Nővérem "megtért", azóta másról se lehet vele beszélni?
Mond meg neki h te a vallást magányügynek tekinted.
Ha neki jó ez csinálja de te mást gondolsz ennyi.
Nekem pl volt egy ilyen megtért b nőm a vége az lett h szakítottunk. Ő a mai napig egy Élő Kövek nevű gyüli tagja. Ha neki jó nekem mind 1.
Nekem is volt egy régi ismerősöm, aki hirtelen nagyon buzgó keresztény lett, folyton templomba járt, keresztény táborokba, csak ilyen témában posztolgatott stb. A legfurább, hogy természettudományi szakon volt középsuliban é egyetemen is, meg szinte egyik napról a másikra fordult.
Én megbeszéltem vele normálisan, hogy engem ez nem érdekel, ne térítgessen, nem vagy hívő. Nem baj, hogy ő ebben hisz, de ne erőltesse, ne akarjon templmba ráncigálni meg hasonlók. Persze kissé megsértődött egy idő után, de késöbb lenyugodtt, illetve idővel ez a mániája is "normálissá" csillapodott.
Szerintem nem vitatkozni kéne, hanem amennyire lehet értelmes módon beszélni vele, ha ő kezd el duzzogni pedig hagyd egy kicsit, ne beszélj addig vele. Főleg ha a testvéred egy idő után azért hiányolni fog, hisz ez szorosabb mint egy barátság. Esetleg édesanyáddal beszéld meg, hogy mskor látogatjátok meg, ha van erre mód.
Facebookon pedig le lehet tiltani, hogy lásd az idővonalát, de az is elég ha nem törődsz vele.
Ha nagyon elfajulnak a dolgok pszichológus segítségét lehetne kérni. Nem kell az egész családot elrángatni vagy hasonló, de egy szakember jobb ötleteket is tudna adni, hog hogyan lehet ezeket a családi gondokat megoldani. Elég ha te beszélsz eggyel, hogy neked hogyan kéne hozzáálni ehhez, illetve hogyan lehetne kicsit őt is leállítani. (Nekem más jellegű családi bajom volt, végső elkeseredettségben kerestem fel egyet, bevált, elég volt egy alkalom és remek tippeket adott).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!