Édesanyám balesetet szenvedett 87 éves, és nem tudja ellátni magát. Én is idős, beteg vagyok. Bemenni valahová otthonba, de csak egyszemélyes szobába. Mik a lehetőségek? Nyugdija van, spórolt pénze nincs.
Ha spórolt pénze nincs, akkor csak önkormányzat által finanszírozott, üzemeltetett idősek otthonába tud menni. Ott a nyugdíj bizonyos százalékát vonják, illetve ha nem elég a nyugdíj, a hozzátartozóknak ki kell pótolni. Szinte teljesen biztos, hogy ott nincsenek egyágyas szobák, inkább 3-4 ágyasak, hogy kihasználhassanak minden helyet.
Több hónap, de sokszor év a várólista. A háziorvos javaslatával lehet elindítani.
"Ha spórolt pénze nincs, akkor csak önkormányzat által finanszírozott, üzemeltetett idősek otthonába tud menni"
Igen tudna, csak oda meg olyan hosszú a sor hogy csak pénzért veszik be! (százezrekről van szó)
Itt az egyik válaszoló nagyon korrekten és hozzáértően összefoglalta a lényeget. Bemásolom neked Kérdező, hátha segít.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__nagyszulo..
Érdemes megkérdezni a helyi humánsegítőt, hátha van nálatok is házi gondozás. Ez napi 4 óra lehet max, esetleg család segítségével kombinálva, jelzőrendszeres segítségnyújtással kihúzható a várólista ideje.
Van még egy megoldás, de az nagyon durva, csakis végső megoldásként... kórház, ápolási osztály.
De ezt nem tudom tiszta szívvel ajánlani, csak azoknak "jó", akiknek már végképp semmi megoldás nincs a gondozásra, elhelyezésre.
#7: krónikus osztályt ne!!!
Az valami kegyetlen!
Létezik önkormányzati fentartású otthonban is egyágyas.Pl. ahol én dolgozom.(vidéki kisváros)igaz összesen csak 3 darab van belőle,és vagy protekciós kerül oda, vagy olyan,aki adományoz az otthonnak valamennyit...
Nálunk ált. 2 ágyasak a szobák.Van aki szereti, hogy van szobatársa, van aki torzsalkodik vele, és szobacserét kér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!