Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet tenni irigy testvérr...

Mit lehet tenni irigy testvérrel? Baj, ha már az is megfordult a fejemben, hogy ne hívjuk meg az esküvőre?

Figyelt kérdés

15 évesen lett egy barátom, aki igazi "álompasi" (nem én állítom ezt, mások is ezt mondják).

Már a nővérem akkor is megjegyzéseket tett ránk, a kapcsolatunkra. Hogy ez csak egy rövid tiniszerelem, el ne higgyem, hogy egy ilyen srác majd velem marad, "viccesen" megjegyezte, hogy biztos a pénze miatt is akarok ennyire vele lenni (gazdag) és ehhez hasonló megjegyzéseket tett, mikor egyszer szakítottunk, látni kellett volna az arcát... Nem jött össze, amit gondolt, mert nem egy rövid tiniszerelem volt, hamarosan összeházasodunk.

Nemrég elmondtuk anyáéknál, hogy gyerekünk lesz és teljesen kiborult, hogy milyen igazságtalan az élet, hogy ők a férjével évek óta éjjel-nappal dolgoznak aprópénzért és küzdenek azért, hogy gyerekük legyen, nekem pedig próbálkozás nélkül siker minden, nem is akartam ezt a gyereket, stb.

Neki több sikertelen párkapcsolata volt, a férjével szinte tönkrement a házassága, annyira akar már gyereket és az életük sem olyan jó. De nem értem, miért tesz ezért megjegyzéseket rám és a vőlegényemre.

A gyűrűmre is közölte, hogy az árából más évekig megélne és nem érti, miért kell mindenkinek tudnia, hogy eljegyeztek.

Már az is megfordult a fejemben, hogy nem kéne meghívnom az esküvőnkre, mert nem akarom a savanyú képét nézni és a megjegyzéseit hallgatni, nem akarom, hogy elrontsa életem egyik legfontosabb napját.

2014. jún. 23. 09:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem az a gond hogy neked hipp hopp sikerult minden,neki pedig megkell kuzdenie mindenert. amugy hany evesek vagytok?

Es: 15 eves korod ota vele vagy,csak varhato volt hogy egyszer elvesz felesegul+baba is lesz :-)

de pl egy otlet: segitsetek neha nekik is... nem nagy osszegekkel ( azt mondtad gazdag a volegenyed..) pl neha egy nagybevasarlas,vagy elmehetnek a tesoddal kettesben vasarolgatni shoppingolni,vagy csak leulni meginni egy kv-t,es szepen lassan ujra epiteni a kapcsolatotokat.. anyukadet mit szolnak ehhez a harchoz? nyakam teszem ra hogy az a baj hogy neked minden ossze jott hirtelen,neki pedig kuzdeni kell az utolso egyes garasig... :( Sok boldogsagot kivanok,es sok sikert a tesoddal valo kapcsolatodhoz

2014. jún. 23. 10:52
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
Hány éves vagy?
2014. jún. 23. 11:07
 13/18 anonim ***** válasza:
90%

Nem kell neked megvesztegetni a testvéredet, hogy elviseljen, ahogy a 6-os válaszoló javasolta. Szeretni már nem fog, miért alázkodnál meg előtte?

10-es szerint pedig a terhes anyák csak vakondok üzemmódban közlekedhetnek, mert neki nem lehet gyereke.Ha kevesebbet stresszelné magát irigységgel, gyűlölködéssel, lehet, hogy sikerülne a baba.

Ne hívd meg az esküvődre, felesleges energia pocsékolás. A gyűlölethullámok elérnének téged is, érzékelhetően a többi vendéget is.

2014. jún. 23. 11:14
 14/18 anonim ***** válasza:
18%

"10-es szerint pedig a terhes anyák csak vakondok üzemmódban közlekedhetnek"

Legtöbb esetben még nem is látszik hasa amikor közlik, minek írsz ekkora hülyeséget.

2014. jún. 23. 11:23
 15/18 anonim ***** válasza:
46%
14-es, bajod van az értő olvasással? Terhes anyák, többes szám.
2014. jún. 23. 11:37
 16/18 anonim ***** válasza:
96%
Azt írod, már 15 éves korod óta ilyen, hogy beszól, rosszindulatú, bunkó. Akkor nem értem, hogy egyesek szerint miért is kellene neked kb megvásárolni a szeretetét. Ugyanúgy utálna, sőt jobban bökné a csőrét a jótékonykodás, mint gondolnád, ebbe is belekötne, ha nem a szemedbe, a hátad mögött biztosan. Undorító a hozzáállása, pedig kettőtök közül ő az, aki veszíthet. Neked szép és boldog családod lesz, ő meg már most egy besavanyodott, irigy béka, akinek semmi sem jön össze az életben, talán nem véletlenül...ne foglalkozz vele, és ha legközelebb is teszi a megjegyzéseit, meg lehet neki mondani, hogy ha nem tud viselkedni, el se jöjjön az esküvődre. nem veszítesz egy ilyen testvérrel semmit, sőt, csak nem fogja többet mérgezni a mindennapjaidat. Sajnos a rokonait nem válogathatja meg az ember, de szelektálni szerencsére tud...
2014. jún. 23. 11:43
 17/18 anonim ***** válasza:
82%
Kérd meg, hogy az esküvőd napjára köpje ki a citromot.
2014. jún. 23. 12:13
 18/18 anonim ***** válasza:
69%
Az élet sajnos igazságtalan. Valakinek több jut, valakinek kevesebb. Ez nem is annyira szembetűnő akkor, mikor csak távoli ismerősökről van szó, vagy ismeretlen emberekről. De amikor egy családon, vagy baráti körben van ilyen, hogy az egyik kifog egy gazdag pasit, és minden összejön neki, a másiknak meg semmi, akkor az irigységet eredményez általában. Én megértelek téged is, és a testvéredet is. De a helyzet bármikor megváltozhat, most te vagy a szerencsésebb, de ez nem jelenti azt, hogy később is a te sorsod fog jobban alakulni. Pl. beteg lesz a gyereked, vagy elhagy a férjed...stb. Szóval bármi megtörténhet. Én azt mondom, próbálj meg közeledni a tesódhoz, menjetek el vásárolni, beszélgessetek a problémáról. Néha segítsétek ki anyagilag, ha ennyire megtehetitek. Az esküvőre mindenképp hívd meg, különben te leszel a rossz mindenki szemében.
2014. jún. 23. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!