Mit lehet tenni irigy testvérrel? Baj, ha már az is megfordult a fejemben, hogy ne hívjuk meg az esküvőre?
15 évesen lett egy barátom, aki igazi "álompasi" (nem én állítom ezt, mások is ezt mondják).
Már a nővérem akkor is megjegyzéseket tett ránk, a kapcsolatunkra. Hogy ez csak egy rövid tiniszerelem, el ne higgyem, hogy egy ilyen srác majd velem marad, "viccesen" megjegyezte, hogy biztos a pénze miatt is akarok ennyire vele lenni (gazdag) és ehhez hasonló megjegyzéseket tett, mikor egyszer szakítottunk, látni kellett volna az arcát... Nem jött össze, amit gondolt, mert nem egy rövid tiniszerelem volt, hamarosan összeházasodunk.
Nemrég elmondtuk anyáéknál, hogy gyerekünk lesz és teljesen kiborult, hogy milyen igazságtalan az élet, hogy ők a férjével évek óta éjjel-nappal dolgoznak aprópénzért és küzdenek azért, hogy gyerekük legyen, nekem pedig próbálkozás nélkül siker minden, nem is akartam ezt a gyereket, stb.
Neki több sikertelen párkapcsolata volt, a férjével szinte tönkrement a házassága, annyira akar már gyereket és az életük sem olyan jó. De nem értem, miért tesz ezért megjegyzéseket rám és a vőlegényemre.
A gyűrűmre is közölte, hogy az árából más évekig megélne és nem érti, miért kell mindenkinek tudnia, hogy eljegyeztek.
Már az is megfordult a fejemben, hogy nem kéne meghívnom az esküvőnkre, mert nem akarom a savanyú képét nézni és a megjegyzéseit hallgatni, nem akarom, hogy elrontsa életem egyik legfontosabb napját.
Mind a kettőtöknek van baja.
Neked is, hogy nem nyitsz felé...meg hogy eszedbe jut, hogy ne hívd meg. Egy normális testvér megosztaná ezt.
Az én tesómat ellennem hangolták, elhitte a hazugságokat, és talán most is, pedig abszurd dolgok, és nem szolt hozzám évekig...Tök érezelmmentes szerintem, meg ostoba, meg beképzelt, és azt hiszi, csak az ő igaza van, mégis meghívnám, meg ő is.
ezaz! csináld, amit a 3. mondott..-.-
Nincsen elég baja szegénynek, mert tuti nem csak irigy, hanem a háttérben tényleg valami más fáj neki, én inkább ezt próbálnám megérteni és segíteni, nem egyből ellökni, és még nagyobb fájdalmat okozni azzal, hogy beletiprok a mondattal: ha ilyen köcsög vagy, nem jössz oda, ahova az egészc salád, sőt olyanok is,akiket alig látok...
gratula...
De már próbáltam vele beszélni, eredménytelenül.
Annyi volt a válasza, hogy én nem érthetem meg őt és a problémáit, mert elvakít a pénz és a fényűzés.
Az a baj, hogyha már csak meglátom, utálatot érzek és ezt nem akarom az esküvőmön is, hogy azt figyeljem, mikor mond valami bántót.
Ha megtehetitek akkor segíthetnétek egy picit nekik! Hiszen a testvéred!Nem vagytok kamaszok hogy utálkozni kell :)
Mivel nem fényes a helyzetük,Én mondjuk néha kedveskednék nekik mert ők úgy is csak a "fényűzéseteket " veszi észre.Szóval ajándékcsomagot néha vigyél neki,esetleg hívjátok el őket nyaralni úgy hogy fizetitek nekik,így hátha jobb viszont tudnátok folytatni és az eskűvőre is nyugodtabban hívnád el.
Tényleg nem ismejük őt, hogy tudjuk, a pénz, vagy a szeretethiány a baja, lehet, hogy az utóbbi. Lehet, hogy depis, és azért ilyen dulifuli, de persze az is, hogy alapban egy irigy bunkó.
Látatlbnban nehéz, főleg csak rd alapozva megmondani.
De az egyk helyzetben se tesz jót, ha olajat öntve a tűzre, nem hívod, meg kitagadod. Ha savanyú pofát vág, az az ő baja, saját magát stresszeli hülyeségekkel, ahelett, hogy örülne annak, ami van. Hogy van, aki szereti, van pasija, alán nem is éhezik, csak nincs olyan fényűzésben, mint te.
Mondjuk ha tényleg évek óta próbálkoznak akkor lehet finomabban kellett volna közölnöd a terhességet. Ennyi empátia lehetne benned is. Főleg ha ti nem is terveztétek.
Egyébként most valami divat lett gyerek miatt házasodni vagy miért terhesen házasodik itt egy csomó kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!