Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Alkoholista testverrel mit...

Alkoholista testverrel mit lehet csinalni?

Figyelt kérdés

A szuleink tobb mint 2 eve meghaltak egy balesetbe.

A noverem azota egyre jobban iszik. Sajnos mar elotte is ivott, de joval kevesebbet. A szuleinktol orokolt lakasra tobb millio forint adosagott csinalt es most arverezni fogjak a lakast o meg utcara kerul szo szerint. Nem dolgozik, egesznap iszik alig eszik es ezert mar beteges is (40 eves). Van egy parja aki dolgozik de szinten nagyon sokat iszik. A haziorvossal beszeltem azt mondja nem tehetunk semmit amig o nem akar valtoztattni. Ertelmes szep no (volt), mata nagyon agressiv lett mar nem is megyek hozza mert csak kiabal veszekszik, utoljara meg hozzam is akart vagni egy konyvet de nem talalt el.

A lakasra majd 4millio ft adosagott halmozott fel es nem sokkal tobbert fog elkelni, aminek a fele az ove lesz de par nap alatt azt is elisza majd.

Nagyon sajnalom es nem tudom mit tehetnek erte.

2014. máj. 28. 12:40
 1/9 anonim ***** válasza:

Sajnos, amíg ő maga nem akar ezen változtatni addig te nem tehetsz semmit.

Hagyd, hogy utcára kerüljön, akkor talán kap akkora pofont az élettől, hogy felocsódik, bár nem biztos...

2014. máj. 28. 12:42
 2/9 anonim ***** válasza:
47%
Én megpróbálnám kihúzni a szarból. Egyszer, nem többször. Ha kell magamhoz költöztetném, és megmondanám, hogy most jött el az egyetlen és utolsó pillanat, amikor rendbe hozhatjuk az életét, megszakítjuk a faszijával a kapcsolatot, elmegyünk elvonóra, és végigcsináljuk. Ha nem él vele, akkor a viszont nem látásra.
2014. máj. 28. 12:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Megpróbálhatod, amit a 2. hozzászóló írt, de ne fűzz hozzá nagy reményeket
2014. máj. 28. 12:57
 4/9 A kérdező kommentje:

Szaz meg szaz "utolso eselyt" adtam neki

A hazassagom is majdnem ra ment

2014. máj. 28. 12:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Nehéz dolog ez, igazából te tudod, hogy mennyit tudsz és mennyit vagy hajlandó segíteni. Az biztos, hogy az ilyeneknek radikális változás kell. Kész tényeket közölni, nem adni időt gondolkodni, rántani kell egyet rajta, nagyot és gyorsan, máshogy nem fog kimászni. De teljes mértékben megértem azokat, akiknek nincs erre energiájuk. Én megtenném a testvéremért, és nem azért mert a testvérem, hanem mert szeretem. Ugyanúgy megtenném egy barátért, de pl az apámért nem. Ő nem érdemelné meg. Mindenki maga tudja, hogy mennyit ér neki a másik.
2014. máj. 28. 13:10
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem tudsz vele mit csinálni, csak leírni magadban, hogy neki már annyi, ha így folytatja előbb-utóbb meghal.

Apám sikeres, nagyon rendes ember (3 diploma, PhD, mindig vezető volt, egyetemeken tart órát), 2 öccse alkoholizmusba halt bele (ők falun ragadtak, 40 éves korukig jól mentek a dolgaik, de utána már kezdett csökkeni a munkájukra a piaci kereslet, ez megviselte őket). Mindkettő már halála előtt 5 évvel teljesen tönkre ment, apám többször a lelkükre beszélt, mondta nekik, ha így folytatjátok meghaltok, még egyszer-egyszer pár hónapra alkoholelvonóra is bevonultak, támogatja most is anyagilag családjaikat.

2014. máj. 28. 13:14
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha ő maga nem akar változtatni ezen, akkor semmit.

Add el a lakást, vedd ki belőle a részed és hagyd a sorsára. Különben téged is magával fog rántani a mélybe. Tudom, hogy ez kegyetlenül hangzik, de ha nem teszed meg, akkor rámegy a TE életed is.

2014. máj. 28. 14:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne háziorvossal beszélj, hanem pszichiáterrel aki függőkkel foglalkozik. Általában meg kell várni, hogy olyan helyzetbe kerüljön, ahol kétségbeesésében már ő is változtatni akar aztán szakértő kézbe adni. Persze nincs garancia, hogy sikerül, vagy tartós lesz az eredményt, de ha eddig nem próbálkoztál szakértői segítséggel akkor még érdemes lehet reménykedni benne.
2014. jún. 4. 00:32
 9/9 anonim válasza:
Amikor tiszta pszihológushoz kéne vinni,az talán segít.
2014. jún. 18. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!