Nehéz a tesómmal az együttélés. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Majdnem két éve a tesómmal lakom, mióta mindketten egyetemre járunk. Úgy érzem, hogy hiába 20 éves, még mindig a kamaszkorát éli. "Titokban" dohányzik, dugdossa előlem a cigit és a szobájában dohányzik. Engem nagyon zavar a füst, kicsi a lakás és megáll a folyosón a bűz. Nagyon nem bírom elviselni. Próbáltam vele beszélni többször is, ilyenkor befejezi pár hétre, aztán kezdi elölről. A házimunkában sem nagyon segít. Múltkor megfenyegettem, hogy ha így folytatja, házirendet írunk a takarításról és tilos a dohányzás. Akkor kicsit visszavett, de most kezdi újra. Egész nap itthon ül, játszik a gépen, dohányozgat, titkolózik, rejteget... kb. mint egy 15 éves, én meg mintha az anyja lennék. Amíg én tanulok, dolgozom, nyelvet tanulok, sportolok ő itthon ül és telebagózza a lakást. A szüleinknek néha panaszkodom, de anyukám elég rosszul veszi. Biztos rosszul esik neki, hogy vettek nekünk egy lakást (amíg mások koliban laknak) és én meg elégedetlenkedem. Tudom, hogy nagyon jó dolgom van, de nekem kész kihívás vele laknom. Szerintetek? Nyeljem le a békát és tűrjem el a bűzt, takarítsam az egész lakást vagy folyamodjak valami máshoz?2014. ápr. 2. 10:06
21/21 anonim válasza:
Nem tudom, miért rosszabb, hogy lány a tesója. Fiúnál érthető lenne a tökvakarás? Ne vicceljünk.
Én is a húgommal lakom együtt, egyikünk sem szereti nagyon a rendet. De meg kell csinálni. :)
Nálunk általában én főzök, nagyon alap kajákat, de azt is úgy, hogy ha előre megbeszéltük. Mert mikor bevásárolunk, mindenki magának vesz. Nem esik nehezünkre nem megenni a másik kajáját, így voltunk nevelve.
Nekem sokkal szabadabb a munkaidőm, így magamra vállaltam a mosást - neki egyenruhája van, fél 10-re ér haza, így kimosom (a gép kimossa) neki. A fürdőt szeretem takarítani, de övé a wc, én mosogatok, ő felmos, én port törlök, ő porszívózik... szerintem írjátok össze, hogy ki mit csinálna inkább. Senki nem akar semmit, de kettő közül a kisebb rosszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!