Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen testvérrel?

Figyelt kérdés
Anyámmal ketten élünk egy családi házban, a nővérem már elköltözött, de minden hétvégén hazaállít, ami normális is lenne ha nem cirkuszolni jönne. ma reggel is arra keltem hogy ordít anyával aki pedig mindent megtett és megtesz érte. Anyámnak magas a vérnyomása, túlsúlyos és nemrég esett át egy hosszú depressziós időszakon. Féltem őt és rosszul esik hogy a nővérem így bánik vele. Beszélni én nem nagyon beszélek a nővéremmel ha nem muszáj mert nagyon nem jövünk ki és csak veszekedés lenne belőle. Anyámnak már említettem, az ő válasza az volt hogy nem dobhatja ki mert a saját gyereke és nincs senkije blablabla...Mégis mi mást tehetnék?

2015. febr. 21. 20:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Csak azt, hogy beszélsz vele. Olyan nyelven, amit ért. Ha a higgadt érvelős meggyőzést érti úgy, ha a hajleüvöltést, akkor úgy.

Nem könnyű, de neked kell az ő kommunikációs stratégiájához alkalmazkodni.

2015. febr. 21. 20:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi az ami miatt cirkuszol?
2015. febr. 21. 22:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Anyádnak jól szájon kéne vágnia,aztán nem üvöltözne.De ha neki nem megy akkor vágd pofán te.Némelyik gyerek nem tudom mit képzel magáról.
2015. febr. 22. 08:31
 4/5 A kérdező kommentje:
Mindig másvalamiért problémázik. Tegnap az volt a baj, hogy gomba volt ebédre és ő azt most épp nem akar enni...De egy pár hete velem veszett nagyon össze azon hogy a kinti-benti macskánk miért épp a nappaliban van. A cica már idős és éppen beteg volt(megfázás, láz stb)egyébként nálam szokott lenni, de akkor takarítottam a szobámat és fél a porszívótól. Ezen annyira felhúzta magát hogy kidobta a beteg macskát az utcára, én meg viszonzásul kidobtam az előszobában szanaszét heverő cuccait a hóra. Akkor nekem akart jönni, de anyám lefogta. Én nem vagyok agresszív és a pofozkodást se tartom jónak vagy célravezetőnek. Ezen kívül ő 80 kg, én meg 45.... Velem beszélhet ahogy akar, engem nem érdekel, de anyámmal ne beszéljen már így. Csak felnevelt minket egyedül... Egyébként tavaly karácsonykor meg a saját keresztapjának akart nekimenni...
2015. febr. 22. 21:08
 5/5 anonim ***** válasza:
F a s z a egy család! -.-"
2015. febr. 26. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!