Egy 7 és egy 1 éves lányt mennyire lehet összerakni közös szobába?
Nyugodtan lehetnek együtt, még akkor is, ha a nagyobb 14 éves lesz. Nem feltétlen kell nekik külön szoba, csak azért, mert ma ez a divat.
Mi egyetemista korunkig nem csak a húgommal, hanem a mamámmal is egy szobában laktunk, és nem éreztük rossznak.
Saját tapasztalat: én 12 voltam, mikor a kisebbik húgom született. Én vele voltam egy szobában, egy pillanatig sem zavart. Nagyon édes volt, mindig engem nézett, mikor lefeküdtünk aludni. :)
Ha a nagyobbik lány rugalmas, és jól kijön a tesóval, valamint a kicsi alapvetően jó alvó, akkor szerintem zökkenőmentes lesz. Ha a kicsi nyugtalan és sokat sír éjszaka, akkor nem lesz jó vége, mert a nagyobbik nem tud rendesen aludni, ez esetben még az is jobb megoldás, ha veletek alszik még pár hónapot, egy évet.
Saját tapasztalat: a 7 éves is megmondta, hogy az az ő szobája és ne tegyük oda a kicsit. Mondjuk nem mintha egyáltalán eszünkbe jutott volna. Neki már saját kis élete van, tanulnia kell majd, valószínűleg szeretne majd nyugiban olvasni, játszani.
Biztos, hogy nem raknám őket 1 szobába. Amúgy nem vagyok közös szoba ellenes, de 7 év sok. Kisebb korkülönbséggel teljesen oké (főleg, ha mindkettő fiú/lány)
miért nem cseréltek szobát?a nagyobbat el lehetne választani valami térelválasztóval,gipszkartonnal,akkor máris külön lennétek
mekkora amúgy a lakás?milyen az elosztása?
Szerintem egy pár évig még simán ellesznek egy szobában, nem lesz gond. Bár ez nagyon a gyerekektől függ.. Egy ismerősömnek két lánya van, 5 év korkülönbséggel. A nagyobb most 9 éves és nem hajlandó a kicsivel egy szobában lenni, inkább "világgá megy". Nekem egy 9 éves lányom illetve egy 6 és egy másfél éves fiam van. A nagyok között csak 3 év a korkülönbség, ez nyilván sokat számít, de ők imádnak egy szobában lenni. Nagy házunk van, mindkettőnek külön szobája volt eredetileg, de ők együtt akartak lenni, így a fiam szobáját átalakítottuk játszószobává, a lányoméból pedig a közös hálószoba lett. A picinek is van külön szobája, de velünk alszik (többnyire). A nagyok pont a napokban találták ki, hogy őt is költöztessük be hozzájuk, és legyenek hárman. Mi lebeszéltük őket erről, de ők szerették volna.
Szóval szerintem gyerekfüggő a dolog. Mindenesetre kipróbálhatjátok, abból gond nem lehet, ha nagyon nem működne, legfeljebb visszamegy hozzátok még egy időre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!