Nehéz a tesómmal az együttélés. Mit tegyek?
Hát... Nem is tudom mit tennék a helyedben :(
Valahogy ultimátumot kéne adnod neki. De igazából itt a szüleidnek kéne rendet tenni, ha nem érdemli meg, hogy saját lakásban éljen, menjen koliba!
Kérdés, hogy KIÉ a lakás.
De szerintem elég probléma, ha a testvéred ennyire nem megbízható.
A dohányzást én sem türném, ha annyiara fontos neki, menjen ki a kertbe/utcára.
A háztartást meg tényleg meg kell osztani.
"Múltkor megfenyegettem, hogy ha így folytatja, házirendet írunk a takarításról és tilos a dohányzás."
Ebben ugyan nem értem, mi a "fenyegetés", szerintem ez kimondottan értelmes ötlet, csak utána be is kell tartani mindkettötöknek.
Ne türd el, hogy élösködik, elvégre nem a cselédje vagy, hanem a testvére, és lakótársa.
A lakás az én nevemen van, igazából a szüleink kettőnknek vették, csak ő akkor is lusta volt eljönni az ügyvédi irodába amikor a szerződéskötés volt, azért van teljesen az én nevemen.
Februárban elég hosszan elbeszélgettem vele erről. Azzal védekezett, hogy én nem tilthatom meg neki, hogy dohányozzon. Én meg úgy gondolom, hogy valóban nem, de azt, hogy a lakásban dohányozzon, azt igen. Mondtam, hogy menjen le a parkba, erre azt mondta, hogy még mit nem. A házirendre azt mondta, hogy nem hajlandó betartani. Mondtam neki, hogy nekem is jobb, ha mindenki akkor takarít, amikor akar, de ha nem hajlandó velem együttműködve rendet tartani, akkor bizony az lesz. Igazából nem sikerült jutni semmire. Anyukám még karácsonykor azt mondta a problémára, hogy azt mégsem mondhatja neki, hogy nem lakhat itt. Így meg nincs semmi a "kezemben".
Otthon, a szülői házban sem voltak szabályok??? Miért ne lehetne itt is házirend, amit be kell tartani?
A testvérednek semmi joga tönkretenni az egészségedet, a hétköznapjaidat!
Az életét persze nem akarom tönkretenni és háborút sem akarok indítani. Megfordult a fejemben, hogy kidobom a cigit, de féltem a saját holmimat, ruháimat, könyveimet. Meg nem is vezetne sehova ez az oda-vissza játszma.
Lehet, hogy nem voltam egyértelmű, mind a ketten lányok vagyunk. És néha én is így érzem, hogy mintha az anyja lennék. Meg ahogy már írtam, mintha még mindig egy kamasz, 15 éves lenne. Persze a szobájába nem megyek be takarítani, de a lakás többi része közös (fürdőszoba, WC, konyha és van egy közös szoba is). Ha én nem takarítok ott, akkor folyton kupiban élünk. Ha mindent rá hagyok hetente 1X mosogat!!!, kb. porszívózni életemben 2X láttam, a felmosásról, ablakmosásról... stb. már nem is beszélve. Volt már olyan, hogy hétvégén megjelent a szobámban, megkérdezni, mi az ebéd. Elvárja, hogy főzzek és után mosogassak is el.
Még egy megoldás jutott eddig eszembe:
ha mosok, csak a saját ruháimat rakom a mosógépbe
ha főzök, nem kínálom meg
magam után mindig elmosogatok, de utána soha
ha kérdezi mi az ebéd, mondom, hogy főzzön magának
Eddig ehhez nem volt szívem, de lehet, hogy ez kéne.
Lehet, hogy magához térne ezektől.
Lány létére nagyon gáz, hogy ilyen igénytelen :(
Én laktam együtt egy hasonló hozzáállású lánnyal, képes volt kivárni, amíg már nem bírom nézni a mosatlan hegyeket... El is költöztem hamar, de azért az sokkal egyszerűbb helyzet volt, hiszen nem a testvérem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!