Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Van köztetek olyan, aki azért...

Van köztetek olyan, aki azért nem mert második gyereket vállalni, mert sosem volt jó kapcsolat a testvérével, és félt tőle, hogy a saját gyerekei sem fogják egymást szeretni?

Figyelt kérdés

7 év korkülönbség van a testvérem és köztem, ő férfi, én nő vagyok. Soha nem volt jó kapcsolat köztünk, vagy éppen semmilyen kapcsolat nem volt. Kb egy év volt az életünkben, amikor megbeszéltünk egymással dolgokat, utána már nem. Akkor neki pont nem volt éppen senki, és valószínűleg emiatt fordult jobban felém. SOkszor, sokáig úgy éreztem hogy szeretem és kötődök hozzá, de mostanában már nem, sőt kimondottan feszültséget érzek a közelében. Ha teheti akkor megalázó dolgokat mond nekem, meg másoknak is, vagyis nem szó szerint megalázót hanem amiből az jön le hogy ő okosabb az átlagnál és jobb. (egyébként ez igaz, mármint hogy egy átlagtól jóval sikeresebb ember)

Van egy két éves kislányom, és egyrészt nagyon szeretném ha nem kéne testvér nélkül felnőnie, másrészt rettegek tőle, azt hiszem hogy már kiskorukban is nagyon megviselnének a szokásos testvér konfliktusok amik mindenhol megvannak. Valahogy már előre szomorú vagyok a gondolattól, hogy ők sem fogják egymást szeretni, és emiatt nem merek másik gyereket vállalni, a gyerekem apja meg mérges emiatt rám, mert az elején még háromról beszéltünk :)

Az is bennem van hogy biztos a nagy korkülönbség miatt van így, de van a családomban egy másik testvérpár, akik ugyanígy nem bírják egymás jelenlétét sem, annyira hogy bár az egyik még kamasz, a másik felnőtt, de a szülők nem merik kettesben hagyni őket egymással, és köztük csak 3 év van, szóval nem biztos hogy csak a korkülönbség okozza.

Van aki ezért nem vállalt másodikat, és később megbánta? Vagy nevelés kérdése az egész? Emlékszem nekünk is mondtak ilyeneket anyáék hogy ne bántsuk egymást, szeressük egymást, és anyukánk mindig sírt ha veszekedtünk, de mégsem sikerült valahogy "belénk nevelni" hogy szeretni kell egymást. Segítünk egymásnak ha bajban van a másik, de alap helyzetben nem csak közömbösek vagyunk egymás iránt hanem ő olyan gyűlölettel néz rám, és én sem rajongok érte.

2014. okt. 15. 07:59
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Én mindenkit felfelé pontoztam és köszi a válaszaitokat! :)
2014. okt. 15. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!