy szobába lenni. Amikor már külön szobánk volt akkor is sokszor előfordult hogy egy szobában aludtunk, semmmi gond nem volt, nem zavartam a tanulásba, csak ott voltam vele és figyeltem, este elalvás előtt mindig beszélgettünk, mindkettőnknek jó emlékei vannak arról az időszakról, tehát szerintem nem lesz baj :) 21L
2015. febr. 27. 22:24
 6/9 anonim ***** válasza:
5. vagyok, még annyit hogy nekünk is elég kicsi szobánk volt.
2015. febr. 27. 22:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

miért nem cseréltek szobát?a nagyobbat el lehetne választani valami térelválasztóval,gipszkartonnal,akkor máris külön lennétek

mekkora amúgy a lakás?milyen az elosztása?

2015. febr. 28. 08:14
 8/9 A kérdező kommentje:
A szoba cserével az a baj, hogy elég sokszor jönnek hozzánk vendégek és a gyerekszobába csak nem hívhatom be őket:). Egyébként napközben szinte mindig itt vagyunk a nagyobb szobában, csak aludni megy be a nagyobb is a szobájába, nemigazán szeret a kicsibe lenni. De ha elkezdi a sulit kénytelen lesz napközben is ott lenni, mert a nagyba nem tud nyugodtan tanulni majd. Tehát leginkább csak este lesznek egy szobában.
2015. febr. 28. 14:12
 9/9 anonim válasza:

Szerintem egy pár évig még simán ellesznek egy szobában, nem lesz gond. Bár ez nagyon a gyerekektől függ.. Egy ismerősömnek két lánya van, 5 év korkülönbséggel. A nagyobb most 9 éves és nem hajlandó a kicsivel egy szobában lenni, inkább "világgá megy". Nekem egy 9 éves lányom illetve egy 6 és egy másfél éves fiam van. A nagyok között csak 3 év a korkülönbség, ez nyilván sokat számít, de ők imádnak egy szobában lenni. Nagy házunk van, mindkettőnek külön szobája volt eredetileg, de ők együtt akartak lenni, így a fiam szobáját átalakítottuk játszószobává, a lányoméból pedig a közös hálószoba lett. A picinek is van külön szobája, de velünk alszik (többnyire). A nagyok pont a napokban találták ki, hogy őt is költöztessük be hozzájuk, és legyenek hárman. Mi lebeszéltük őket erről, de ők szerették volna.

Szóval szerintem gyerekfüggő a dolog. Mindenesetre kipróbálhatjátok, abból gond nem lehet, ha nagyon nem működne, legfeljebb visszamegy hozzátok még egy időre..

2015. febr. 28. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!