Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi lesz a tesómmal, ha én nem...

Mi lesz a tesómmal, ha én nem fogok ott lakni?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy tesómmal ketten maradtunk, mivel anyu februárban hirtelen meghalt. Szóval egy csomó hitelt nekünk vagyis tesómnak kell fizetni mivel az ő fizetéséből vonják, így az én fizetésemből élünk.

A lényeg az, hogy mivel meguntam a nélkülözést így a páromhoz és a családjához fogok költözni. De mi lesz tesómmal? Arra gondoltam, hogy a fizetésem továbbra is neki adom, hogy a számlákat ki tudja fizetni. Vagy nem tudom hogy legyen.

2014. dec. 16. 09:39
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy elköltözöl, a hitel ugyanúgy közös marad, így illik továbbra is ketten fizetni. Bár nem értem miért van hiteletek. Ha örököltétek, akkor le is mondhattátok volna.
2014. dec. 16. 09:45
 2/29 anonim ***** válasza:
68%
Igen, nagyon hulyek voltatok!
2014. dec. 16. 09:46
 3/29 A kérdező kommentje:
Ez mind tesóm hitele.
2014. dec. 16. 09:46
 4/29 kaligula3741 válasza:

Szerintem 50 - 50 százalékban egyezzetek meg. Vagy beszéljétek meg: aki többet keres az nagyobb összeget rakjon félre pl.

Én mindenképp segítenék ahogy tudnák.

2014. dec. 16. 09:47
 5/29 A kérdező kommentje:
Én nem tudok belefizetni mivel az ő fizetéséből van tíltva. Ő egy forintot sem tud levenni a számlájáról.
2014. dec. 16. 09:51
 6/29 kaligula3741 válasza:

Igen gondoltam: sokan vannak ilyen helyzetben. Ez ettól függ, hogy mire vett fel hitelt? - Ha pl ő vett egy autót és nem bírja fizetni, jogos a felháborodásot s hogy meguntad a nélkülözést. De ha a család egységesen vette fel valamire: pl lakásfelújítás, vagy olyan dolog amivel te is érintkeztél: szerintem seggítsd ki némi összeggel.

A testvér az csak testvér: és nem kell cserbenhagyni ilyen helyzetekben : attól függetlenül hogy jól egyeztek e vagy sem.

2014. dec. 16. 09:55
 7/29 anonim ***** válasza:
mennyi idősek vagytok? mire vett fel a tesód ennyi hitelt hogy elmegy rá az egész fizetése?
2014. dec. 16. 09:56
 8/29 anonim ***** válasza:
100%

Tesód hiteleit miért kellene neked fizetni? Mi a fenére vett fel ennyit, hogy minden pénze a törlesztésre megy el?

Te élvezted a hitelből fedezett dolgok előnyét, Mert ah ige, akkor illik segíteni. De ha saját szakállára, mások megkérdezése nélkül halmozta a hülyeségeket, én totál megértem, hogy lelépsz. Neked is csak egy életed van, nem szívhatsz más hülyeségei miatt.

2014. dec. 16. 09:56
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Már megint semmi nem derül ki a kérdésből.

Milyen hitelről van szó? A lakással kapcsolatos?

KIké lett a lakás/ház? Van más örökös is rajtatok kívül?

Mekkora az ingatlan? Ha 1 embernek nagy, akkor célszerű eladni.

2014. dec. 16. 09:57
 10/29 anonim ***** válasza:

Szerintem a legjobb megoldas az lenne , ha nem menekulnel a problemak elol azzal hogy anyoshazba koltozol a parodhoz"ezzel meholdva a problema"azzal hogy odakoltozol, neked ott ugyanugy be kell szàlnod etel rezsi stb ingyen nem elhetsz ott sem!

Ra adasul a tesodon fog jarnk az eszed hogy kit is ehet stb. Ha 2 nek nehez , egyedul a tesodnak meg nehezebb lesz, talan akkor lesz neki teljesen kilathatatlan az elete .

szereintem jobb lenne ha a pàrod koltozne hozzatok es 3 jobban elboldogulnatok, mert jobban jon ha a tesodat tamogatod, mint anyosekat, amit oda bele adsz rezsibe stb... azt a tesodal meg is tudjatok enni.

2014. dec. 16. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!