Nem értem, miért nem lehet helyrehozni?
Próbálok rövid lenni,de kacifántos a történet. Sógornőm nálunk szilveszterezett, nem voltunk már szomjasak,olyan hajnali fél4 körül,amikor szóbakerült a férjem 3 életmentő műtéte. Sógornőm mostani párja nem tudott róla,amin én elcsodálkoztam,hiszen egyrészt mi titkolnivaló van ezen,másrészt 1 éve együtt vannak,jóban is vagyunk,azt hittem,már szóbajött náluk. A műtétek a házasságunk előtt történtek, mi 7 éve vagyunk házasok 2 kisgyerekkel, ez olyan 9 éve történt. Erre a megszólalásomra sógornőm teljesen kiborult,de tényleg,kifordult magából,h ő azért nem beszél erről,mert rá sem akar gondolni, mert ő soha többé nem akarja a halálán látni az öccsét,salalala,majd felpattant,és kirohant az előszobába. Férjem utána,a következő képem,h sógornő ordít,h én egy büdös k***rva vagyok, valamint,h a férjem lekevert neki ezért egy "nevelő célzatú " pofont. A pofont nem láttam,csak hogy a csaj fogja az arcát, a férjem meg habzó szájjal ordít,h ilyet senki nem mondhat a feleségére.
Lényeg a lényeg,a csaj elrohant,majd másnap közölte,h tőlem bocsánatot kér,de az öccsét nem akarja többé látni,és sok boldogságot kíván,de neki ilyen cirkuszra nincs szüksége. Törölt minden platformról is.
Most komolyan,ez az egész mi a bré volt? És igen,tudom,h az alkohol,de utána miért nem lehet megbeszélni,rendbetenni a dolgokat? Ha úgy imádja az öccsét,akkor hogy tudja így letudni az egészet? ( Másnap férjem írt neki (tel-t nem vette fel) ,h sajnálja a pofont,megbánta. Anyósom szerint semmi nem volt,vörösebb volt az arca a lánynak,mint szokott,de semmi más, nekem meg azt írta ugyanakkor,h örül,ha még enni tud valaha.. Tudom,bonyolult és valahol szánalmas az egész,de annyira,de annyira rosszul érzem magam azóta,h ma merő dühből teljesen átrendeztem a gyerekszobát,h kiadjam a frusztrációm.. :(
"ma merő dühből teljesen átrendeztem a gyerekszobát"
:DD ez haláli, így látatlanban is nagy pacsi neked.
a szituról meg annyit, hogy igazából érthető mindkét fél felháborodása, nyilván mind a krvázásban, mind a pofozkodásban szerepet játszott az alkohol, de egyik sem volt szép dolog. a sógornőd valószínűleg érzékenyebb téglából van összerakva, de szerintem nem kell ezen pörögni, az idő majd megérteti vele, hogy nincs értelme tovább sértődözni.
Miért kell szilveszterkor ilyen komoly műtétekről beszélni, amit már sok-sok éve történtek? És miért kellett volna a sógornődnek beszámolni ezekről a párjának? Oké, hogy nem titok, de valóban nem tartozik senkire sem, csak a férjedre, nem kell mindenkinek elmesélni, főleg ha ennyire felzaklatja még mindig a családot.
A férjednek meg nem kellett volna pofon vágnia a testvérét. Azt is meg lehetett volna beszélni, nem kellett volna rögtön ütni.
Ha egyébként is ilyen vérmérsékletű a családod, akkor majd biztosan megnyugszik mindenki és kibékültök.
Ha nem, akkor ez nyilván sokkal durvábbnak tűnik, de szerintem is meg lehet beszélni, nem kell ezért megszakítani a kapcsolatot.
Mert a párja beszólt,h miért nyög a férjem,amikor feláll a székből. Én meg néztem nagy szemmekkel,h ugyanmár,hát tudod..Hát,nem tudta.
Amúgy meg így van,nem tartozik senkire,csak a férjemre,tehát az,h ki mit gondol erről,szintén csak a férjemet zavarhatná igazán, nem a testvérét..
Mellesleg -és ezt mondtam is neki- hogy lehet,h én nem láttam a műtétek alatt, de 7 éve élek azoknak minden következményével, márpedig vannak következmények,és a szívem szakad meg minden egyes ilyen következménynél,mert egy életerős ,33 éves férfiről beszélünk,akinek a dupla önértékelési zavaraival is meg kell küzdenem nap mint nap. Kedves nővér meg kiköltözött Angliába,nehogymár én legyek a témában a büdös..izé..ignoráns,na értitek..
Szerintem a legjobb, amit tehettek, hogy megpróbáltok megnyugodni, és arra gondolni, hogy - miután a férjed már bocsánatot kért - ha a sógornőd is lehiggadt, és átgondolta párszor, amit történt, előbb-utóbb ki fog békülni a testvérével.
Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy ha szereti az öccsét, akkor egy ilyen incidens miatt valóban megszakítaná vele a kapcsolatot egy életre.
A helyetekben adnék neki időt, hogy feldolgozza, ami történt, és rájöjjön, hogy ő maga sem gondolja komolyan, amit indulatában mondott.
# 5
Ha már minden helységet átrendeztél, és tart még a lendület, akkor megcsinálhatod még esetleg előre a tavaszi nagytakarítást! :-)
"a férjem lekevert neki ezért egy "nevelő célzatú " pofont"
Mondjuk más ember megütésére semmilyen célzattal sincs elfogadható magyarázat. De majd ezt ők egymás között lerendezik.
# 8
Én csak önvédelemből, vagy más megvédése céljából tartom elfogadhatónak a fizikai erőszakot, de ha egy elborult pillanatomban büdös k***rvának nevezném a két sógornőm közül valamelyiket, amiért minden rossz szándék nélkül olyasmit mondott, mint pl. a kérdező, utána meg a bocsánatkérés helyett még cirkuszolék, és erre az öcsém hirtelen felindulásból lekeverne nekem egy fülest, akkor - legalább utólag - belátnám, hogy megharcoltam érte.
És őszintén szólva engem jobban bántana utólag, hogy "büdös k***rvának" neveztem a testvérem feleségét, minthogy kaptam egy pofont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!