A tesóm falcol (vagdossa magát) és a szüleim szarnak rá! Mit tehetnék? Nagyon aggódom érte! Én 18/l ő 16/f
Csak, hogy a földhöz ragadt közönséges halandók (mint pl. én)is értsék, mi abban a jó, hogy valaki összevagdossa magát ? Ez a mazochismus valamilyen változata ?
Egyáltalán miért válik "divattá" az ilyesmi ?
Nem kötekedés, de tényleg nem értem...
#10 Te ritka nagy szánalmas alak vagy, ha nincs jobb dolgod, mint más baján szórakozni. Kívánom, hogy sok hasonszőrű emberrel találkozz, amikor te leszel bajban.
#11 olvass szakirodalmat.
Kedves kérdező, dicséretes, hogy aggódsz a testvéredért, és figyelsz rá, próbálsz neki segítséget keresni. Javaslom, hogy a szüleiteket (vagy ha mostoha testvérek vagytok szüleit) vedd elő, és világosítsad fel őket, hogy ez mennyire veszélyes dolog. Ha továbbra is elbagatellizálják a dolgot, kérdezd meg tőlük, hogy mi lenne az a pont, amikor már bajnak minősülne a dolog szerintük? Megvárják az öngyilkosságot?
Egyébként ebben a korban is sokkal több problémája lehet a kamasznak, nem csak az a pár, amit itt valaki nagy bölcsen felsorolt.
Alapvető kérdés, hogy milyen a viszonyotok egymással. Ne úgy állj hozzá, hogy elítéled őt ezért, hogy rossz amit csinál, mert akkor tőled is elzárkózik, hiszen mindenki megértésre vágyik, ez is egy jelzés, csak nem tudjátok értelmezni. Lehet, hogy neked tényleg nem nyílik meg, lehet, hogy pszichiáter pszichológus kell neki, a kórházakban van ideggondozó ott ingyenes TB által támogatott kezelésen vehet részt. Azért ott is vannak jó és rossz helyek. Talán ha nem nagyon súlyos a helyzet és tudsz keresni valami kortárs segítőt, lehet, hogy az is sokat jelentene, de ott is van titoktartási kötelezettség, magyarán nektek nem mondanak el semmit, amit nekik elmond a tesód - legalábbis a felhatalmazása nélkül nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!